کمبود بیمارستان و مراکز درمانی در کشور تا سرمایه گذاری درمانی جمهوری اسلامی در عراق با ساخت درمانگاه و بیمارستان های مجهز با اهداف بشر دوستانه و کمک به مردم این کشور در حالی است که شرایط بد اقتصادی حاکم بر معیشت مردم و فقر در ایران بیداد می کند.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی هلال احمر ایران از سرعت بخشیدن به مراحل ساخت درمانگاه در کربلا خبر داد. به گزارش پایگاه اطلاع رسانی جمعیت هلال احمر، کولیوند در سفر به کربلا خبر داد که جلسه ای با وزیر بهداشت عراق داشته و تصمیم گرفته شده است خدمت رسانی درمانی به زائران افزایش داده شود.
ساخت درمانگاه و تامین داروی مسافران به عراق در شرایطی است که همین چند روز پیش کلیه فروشی ایرانی ها در عراق، به دلیل مشکلات اقتصادی خبر ساز شده بود. افزایش تعداد متقاضیان فروش کلیه در عراق به دلیل دریافت وجوه ارزی در حالی است که مدیر انجمن بیماریهای کلیوی استان کرمانشاه اعلام داشت، گاهی افرادی که برای اهدای کلیه به انجمن مراجعه میکنند در مواجهه با قیمت کلیه که از نظرشان کم است، به ما می گویند میرویم عراق کلیه میفروشیم.
مشکلات اقتصادی باعث شده است در ایران اهدای کلیه به بیماران نیازمند به نوعی فروش و تجارت اعضای بدن تبدیل شود و در و دیوار نزدیک بیمارستانها و مراکز پیوند پر از آگهی های افرادی باشد که بخشی از بدنشان را به مزایده گذاشتهاند.
جمهوری اسلامی سالهاست مبالغ کلانی برای ساخت درمانگاه و بیمارستان و حتی مدرسه در عراق سرمایهگذاری میکند. در سال ۱۳۸۸، کاظمی قمی، سفیر جمهوری اسلامی ایران در عراق، از ساخت بیمارستان ۲۲۰ تخت خوابی و ۱۷ مدرسه در عراق خبر داد. در سال ۱۳۹۳، علی مرعشی، رییس مرکز پزشکی حج و زیارت هلال احمر، از ساخت شش درمانگاه و یک بیمارستان در عراق و درمان نیم بهای بیماران نیازمند عراقی در ایران خبر داد و گفت به دلیل اهداف بشر دوستانه، ایران تاکنون در ۲۲ کشور، مراکز درمانی ایجاد کرده است. در سال ۱۳۹۵ نیز ایران بیمارستان پیشرفته شش طبقه ۱۲۰ تخت خوابی در عراق ساخت.
چنین اقدام هایی در شرایطی صورت میگیرد که هشت شهر خوزستان هنوز بیمارستان ندارد و اهواز با کمبود تخت بیمارستانی مواجه است، مردم محروم شهرستان ریگان کرمان دچار کمبود بیمارستان و پزشک و پرستار هستند و در راسک و ساسک سیستان و بلوچستان، مردم از خدمات بهداشتی و درمانی محروم اند. داستان سایر مناطق حاشیه ای نیز مشابه است و حتی در شهرستان های اطراف پایتخت مانند پیشوا و قرچک ورامین، سالها است وعده ساخت بیمارستان های مجهز و پیشرفته داده میشود، بدون اینکه حتی یک ریال سرمایهگذاری شود.