با توجه به تشدید تنش بین واشینگتن و تهران بر سر برنامه هسته ای ایران و در بحبوحه توقف مذاکرات برای بازگشت به برجام، تعدادی از مقامات ارشد دولت جو بایدن، رئیسجمهور آمریکا، بعدازظهر سه شنبه جلسه ای در مورد ایران برای سناتورها ارائه کردند که «محرمانه» توصیف شد.
میچ مککانل، رهبر اقلیت سنا، ماهها پیش با این استدلال که تهدید ایران در دوران ریاست جمهوری بایدن بدتر شدهاست، این جلسه توجیهی را درخواست کرد.
مک کانل پس از کشته شدن یک پیمانکار آمریکایی در حمله ای که دو ماه پیش توسط گروهی وفادار به «سپاه انقلاب» ایران در سوریه انجام شد، انتقاد خود را از دولت تکرار کرد.
نیروهای آمریکایی با حملات هوایی به تاسیسات مورد استفاده گروههای وابسته به ایران در منطقه پاسخ دادند.
جمهوری خواهان همچنین در همان زمان نارضایتی خود را از این که لغو مجوز اعطا شده از زمان جنگ ۲۰۰۲ عراق شامل مجوز استفاده از نیروی نظامی برای حفظ فشار بر ایران نبود، ابراز کردند.
وندی شرمن معاون وزیر امور خارجه، کالین کال معاون وزیر دفاع در امور سیاست، مورگان مویر معاون مدیر اطلاعات ملی، برایان نلسون معاون وزیر خزانه داری در امور تروریسم و اطلاعات مالی و جانشین دریاسالار استفان کوهلر مدیر استراتژی، سیاست و برنامههای ستاد مشترک در این جلسه توجیهی محرمانه شرکت کردند.
بر اساس گزارشی که وب سایت آمریکایی «پولیتیکو» منتشر کرده، علاوه بر «ابرام بالی» معاون نماینده ویژه آمریکا در امور ایران، «راب مالی» نماینده این کشور نیز به دلیل حضور در تعطیلات غایب بودهاست.
یکی از نمایندگان دموکرات سنا گفت که شرمن «از فرصت استفاده میکند تا سناتورها را در مورد آخرین تحولات مذاکرات با ایران به روز کند».وی بدون اشاره به جزئیات گفت: «در مذاکرات هستهای پیشرفتهایی حاصل شدهاست».
پولیتیکو پیشبینی کرد تعدادی دیگر از موضوعات مانند «تهدیدات عمومی ایران برای ایالات متحده و شرکای منطقه ای آن، به ویژه اسرائیل، و حمایت تهران از تروریسم» را مطرح کند.
با وجود اختلافات بین دموکراتها و جمهوری خواهان بر سر نحوه برخورد با ایران، سناتور جمهوریخواه جونی ارنست دهها سناتور را در یک درخواست دو حزبی در ماه گذشته از بایدن برای تقویت مجدد تلاشهای ایالات متحده برای تحریم محمولههای نفت و گاز ایران رهبری کرد.
وی در بیانیه ای گفت: «این فوقالعاده ناامیدکننده است که درخواست دو حزبی برای تحریمهای نفتی ایران، که شامل دهها جمهوریخواه و دموکرات است، هرچند برای این کار ضرب الاجلی تعیین شده بود، هنوز پاسخی از سوی دولت دریافت نکردهاست».
جان کربی، هماهنگکننده ارتباطات راهبردی شورای امنیت ملی در کاخ سفید، (دوشنبه) گفت که ایران از اوت گذشته بیش از ۴۰۰ پهپاد، که بیشتر آنها از نوع شاهد بودند، در اختیار روسیه قرار دادهاست.
در مقابل، مسکو در برنامههای موشکی و دفاع هوایی خود به تهران کمک میکند و از جمله موارد دیگر، به آن جتهای جنگنده میفروشد.وی با بیان این که «این یک مشارکت دفاعی گستردهاست» تأکید کرد که تحریمهای بیشتری برای افرادی که در این امر کمک کنند اعمال خواهد شد.