ایران بریفینگ: برایان هوک نماینده ویژه وزارت خارجه ایالات متحده روز پنجشنبه گفت که این برعهده رهبر جمهوری اسلامی ایران است که عنوان«بزرگترین دولت حامی تروریسم» را از ایران بردارد و به نفع مردم ایران اقدام کند.
آقای هوک در یک نشست خبری، روز پنجشنبه هشت آذر در حومه شهر واشنگتن، در یک پایگاه نظامی حضور یافت که به نمایش تجهیزات ارسالی جمهوری اسلامی به گروه های شورشی اختصاص داشت.
برایان هوک که سه ماه پیش توسط وزیر خارجه آمریکا به عنوان رئیس «گروه اقدام ایران» منصوب شد، در ابتدای این نشست از «فشار حداکثری بر ایران» گفت و یادآور شد: «رهبر جمهوری اسلامی باید تصمیم بگیرد که دولتش را همچنان به عنوان بزرگترین حامی تروریسم نگه دارد یا به نفع مردم ایران اقدام کند.»
وی گفت: «مردم ایران بسیار با تمدن هستند،آنها تمدن کوروش کبیر را دارند. در همین سالن می شد به جای تجهیزات نظامی، نمایشگاه فرهنگی ایران باشد.»
نمایش تجهیزات ارسالی ایران در واشنگتن دومین بار است که انجام می شود. دی ماه گذشته نیکی هیلی نماینده آمریکا در سازمان ملل متحد لاشه و بقایای چند موشک و پهپاد ارسالی ایران برای حوثی های یمن را که در حمله به عربستان استفاده شده بود را نمایش داده بود. آقای هوک روز پنجشنبه با اشاره به آن نمایشگاه، گفت: «مقایسه تجهیزات ارسالی ایران که ما یافتیم، نشان میدهد در شش ماه اخیر، کمک های ارسالی جمهوری اسلامی به گروه های شورشی افزایش یافته است.»
نماینده ویژه آمریکا در امور ایران افزود:«آنچه شاهدیم سابقه داشته است. ایران ( سپاه پاسداران ) هزاران موشک به حزب الله داده اند. آنها سعی دارند حوثی ها را به حزب الله خلیج فارس تبدیل کنند. رژیم ایران بیش از ۸ میلیارد دلار به رژیم اسد کمک کرده است. حماس و حزب الله صدها میلیون دلار برای برنامه های تروریستی خود دریافت کرده اند.»
آقای هوک همچنین در پاسخ به سوال دیگر خبرنگار صدای آمریکا گفت فشار حداکثری ما بر ایران جواب داده و صدها شرکت همکاری با ایران را قطع کردند.
هوک با اشاره به بقایای یک موشک ایرانی،گفت این موشک از حوثی ها به سمت فرودگاه غیرنظامی ریاض شلیک شد. تصور کنید اگر این موشک به هدف می خورد و چقدر مردم عادی کشته می شدند.
هوک ادامه داد تهران از گروه شورشی حوثی حمایت می کند. همانطور که در برخی عکس ها می بینید، ایران ابایی ندارد روی تجهیزات و موشک های خود به فارسی بنویسد. بخشی از این تجهیزات از سوی حوثی ها به عربستان شلیک شده است.
آقای هوک با تاکید بر این که فشار آمریکا بر جمهوری اسلامی ادامه خواهد یافت، تاکید کرد: «پیام ما به تهران مشخص است. فشار اقتصادی و تحریم های ما تا زمان تغییر رفتار جمهوری اسلامی ادامه خواهد یافت. ایران می تواند برگردد یا شاهد فروپاشی اقتصادش باشد. ۳۹ سال است که جمهوری اسلامی ایران به رفتارهای مخرب خود ادامه می دهد و دولت پرزیدنت ترامپ می گوید دیگر بس است، این رفتارها را تحمل نمی کنیم.»
آقای هوک گفت که ایران موشک و تجهیزات و پول به حوثی ها و حزب الله لبنان می دهد.
وی در پایان گفت: «هشتاد درصد درآمد جمهوری اسلامی از محل فروش نفت است. تا امروز فروش یک میلیون بشکه نفت را متوقف کردیم.منابع برای حمایت از تروریسم باید قطع شود.»
وزیر خارجه آمریکا نیز یکم خرداد با اعلام راهبرد جدید آمریکا در قبال ایران، ۱۲ شرط ایالات متحده برای توافق با جمهوری اسلامی را برشمرد که در واقع فهرست خواستههای ایالات متحده از جمهوری اسلامی یا به عبارتی جزئیات تغییر رفتار رژیم ایران است.
برخی از این شروط شامل توقف حمایت از تروریسم و خودداری از اقدامات مخرب در منطقه نظیر حمایت از حزب الله لبنان و دخالت در کشورهای منطقه است.
- چگونه حسن نصرالله به قدرتمندترین چهرهٔ تاریخ حزبالله لبنان تبدیل شد؟
- دربارهٔ «مقاومت اسلامی عراق» و ارتباط آن با سپاه پاسداران چه میدانیم؟
- ایران میگوید حوثیها اجازه کمکرسانی به کشتی یونانی را دادهاند
- کتائب حزبالله با حمایت سپاه قدس به اهداف یهودی در آسیای میانه حمله میکند
- از ایرج مسجدی معاون هماهنگکننده نیروی قدس سپاه چه میدانیم؟