
ایران بریفینگ / مایک پومپئو وزیر امور خارجه آمریکا با بیان اینکه دست قاسم سلیمانی فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران به خون آغشته است، گفت که ایالات متحده با تحریمها قصد دارد پشتیبانی ایران از حزبالله در لبنان، حوثیها در یمن و گروههای شبهنظامی در عراق را متوقف کند.
این سخنان را پومپئو روز گذشته دوشنبه ۱۵ آبان در کنفرانس مشترک خبری با استیو منوچین وزیر خزانهداری آمریکا در واشینگتن مطرح کرده است.
روز دوشنبه آمریکا اجرای بسته دوم تحریمهای هستهای علیه ایران را آغاز کرد.
منوچین گفت: «تحریمها، بیش از ۲۰۰ شخص و کشتی را در دو بخش حمل و نقل و انرژی را هدف قرار میدهد».
او ادامه داد: «تحریمها خطوط هوایی ایران و بیش از ۵۶ هواپیما را شامل خواهد شد». او افزود: «سازمان انرژی هستهای ایران هم تحریم میشود».
پومپئو در این کنفرانس خبری گفت: «تمام تحریمهایی که باراک اوباما (رئیسجمهوری پیشین آمریکا) لغو کرده بود را از سر گرفتیم».
او تاکید کرد: «هر طرفی که با ایران همکاری و تحریمهایمان را تقض کند، مجازات خواهد شد». او افزود: «صادرات نفت ایران با این تحریمها به صفر خواهد رسید».
وزیر امور خارجه آمریکا تاکید کرد: «به ایران اجازه به کارگیری انرژی هستهای یا توسعه آن را نخواهیم داد».
در این زمینه وزیر دارایی آمریکا گفت: «تحریمها بیش از ۷۰۰ شخص، نهاد و کشتی را در بر خواهد گرفت».
منوچین ادامه داد: «حمل و نقل دریایی و هوایی ایرانی را هدف قرار دادهایم. تلاش میکنیم بیشترین فشار را بر نظام ایران اعمال کنیم».
او تاکید کرد: «نظام ایران برای اجرای تحریمها زیر ذرهبین قرار دارد».
از سویی وزیر امور خارجه آمریکا با اشاره به فعالیتهای نیروی قدس گفت: «دستان قاسم سلیمانی آغشته به خون است». او افزود: «شرکتهای اروپایی عدم تعامل با ایران را انتخاب کردند».
استیون منوشن نیز گفت اروپا می تواند به نقل و انتقالات انسانی ادامه دهد و آمریکا اطمینان خواهد یافت که چنین نقل و انتقالاتی واقعا برای اهداف انسانی صورت می گیرد و ایالات متحده اجازه نخواهد داد مسیر انتقال پول برای اقدامات بشر دوستانه برای استفاده در اهداف دیگر تغییر کند.
مرحله نهایی تحریم های ایالات متحده آمریکا علیه جمهوری اسلامی ایران از بامداد دوشنبه ۱۴ آبان رسما اجرایی شد. این تحریمها شامل صنایع پتروشیمی، نفت و گاز، کشتیرانی، بانک و بیمه و موسسات مالی، و همچنین صدها فرد و شرکت ایرانی میشود.
وزیر خارجه آمریکا نیز یکم خرداد با اعلام راهبرد جدید آمریکا در قبال ایران، ۱۲ شرط ایالات متحده برای توافق با جمهوری اسلامی را برشمرد که در واقع فهرست خواستههای ایالات متحده از جمهوری اسلامی یا به عبارتی جزئیات تغییر رفتار رژیم ایران است.
برخی از این شروط شامل توقف حمایت از تروریسم و خودداری از اقدامات مخرب در منطقه نظیر حمایت از حزب الله لبنان و دخالت در کشورهای منطقه است.
ساعاتی قبل از آغاز رسمی همه تحریمهای آمریکا علیه ایران، استیون منوشن، وزیر خزانه داری آمریکا، در یادداشتی در روزنامه «فایننشال تایمز» نوشت که آمریکا اعمال فشار بیشتر برای مهار رژیم ایران را لازم میداند.
او روز یکشنبه ۱۳ آبان در یادداشت خود نوشت: از روز دوشنبه، شدیدترین فشارهای اقتصادی آمریکا علیه رژیم ایران اعمال می شود. این تلاش تنها بخشی از راهبرد دولت آمریکا برای تغییر رفتار حکومت ایران و سپاه پاسداران انقلاب اسلامی است.
وزیر خارجه ایالات متحده نیز روز شنبه در پیامی توئیتری بار دیگر تاکید کرد هدف تحریم ها مردم ایران نیست بلکه هدف، اجبار جمهوری اسلامی به توقف برنامههای مخرب این کشور است.
آقای پمپئو یک روز پیش از آغاز تحریم ها نیز در گفت و گو با شبکه تلویزیونی سی بی اس، با تاکید بر تاثیرگذاری تحریمها گفت که پیش از تکمیل تحریمها علیه ایران، صدها شرکت اروپایی از این کشور خارج شدهاند.
با این حال، دولت آمریکا قرار است معافیتهایی را برای هشت کشور در نظر گیرد تا این کشورها بتوانند بخشی از واردات نفت از ایران را حفظ کنند.
- سخنرانی جنجالی یک فرمانده ارشد سپاه: در سوریه ضربه خوردیم، خیلی سخت
- محور مقاومت؛ ایده شکست خورده خامنهای
- رویترز: شبکۀ قاچاق نفت ایران و گروههای نیابتیاش در عراق سالانه یک میلیارد دلار درآمد دارد
- شیخ نعیم قاسم؛ مرید خامنهای و دبیرکل جدید حزبالله از کجا آمد ؟
- چهل ارتشی که در سوریه می جنگند