
موسسه ثامن الحجج که وابستگی هایی به آستان قدس رضوی و تعدادی از فرماندهان ناجا و سپاه پاسداران هم دارد در سه سال گذشته به عنوان اسپانسر اصلی برنامه «ماه عسل» حضور داشته و احسان علیخانی به طور مداوم این موسسه را تبلیغ میکرد در همان زمان بود که برخی خبرگزاریها از غیرقانونی بودن این موسسه پرده برداشتند به طوری که این اعتراضات به صحن علنی مجلس هم رسید، اما علیخانی بدون توجه به این حرفها صرفا به تبلیغ سپرده گذاری در این موسسه پرداخت که نتیجه آن پیدایش هزاران مالباخته بود.
برنامه ماه عسل و صداوسیما که در تشویق مردم برای سرازیر شدن به این موسسه نقش مهمی را ایفا میکرد اما ماه عسل فقط به تبلیغ بانک ثامن با ارقام نجومی نمی پرداخت .
ماه رمضان گذشته شخصی به نام یاسی اشکی در ماه عسل اعلام کرد که برای تولید واکسن باید پول جمع کرد، چرا که این واکسن وارداتی است و برای تولید داخل آن بودجهای نیاز است که بنا به دلایلی دولت قادر به پرداخت آن نیست.
همین حضور و تبلیغ باعث شد تا مردم بیش از ده میلیارد تومان از طریق یک سامانه برای کمک به ساخت این واکسن پرداخت کنند.
البته اشکی بعد از این برنامه زیر فشار مطبوعات فاش کرد که شخص وزیر بهداشت بر این پروژه نظارت داشته و شخصا از او خواسته است که او در این برنامه حضور پیدا کند. اشکی، همچنین یادآور شده که وزارت بهداشت وی را به برنامه ماه عسل معرفی کرده و بالاترین مقام این وزارتخانه از قبل در جریان سناریوی مطرح شده بوده است .
پس از ادامه دار شدن موج اعتراضات سورنا ستاری معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری درباره واکسن HPV گفت: واکسن HPV ایرانی در یکی از شرکتهای دانشبنیان تولید شده است و سال آینده وارد بازار میشود، ستاری با اشاره به اقدام یاسمن اشکی گفت: برای ساخت واکسن HPV نیازی نیست که از مردم پولی را جمع آوری کنیم، زیرا این شرکت تسهیلاتی در قالب وام از معاونت علمی و فناوری دریافت کرده است و به همین دلیل نیازی به پول ندارد.
دبیر ستاد توسعه زیست فناوری معاونت علمی ریاست جمهوری و رئیس سابق انستیتو پاستور کشور نیز ضمن انتقاد از ادعاهای واهی یاسمن اشکی در برنامه ماه عسل،بیان کرد: قوه قضاییه باید نسبت به پولهای جمع آوری شده برای حمایت از تولید این واکسن ورود کند. زیرا این واکسن به مرحله تولید رسیده و اصلا نیازی به اعانه جمعکردن نیست و نباید اجازه داده شود جریانی که به بهانه کمک به زلزله زدگان کرمانشاه راه افتاد، دوباره رخ دهد.
پس از آنکه زوایای مختلف پروژه واکسن برملا شد و مردم هم نسبت به این موضوع واکنش نشان دادند،دادستان کل کشور گفت: در پی پخش برنامه ای در تاریخ ۸ خرداد امسال در یکی از شبکه های سیمای جمهوری اسلامی ایران و طرح ادعاهایی درباره نوعی بیماری، معاونت حقوق عامه دادستانی کل کشور پس از انجام بررسی های لازم و اعمال و اعلام نظر کارشناسان و متخصصان ذیربط درخصوص کذب بودن مطالب و ادعاهای مطرح شده در آن برنامه، گفت :دادستان عمومی و انقلاب تهران مامور شده برابر با مقررات، در اسرع وقت و با توجه به آثار و تبعات ادعاهای مطرح شده در آن برنامه، موضوع را پیگیری و تعقیب کند و نتیجه نیز برای عموم اعلام شود.
محمد ایازی معاون اجتماعی وزیر بهداشت که امضای وی نیز در پای قرارداد با یاسی اشکی مشاهده میشود. و او نیز در ویدیوهایی هم مردم را به شرکت در کمپین جمع آوری پول برای پروژه واکسن «اچ پی وی» تشویق کرده بود به خبرنگار سلامت خبرگزاری فارس گفت که قوه قضاییه اصلا وی را احضار نکرده است.
وی که از ابتدا به عنوان شخص اصلی در پروژه واکسن پرحاشیه شناخته شده است گفت که اصلا ازا احضار هیچ شخصی در وزارت بهداشت برای پاسخگویی و پیگیری اطلاع ندارد.
همچنین یاسی اشکی هم در اینباره به خبرنگار تسنیم گفت که تنها یک بار برای پاسخگویی به قوه قضاییه رفته است اما پس از این مدت هیچ اطلاعی از روند رسیدگی به پرونده ندارد.
ظاهرا مسئولان وزارت بهداشت و قوه قضائیه فراموش کردند و تکلیف پولهایی هم که از مردم جمع شده نامشخص .