دفتر دادستان آلبانی روز جمعه اعلام کرد که یک مرد ایرانی به حمایت از گروههای تروریستی و سوءاستفاده از اطلاعات کامپیوتری متهم شده است.
به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس و بنا بر بیانیه دفتر جرائم ویژه، پرونده علیه بیژن پولادرگ به دادگاه فرستاده شده است.
در این بیانیه به جزییات بیشتری درباره این شهروند ایرانی و زمان بازداشت او اشاره نشده اما رسانههای نزدیک به سازمان مجاهدین خلق که مقر آن در آلبانی است در مهرماه سال ۱۳۹۹ از بازداشت این فرد خبر داده بودند.
بر اساس این گزارشها، آقای پولادرگ تا یکسال پیش از بازداشت از اعضای این سازمان بوده و اتهام او شنود تلفنهای اعضای مجاهدین اعلام شد.
بیش از دو سال پیش آلبانی دو دیپلمات ایرانی را به اتهام اقدام به فعالیتهای غیرقانونی و نقض موقعیت دیپلماتیک خود، از این کشور اخراج کرد.
بنا بر گزارشها، این دو دیپلمات مظنون به انجام فعالیتهای غیرقانونی در زمان برگزاری یک دیدار فوتبال بین تیمهای آلبانی و اسرائیل بودند. پس از برگزاری این رقابت حدود بیست نفر به ظن طرحریزی عملیات تروریستی بازداشت شدند.
آقای پولادرگ همچنین به “ارائه خدمات” و “شرکت در اقدامات خصمانه در کشور خارجی” متهم شده است.
دادستانی آلبانی توضیح بیشتری در این خصوص و درباره هویت متهم و زمان بازداشت او نداده است.
پس از خروج اعضای سازمان مجاهدین خلق از اردوگاه لیبرتی در عراق، آلبانی میزبان حدود دو هزار نفر از آنها است.
در سالهای اخیر گزارشهایی از تلاش ماموران امنیتی ایران برای حمله به اعضای مجاهدین در پاریس و در آلبانی منتشر شده است.
بیژن پولادرگ کیست؟
بیژن پولادرگ یک عضو سابق سازمان مجاهدین خلق است.
دادستانی آلبانی اطلاعات چندانی درباره بیژن پولادرگ منتشر نکرده است، اما رسانههای نزدیک به مجاهدین خلق در اکتبر ۲۰۲۰ (مهر ماه ۱۳۹۹) خبر از بازداشت او دادند.
بر این مبنا او یک سال پیش از آن از سازمان مجاهدین خلق اخراج شده بود.
شورای ملی مقاومت، که به عنوان شاخه سیاسی سازمان مجاهدین شناخته میشود، آقای پولادرگ را به همراه چند نفر دیگر به عنوان “عوامل وزارت اطلاعات جمهوری اسلامی ” معرفی کرده بود.
در رسانههای نزدیک به حکومت ایران که بر تبلیغ علیه سازمان مجاهدین تمرکز دارند، بیژن پولادرگ اهل روستایی در قصر شیرین، در کرمانشاه معرفی شده است.
پدر و خواهر بیژن پولادرگ از جمله اعضای خانوادههای سازمان مجاهدین خلق هستند که چند سال پیش در نامهای از کمیساریای عالی پناهندگان خواسته بودند زمینه ملاقات آنها با عزیزانشان را فراهم کنند.
در همان مقطع که بازداشت بیژن پولادرگ گزارش شد، آلبانی دو دیپلمات ایرانی را “عنصر نامطلوب” خواند و از خاکش بیرون کرد.
آلبانی همچنین از کشف یک شبکه شبهنظامیان وابسته به سپاه پاسداران خنثی کردن برنامه آنها برای حمله به اعضای سازمان مجاهدین خلق ایران خبر داد.
علی خامنهای، رهبر ایران، در آن مقطع آلبانی را ” یک کشور کوچک اما واقعا شریر و خبیث اروپایی” خوانده بود.
پیش از آن هم در سال ۲۰۱۸ دو دیپلمات ایرانی از آلبانی اخراج شدند.
رسانههای این کشور اخراج دیپلماتهای ایرانی را به “اقدامهای مشکوک” در زمان برگزاری یک مسابقه فوتبال بین تیمهای آلبانی و اسرائیل مرتبط دانستند. تهدیدهای امنیتی پیرامون آن مسابقه بازداشت حدود ۲۰ نفر را در آلبانی و کوزوو به دنبال داشت.
جنجالیترین مورد از کشمکشهای امنیتی حکومت ایران و مجاهدین خلق در سالهای اخیر پرونده اسدالله اسدی است، دبیر سوم سفارت ایران در وین که به اتهام برنامهریزی برای بمبگذاری در نشست سازمان مجاهدین خلق در پاریس به ۲۰ سال زندان محکوم شد.
در آن پرونده چند عضو سابق سازمان مجاهدین خلق به عنوان همدستان اسدالله اسدی مجرم شناخته شدند.