
هفته گذشته ، کریمی قدوسی و رحیمی جهان آبادی به عنوان نمایندگان دو جریان فکری، تندتر از همیشه مقابل هم قرار گرفتهاند. کریمی قدوسی نماینده تندروی مجلس از جبهه پایداری و جهان آبادی از نمایندگان اصلاح طلب محسوب میشود.
اگرچه بسیاری جهان آبادی را یک اصلاح طلب می دانند اما او در واقع عضو کارگزاران سازندگی است. از طرف دیگر، رحیمی جهان آبادی از نمایندگان اهل سنت مجلس است؛ جایی که بعضی از نمایندگان تندرو به خصوص نمایندگان قم و مشهد، نسبت به آنان گارد دارند و بعضی روحانیون تندروی قم نیز، ارتباط خوبی با این افراد ندارند.
با وجود اینکه در قانون اساسی ایران جز در موارد استثنایی، تفاوتی بین مسلمانان شیعه و سنی وجود ندارد و حتی هفته وحدت نیز به ابتکار انقلابیون نامگذاری شده است، اما همیشه برخی تندروها و برخی سیاستمداران اصولگرای نزدیک به رهبر ایران ، سعی داشتند با پررنگ کردن این گسل، برای خود اعتبار کسب کنند. از جمله قاضی پور نماینده ارومیه که این دوره توانست با موج سواری روی این موضوع، برنده انتخابات شود و بعد از سالها اهل سنت ارومیه، نمایندهای در مجلس نداشته باشند.
البته حساسیتهایی روی اهل سنت نیز وجود دارد؛ چنانچه معروف صمدی نامزد اهل سنت شورای شهر تهران، وقتی در فهرست اصلاح طلبان قرار گرفت، با برخی فشارها انصراف داد و بلافاصله مرتضی الویری جایگزین او در لیست امید شد. شایعاتی وجود داشت که یکی از روحانیون تندروی قم به حسن روحانی هشدار داده بود از وزیر اهل سنت استفاده نکند. در مجلس دهم نیز در هیات رئیسه موقت دو اهل سنت حضور داشتند، اما بعدا از هیئت رئیسه دائمی مجلس حذف شدند تا همچنان مجلس ششم و جلال جلالی زاده استثنا باقی بمانند. حوزه انتخابیه تربت جام، متشکل از شیعیان و اهل سنت است و صندلی نمایندگی این حوزه انتخابیه در ادوار گذشته در اختیار شیعیان بوده است.
اما ماجرا از جایی آغاز می شود که کریمی قدوسی هفته گذشته به حوزه انتخابیه رحیمی جهان آبادی رفته و گفته بود این نماینده مجلس انقلابی نیست و اگر شهروندان طوماری علیه رحیمی جمع آوری کنند او پیگیر می شود.
رحیمی جهان آبادی، اما جواب تندی به کریمی قدوسی داد و در صحن علنی مجلس، اصالت ایرانی کریمی قدوسی را زیر سوال برد و پرسید عموهای شما کجا هستند؟ بعد کریمی قدوسی توضیح داده بود که یکی از عموهایش به افغانستان مهاجرت کرده است. صحبتهای جهان آبادی فرازهای دیگری هم داشت. از جمله اینکه درباره عدم حضور کریمی قدوسی در دفاع مقدس شبهاتی را مطرح کرد. مسائلی که کریمی قدوسی پاسخی برای آن نداشت یا ترجیح داد فعلا درباره آن دوران سکوت کند.
افغانستانی بودن البته جرم نیست اما اگر یک افغانستانی در مجلس ایران نماینده مجلس بشود قطعا جرم است و باید نه کریمی قدوسی که شورای نگهبان هم به این رسوایی پاسخ گویند که برچه اساس صلاحیت کریمی قدوسی را تائید کرده اند که به مجلس راه یابد؟
البته کریمی قدوسی کنایه تندی به رحیمی جهان آبادی داشت «آقای رحیمی به شما گفتهاند که اگر برای مجلس یازدهم رد صلاحیت شدید، شما را سفیر ایران در کابل خواهیم کرد، اما باید بگویم که شما نه گندم کابل را خواهید خورد و نه عدسی مجلس یازدهم را»
لفظ کریمی قدوسی شبیه روایتی است که امام سوم شیعیان حسین چنین خطابی را به عمرسعد میکند. ساعتی بعد هم خبرگزاری موج و چند رسانه تندروی اصولگرا، لیست دو تابعیتیهایی را منتشر کرده بودند که ظاهرا کریمی قدوسی در اختیار آنان قرار داده بود. کریمی قدوسی گفته بود که تنها به خبرنگاران رسانههای ارزشی این لیست را خواهد داد. لیستی که نام حسن روحانی، معصومه ابتکار و چند مدیر دیگر نیز در آن به چشم میخورد.
وزارت اطلاعات و چند نماینده مجلس اما بلافاصله اصالت این لیست را رد کردند و واضح هم هست که این لیست ، لیستی صحیح نیست چراکه گرفتن ویزا را هم با تابعیت و اقامت در بسیاری موارد یکی دانسته .
اما نکته ای که کریمی قدوسی هیچ جوابی تا بحال به آن نداده است حضورش در جنگ ایران و عراق است و مشخص نیست وی بر چه اساسی از سوی سپاه پاسداران سرتیپ دوم سپاه شده است ؟ کریمی قدوسی سردار کدام جنگ است ؟