امیر سماوات / بخش فارسی ایران بریفینگ

قریب یک سال از ابلاغ وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح به نیروهای مسلح ایران مبنی بر ترک هرگونه فعالیت اقتصادی و بنگاهداری میگذرد.
در خلال این مدت عملاً هیچ تغییری در فعالیتهای اقتصادی نهادهای نظامی ایران دیده نشده بلکه در بسیاری از حوزهها شتاب بیشتری نیز گرفته است.
نیروی انتظامی همچنان در بسیاری از حوزهها همچون کشاورزی و منسوجات فعالیت دارد، ارتش نیز همچنان در حوزههای پتروشیمی و سهامداری و بانکداری فعالیت میکند.
سپاه پاسداران در ابتدا منکر هرگونه دستوری از سوی رهبر ایران و وزیر دفاع شد!
محمد صالح جوکار، معاون پارلمانی سپاه پاسداران باگذشت ۴ ماه از زمان ابلاغ این دستور گفت: اطلاعی از دستور رهبر ایران برای واگذاری بنگاههای اقتصادی سپاه ندارد.
آقای جوکار در گفتگویی با اعتماد آنلاین گفته است: من نتوانستم به چنین ابلاغیهای دسترسی پیدا کنم و آن را ندیدم.
این مقام بلندپایه سپاه افزود که «من نمیدانم این خبر که شما میگویید وزیر دفاع اعلام کردند از کجاست.»
این فرمانده ارشد سپاه در خاتمه بهطور کل منکر هرگونه فعالیت اقتصادی در نیروهای مسلح شد:
آقای جوکار در ادامه سخنان خود گفت که «بحث این است که این خبر میگوید سپاه و ارتش فعالیت اقتصادی دارند که جای سؤال است؟!»
به گفته وی «پروژههایی که سپاه دارد اقتصادی نیست و درآمدزایی ندارد که بخواهد از آن استفاده کند.» وی تأکید کرده است که «کل فعالیتهای سپاه عمرانی است که در قالب قرارگاه خاتمالانبیاء انجام میشود.»
آقای جوکار اولین مقام بلندپایه سپاه نبود که از وجود چنین دستوری از سوی آیتالله خامنهای ابراز بیاطلاعی میکند.
سپاه پاسداران پس از کتمان و بیاطلاعی از وجود این دستور بعد از گذشت مدتی مدعی مستثنا بودن از این فرمان شد.
سهشنبه ۳ بهمن ۱۳۹۶ سرتیپ اسماعیل کوثری، جانشین فرمانده قرارگاه ثارالله سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، گفت که فعالیتهای عمرانی سپاه با مجوز آیتالله علی خامنهای رهبر جمهوری اسلامی، ایران انجام میشود.
آقای کوثری گفت: «سپاه هیچگاه وارد کارهای اقتصادی نشده و فقط فعالیت عمرانی در چارچوب قانون اساسی کرده است».
جانشین فرمانده قرارگاه ثارالله گفته از جزئیات دستور رهبر ایران مبنی بر واگذاری بنگاههای اقتصادی سپاه و ارتش خبر ندارد و اضافه کرده «من نمیدانم و باید درباره جزئیات این مسئله پیگیری کنم».
گفتههای وزیر دفاع ایران در سال گذشته مبنی بر دستور تعطیلی و توقف هرگونه بنگاه اقتصادی در نیروهای مسلح نهتنها شفاف و صریح بوده بلکه به گفته امیر حاتمی دستور اکید رهبر جمهوری اسلامی نیز بوده است اما ظاهراً هم سپاه و هم نیروی انتظامی با مقاومت در برابر این دستور و وارد نمودن تبصرههایی همچون عمرانی بودن و یا عامالمنفعه بودن مصمم به دور زدن این تصمیم میباشند.
سپاه پاسداران که اکنون یکی از اصلیترین نهادهایی است که زیر ذرهبین و توجه نهادهای نظارتی بینالمللی و تحریمهای آمریکا هست با تسلط مافیایی که بر اقتصاد و منابع ایران دارد در خاورمیانه و حتی تا کرانههای آفریقا و آمریکای لاتین نیز دخالتهایی دارد.
اصلیترین بازوی اقتصادی سپاه پاسداران در ایران «قرارگاه سازندگی خاتمالانبیاء» هست، این قرارگاه که در حال حاضر «بزرگترین پیمانکار پروژههای دولتی ایران» است پس از پایان جنگ ایران و عراق و به دستور سید علی خامنهای و با حکم محسن رضایی فرمانده وقت سپاه تشکیل شد، در ابتدا هدف از تأسیس آن «آبرسانی، صدور نفت و گاز، پروژههای سدسازی، انتقال آب و نیرو و راهسازی» بود. این شرکت که اکنون تحت تحریمهای شدید بینالمللی قرار دارد اکنون در حوزههای محصولات پتروشیمی، نفت خام و گاز طبیعی و آب و نیرو، خدمات خط لوله انتقال و ساختوساز و دهها حوزه دیگر از صرافی تا پاساژ و ساخت مال و مرکز خرید فعالیت دارد.
سه بانک و همچنین شرکتهای قرب قائم، قرب کربلا، سپاسد، سپانیر، قرب نوح، گروه تخصصی رجایی، گروه تخصصی سماوات و … همگی از جمله شرکتهای شناختهشده و وابسته به قرارگاه خاتم هستند که بیشک مؤسسات و شرکتهای بیشمار ناشناخته دیگری نیز وجود دارند.
سپاه پاسداران با خروج آمریکا از توافق هستهای و شدت گرفتن تحریمهای آمریکا علیه ایران در اقدامی هدفدار، فرمانده این قرارگاه سرتیپ عبدالهی را عزل و برای اولین بار یک غیرنظامی را بهعنوان فرمانده این قرارگاه نظامی معرفی کرد تا مقدمات غیرنظامی و غیر وابسته بودن این قرارگاه به سپاه را آغاز کرد.
«سعید محمد اسلامی» مهرماه ۹۷ به سمت فرمانده این قرارگاه منصوب شد. او که قبل از این مدیرعاملی شرکت سپاسد را در رزومه کاری خود داشت به این سمت منصوب گردید.
اکنون سپاه پاسداران و این قرارگاه مدعی هستند که فعالیتهای عمرانی و محرومیتزدایی را دنبال میکنند و فعالیتهایشان جنبه انتفاع و اقتصادی ندارد.
این اظهارات در حالی است که هفته گذشته معاون حملونقل شهرداری تهران خبر داد که دادن مجوز به پارکینگ شش طبقهٔ مجتمع تجاری «اطلسمال» در شمال شرق تهران و فرورفتن پایههای این ساختمان در عمق زمینی که باید در آن تونل مترو احداث میشد، امتداد خط ۳ مترو به سمت نیاوران را کور کرده است.
مجتمع «اطلسمال» متعلق به بانک انصار وابسته به سپاه پاسداران است.
به گفته محسن پورسیدآقایی اکنون این خط به دلیل پیدا نشدن مسیر جایگزین، در ایستگاه نوبنیاد متوقفشده است.
معاون شهردار تهران معتقد است منافع مالی ساختمانی دخیل در ماجرا باعث شده این ساختمان در مسیر نقشههای مصوب مترو ساخته شود و عمق آن بهاندازهای باشد که دیگر نتوان مترو را در این بخش توسعه داد.
این در حالی است که این زمین قرار بوده پارکینگ نیاوران شود تا کمبود جای پارک در منطقه را جبران کند.
مجتمع «اطلسمال» متعلق به سپاه پاسداران در منطقه یک تهران یکی از جنجالیترین پروژههای سپاه در سالهای اخیر بوده است
این پروژه با کاربری تجاری – اداری دارای ۱۹ طبقه است که هشت طبقه آن اداری، چهار طبقه تجاری و یک طبقه رستوران و شش طبقه هم شامل پارکینگ است.
سعید محمد، فرمانده فعلی قرارگاه خاتم با حفظ سمت مدیرعامل شرکت مجری این پروژه نیز هست.
سپاه هیچ توضیحی در مورد تناقض گفتارش در مورد اقتصادی نبودن پروژههای سپاه و ساخت یکی از بزرگترین مال های خاورمیانه در ایران توسط سپاه نداده است.
در هفتههای گذشته اما فعالیت دیگری از سوی سپاه پاسداران شدت گرفته است؛
فرمانده قرارگاه سازندگی خاتمالانبیاء بابیان اینکه قرارگاه خاتم بهعنوان بازوی توانمند و مقتدر نظام تلاش میکند تا در حوزه سلامت هم به دولت کمک کند و در همین راستا تفاهمنامه کلی با وزارت بهداشت برای احداث ۶۰۰۰ تخت بیمارستانی امضاشده که بخشی از آن عملیاتی شده است.
وی اظهار داشت: در حال حاضر سرانه تخت بیمارستانی در کشور به ازای هر ۱۰۰۰ نفر، ۱.۶ تخت است و این در حالی است که استاندارد جهانی آن ۳.۵ تخت به ازای ۱۰۰۰ نفر است و این نشان میدهد که فاصله زیادی بین استاندارد جهانی و وضعیت موجود کشور هست.
فرمانده قرارگاه سازندگی خاتمالانبیاء افزود: وزارت بهداشت و درمان در طرح تحول سلامت با همه توان این موضوع را پیگیری میکند تا این خلا را پر کند و وضعیت درمانی کشور بهبود پیدا کند.
تفاهمنامه احداث مرکز آموزشی، درمانی و تحقیقاتی فوق تخصصی یک هزار تختخوابی «تدبیر» با حضور معاون توسعه و مدیریت منابع وزارت بهداشت و معاون فنی قرارگاه خاتمالانبیا در تبریز امضا شد.
این بیمارستان در جنوب تبریز و در نزدیکی اتوبان شهید کسایی این کلانشهر در زمینی به وسعت ۸۷ هکتار احداث میشود.
همچنین محمد گفت: امروز شاهد آن هستیم که یک بیمارستان ۵۴۰ تختخوابی در چابهار کلنگ
زنی میشود و دوره زمانی آن ۳۶ ماهه است که ۶ ماه مربوط به طراحی و ۳۰ ماه مربوط
به اجرای آن است که توسط قرارگاه خاتم انجام میشود.
از سوی دیگر سید
ابراهیم رئیسیون مشاور وزیر بهداشت در امور اقتصادی، ساخت بیمارستان شهدای تجریش
را اولین همکاری وزارت بهداشت با قرارگاه خاتمالانبیاء برشمرد که پسازآن پروژههایی
نظیر بیمارستان ۱۰۰۰ تختخوابی مشهد و بیمارستانهایی در تبریز، شیراز، چابهار و سایر
شهرهای کشور توسط این قرارگاه احداث خواهد شد.
قرارگاه خاتم همچنین از پروژههای احداث بیمارستانهای ۳۰۰ تختخوابی روانپزشکی دانشگاه ایران، ۱۶۰ تختخوابی رازی و ۷۵۰ تختخوابی شهدای تجریش که به همت گروههای تخصصی و مؤسسات قرارگاه سازندگی خاتمالانبیاء خبر داد.
فعالیت قرارگاه خاتم در حوزه بیمارستان سازی و خدمات پزشکی در حالی است که سهشنبه ۲۹ آبان سال جاری دفتر کنترل داراییهای خارجی وزارت خزانهداری ایالاتمتحده (اوفک) ۹ هدف را در یک شبکه بینالمللی که ایران از طریق آن و با همکاری با شرکتهای روس، میلیونها بشکه نفت برای حکومت سوریه فراهم میکند، تحریم کرد.
نظام سوریه واسطه این شبکه جابجایی صدها میلیون دلار است که نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی از سویه به حماس و حزبالله میرساند.
وزیر خزانهداری آمریکا، استیون منوچن، گفت: امروز ما علیه نقشه پیچیده ایران و روسیه که از آن برای تقویت رژیم اسد و ایجاد منابع مالی برای اقدامات غیرقانونی رژیم ایران استفاده کردهاند، اقدام میکنیم.
گفتنی است در این عملیات پیچیده مالی ازآنجاکه تحریمهای دولت آمریکا علیه ایران شامل معاملات غذا و دارو نیست و برای تسهیل ارسال این اقلام کانال مالی خاصی هم در نظر گرفتهشده است، مقامات بانک مرکزی ایران در پوشش یک شرکت دارویی به حزبالله لبنان و حماس کمک مالی ارسال میکردهاند.
منابع ایران بریفینگ در گروه اقدام ایران به اطلاعاتی دستیافتهاند که «شرکت بهداشت گستر محک» که ظاهراً و تعمداً با استفاده از نام «محک» که یک موسسه خیریه حمایت از کودکان سرطانی است و در اروپا و حتی آمریکا نامی آشنا است اقدام به انتقال وجوه به لبنان و چند کشور آسیایی و آفریقایی میکرده است و مقصد تمامی این انتقالات مالی حزبالله لبنان و حماس بوده است.
شرکت بهداشت گستر محک که تنها یک وبسایت به زبان فارسی از آن موجود است و حتی نام آن در میان شرکتهای تولید و یا پخش دارو در سازمان غذا و دارو وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی ایران نیز موجود نیست در سال ۱۳۹۶ تأسیس گردیده که یک شرکت پوششی نیروی قدس سپاه پاسداران است.
سپاه پاسداران مصمم است در پناه فعالیتهای تأسیس بیمارستان و خدمات پزشکی هم فعالیتهای اقتصادی بینالمللی خود را موجه قلمداد کند و در صورت شناسایی و یا تحریم مؤسسات پوششی خود همچون «شرکت بهداشت گستر محک» تحریمشان را علیه ایران و ظالمانه تبلیغ کند.
در همین مورد:
فرمانده کل سپاه: فعالیت اقتصادی نمی کنیم، ازنظر فعالیت سیاسی هم از رهبری تذکر نگرفتهایم
فعالیتهای تجاری ارتش و سپاه بر چه مبنایی ادامه دارد؟
اظهار بیاطلاعی معاون سپاه از دستور خامنه ای مبنی بر واگذاری بنگاههای اقتصادی
قرارگاه سازندگی خاتمالانبیاء همچنان بیاعتنا به دستور تعطیلی بنگاههای اقتصادی
جانشین فرمانده قرارگاه ثارالله: فعالیت عمرانی سپاه با مجوز آیتالله خامنهای است
سپاه نه تنها فرمان تعطیلی بنگاههای اقتصادی را گوش نکرد بلکه اعلام رکورد هم میکند