ایران بریفینگ / در روزهای گذشته «گوجه» افزایش قیمت سرسامآوری داشته در حدی که بخش عمده جامعه از خرید آن ناتوان هستند! محصولی تمام ایرانی که هیچ ارتباطی هم به دلار و تحریم ندارد نایاب شده و برابر باخبری که به دستمان رسیده شب گذشته چهارشنبه ۴ مهر ۱۳۹۷ «معاونت امور مطبوعاتی وزارت ارشاد» با ارسال فکس به مطبوعات کشور برابر با دستور شورای عالی امنیت ملی مطبوعات را از پرداختن به «گرانی گوجه» معذور دانسته.
دلیل افزایش قیمت سیبزمینی و گوجه در بازار را رئیس اتحادیه میوه و ترهبار اهواز اینگونه بیان میکند: در این روزها قیمت هر کیلوگرم گوجه به ۶۵۰۰ تومان رسیده که علت گرانی گوجه نیز صادرات به عراق، کاهش عرضه و مشکلات تردد و حملونقل آن بوده است.
اسدالله کارگر رئیس اتحادیه میوه و ترهبار تهران نیز در مورد افزایش نرخ گوجهفرنگی طی هفتههای گذشته به ایسنا گفته است به دلیل افزایش صادرات گوجهفرنگی به کشورهای همسایه این اتفاق افتاد و نرخ گوجهفرنگی تا ۷ هزار تومان هم بالا رفت.
او افزود: با توجه به ارزآوری محصولات کشاورزی بسیاری از تجار به صادرات این محصول به کشورهای عراق و روسیه مشتاق بودند این در حالی است که این رشد قیمت در حالی اتفاق افتاد که تولید این محصول بین ۲۵ تا ۳۰ درصد نسبت به سال گذشته افزایش داشت، البته قیمت گوجهفرنگی گلخانهای ۱۲۰۰ تومان بیشتر از نرخ گوجهفرنگی معمولی است.
رئیس اتحادیه میوه و ترهبار میگوید: متأسفانه شاهد اعتصاباتی از سوی کامیون داران جنوب کشور هستیم که این موضوع باعث رشد قیمت سیبزمینی و لیموترش هم شده است و این محصولات نیز با رشد ۱۵ درصدی همراه شده است.
محمدآقاطاهر رئیس اتحادیه بنکداران نیز در مورد رشد ۲.۵ برابری رب گوجهفرنگی به رویداد ۲۴ گفته است: این موضوع به دلیل افزایش صادرات گوجهفرنگی و رشد قیمت قوطی رب بوده است. البته با توجه به ممنوعیت صادرات گوجهفرنگی پیشبینی میشود بهای رب نیز کاسته شود البته نباید انتظار داشت قیمت رب گوجهفرنگی مانند سابق ۶ هزار تومان شود.
آقاطاهر این سؤال را مطرح کرده است که چرا زمانی که کشور با کمبود کالا روبروست، تجار کشورهای خارجی بهراحتی مواد غذایی ما را خریداری میکنند؟ او گفته است چرا مردم کشورهای همسایه مانند نخجوان خرید روزانه خود را از پلدشت در آذربایجان انجام میدهند و حتی برای یک شانه تخممرغ و رب گوجه به ایران میآیند؟ کالاهای اساسی کشور با ارز ۴۲۰۰ تومان وارد میشود، اما اگر برخی از افراد این اقلام را از کشور خارج میکنند کسی پیگیر آن نیست، اینهمه اتفاقات به دلیل نبود نظارت کافی و بازرسیهاست.
علی شریعتی عضو هیات مدیره کانون صنایع غذایی ایران نیز در تأیید خبر خرید موجودی انبارهای مواد غذایی توسط تجار خارجی گفته است: در بازار دو نوع رب داریم؛ یکی رب امسالی و دیگری اسپ تیک یا پارسالی که بیشتر برای تنظیم بازار و درست کردن سس به کار میرود اما با کاهش ارزش پول کشورمان تاجران افغانستان و روسیه مقدار زیادی از این محصول را خریداری کردند.
صادرات گوجه به عراق و روسیه؛ حالا شاید دلیل ممنوعیت مطرحشدن این گرانیها در مطبوعات را از سوی شورای عالی امنیت ملی بفهمیم!
- کشته شدن حسن نصرالله؛ گزینههای پرهزینه و انتخابهای دشوار حکومت ایران
- چگونه حسن نصرالله به قدرتمندترین چهرهٔ تاریخ حزبالله لبنان تبدیل شد؟
- عباس نیلفروشان که به همراه حسن نصرالله کشته شد که بود ؟
- ایران و چالش هولناک تورم زیر سایه سرداران سپاه
- سه نما از دومین سالگرد مهسا امینی