پروژه نفوذ سپاه در آموزش و پرورش|بخش دوم
ایران بریفینگ/سیدجواد متولی – «كارشناسان تربيت سياسی آموزشوپرورش، فعاليتهای فرهنگی شايستهای را در راستای مقابله با تهديدهايی كه از طرف بيگانگان، دانشآموزان را تهديد میكند انجام دادهاند. آموزش راه درست مقابله با تهاجم فرهنگی از جمله وظایف مدرسان تربیت سیاسی است.» این ها سخنان معاون فرهنگی هنری «دفتر فضاسازی قرآنی و گسترش نماز و عترت آموزش و پرورش» در گفتگو با خبرگزاری کار ایران در تاریخ ۲٠ آبان 1388است. آنچه از شواهد و قرائن مرتبط با حضور «هادیان سیاسی» در مدارس کشور بر می آید حاکی از آن است که حاکمیت ایران بدلیل مشاهده تزلزل در پایه های حکومتی خویش، پس از سال 1376 به فکر طراحی برنامه هایی برای بازسازی مجموعه حاکمیت افتاد تا با کادرسازی و تربیت نسل مورد نظر خویش بقای خود را تضمین کند. پروژه نفوذ
آنچه روشن است سابقه حضور گروه هادیان سیاسی به چندین ماه قبل از برگزاری دهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در ایران بر می گردد. زمانی که گروهی از نیروها تحت عنوان «هادیان سیاسی» از سوی سپاه سازماندهی و به بخشهای مختلف اعزام شده بودند. هفتم خرداد ماه سال 1388 یعنی دو هفته پیش از انتخابات «همايش هاديان و مسئولان سياسي سپاه» نیز از سوی اداره سياسی سپاه با هدف «تبيين آخرين راهبردها» و «ميزان توانمنديهای جمهوري اسلامی در مقابله با تهديدات دشمن»برگزار شد. “یدالله جوانی” معاون اداره سياسي سپاه پاسداران در آن همایش با اشاره به اين كه مدافعان اصلي جنگ نرم بسيجيان و سپاهيان هستند گفته بود: «هاديان سياسی نيروي اصلی مقابله با جنگ نرم هستند.»
معاون اداره سياسي سپاه، مهرماه 1388 هم در مراسم همايش استانی مديران و هاديان سياسی استان كردستان، نقش «هاديان سياسی» را در «خنثيسازی توطئههای دشمنان بسيار حائز اهميت» دانسته و گفته بود: «يكی از وظايف اصلی مسئولان اين است كه با بکارگيری درست هاديان سياسي در حوزهها و پايگاههای مقاومت و با سخنرانی در سطح مدرسههای استان و با برنامهريزیهای مناسب، آنان را در راستای آشنايی جامعه با توطئههای دشمنان ياری كنند.» ولی اعلام مقامات وزارت آموزش پرورش از اجرای طرح «هادیان سیاسی» در سطوح آموزشی بود که زمزمه ها را به واقعیت تبدیل کرد. طرحی که پیش از این در سطح نیروهای نظامی آغاز شده بود این بار با نام «مدرس تربیت سیاسی» به مدارس کشور رفت تا کادر سازی و جذب و جلب حامیان و هواداران جمهوری اسلامی بصورت آشکارا پیگیری شود.
تحرکات هادیان سیاسی در آستانه انتخابات
شبکه اطلاع رسانی راه دانا در 25 مهرماه سال جاری با انتشار یک یادداشت نگرانی عمیق خود پیرامون عدم موفقیت هادیان سیاسی را علنی کرده بود. این وب سایت در ابتدای یادداشت خود گفته های یک روحانی اصلاح طلب را بدون ذکر نام و منبع نقل کرد: «اخیراً یکی از روحانیون شاغل در یکی از مناصب استانی آموزش و پرورش، در جلسه ای گفته است تمامی سخنرانان جلسات سیاسی که در مدارس برگزار میشود، از جناح مخالف ما هستند، ما قصد داریم با آغاز مدارس کار خود را آغاز کنیم. با توجه به ۲ انتخابات پیش رو، باید خودمان جلسات سیاسی مدارس را برگزار کنیم.» راه دانا با انتشار این یادداشت به مخاطبان خود و هادیان سیاسی هشدار داد که: « تنها چند ماه به برگزاری انتخابات مجلس شورای اسلامی باقی مانده است و همه جریان های سیاسی در کشور برای رسیدن به کرسی های سبز بهارستان در این روز ها تمام تلاش خود را به کار بسته اند. اصلاح طلبان نیز که در جریان فتنه ۸۸ و حضور بسیاری از آنها در این فتنه، بدنه اجتماعی خود را از دست دادند، از همه شرایط موجود به علاوه همراهی دولت با آنها استفاده کرده تا شاید بتوانند کرسی های نمایندگی را تصاحب کنند.»
با آنکه در طول سال های پس از حادثه کوی دانشگاه در تیرماه 1378، حکومت به مخالفت با اصلاحات و هر نوع تغییری پرداخته و به شکل آشکار و پیوسته اصلاح طلبان و همه نیروهای سیاسی را از عرصه های حکومتی کنار گذاشته است ولی همچنان طیف تحول خواهان را دارای سرمایه و عقبه اجتماعی می داند. وب سایت راه دانا از نگرانی های جدی حکومت خبر داده و نوشت: «سرمایه گذاری در حوزههای علمیه، دانشگاهها، فضای مجازی، شبکه های اجتماعی و … از جمله حوزههایی بوده است که تا کنون اصلاح طلبان برای فعالیت های انتخاباتی خود روی آنها سرمایه گذاری کردهاند .عناصر و عوامل جریان فتنه که در جریان اصلاح طلبی در کشور فعالیت می کنند، در آستانه انتخابات مجلس شورای اسلامی درصدد بهره برداری سیاسی از فضای علمی آموزشی مدارس به نفع جریان متبوع خویش هستند .تلاش فتنه گران برای نفوذ در مدارس در حالی است که دانش آموزان زمینه و بستر مناسب تری برای رشد افکار انحرافی و باطل آنها داشته و از این طریق می توانند بر روی دیگر اقشار نیز تأثیرات بیشتری داشته باشند.»
در یک گفتوگوی تفصیلی که خبرگزاری فارس با “حمیدرضا کفاش” معاون پرورشی و فرهنگی وزیر آموزش و پرورش- انجام داده است او و خبرنگار این خبرگزاری امنیتی وابسته به سپاه، روند تشکیل امور تربیتی و فراز و نشیبهای آن، تا بازگشت مجدد امور تربیتی به دوران گذشته و سایر فعالیت های این معاونت بررسی شده و بصورت تلویحی به برنامه « هادیان سیاسی» هم پرداخته شده است. ار آنجا که خبرگزاری امنیتی فارس خط گفتگو را با نظرگاه و سیاست های سپاه دنبال نموده است، به جهت اهمیت این پرسش و پاسخ، بخش هایی از آن گفتگو را در زیر عینا نقل می کنیم تا خوانندگان خود به قضاوت بپردازند:
فارس: به نظرتان امور تربیتی می تواند به دوران اوج گذشته بازگردد؟
کفاش: همانطور که گفتم در دوران انقلاب به جوانان اعتماد شد. آنها انقلاب کردند، لانه جاسوسی را تسخیر کردند. جبهه و جنگ را اداره کردند؛ پس الان هم می توانند حضوری فعال داشته باشند .در دوره جدید اگر تشکلهای دانشآموزی را به عنوان نیروهای جوان در مدرسه به عنوان نیروهای پرورشی و تربیتی میدان دهیم و مربی سطح خود را بالاتر بیاورد، امور تربیتی هدایتکننده و هدایتگر شود، ما میتوانیم اوج آن دهه را دوباره برگردانیم، اما اگر مربی تربیتی امور تربیتی ما بخواهد خودش پوستر بزند،خودش کار کند و دانشآموزان را رقیب خودش بداند و به جای ساماندهی و هدایت، بر عکس عمل کند، باختیم و هیچ پیشرفتی نخواهیم کرد.
فارس: این دهه با دهه های گذشته متفاوت است، دیگر شبکههای ماهوارهای مستقیم روی دانشآموزان تأثیر دارند. دانش آموزان اطلاعات زیادی را از فضای اینترنت دریافت می کنند، شبکه های مجازی فعالند؛ برای تربیت در این فضا چه برنامه ای دارید؟
کفاش: کاملاً موافقم، در دوره جدید باید نیروی انسانی که اصلیترین سرمایه است را بازسازی کنیم. الان دروسی که در دوره کارشناسی پرورشی و مشاوره در دانشگاه تدریس می شود، متفاوت شده و دقیقاً در حوزه فناوری، مهارتها و ورود به فضای مجازی است، فلذا برای نیروهای جدید، طراحی دوره آموزشی محقق شده است. برای نیروهای موجود نیز به بازسازی معتقد هستم، یعنی طراحی دورهها را پیش بینی کردیم مثلاً با مناطق آزاد برنامه ریزی کردیم تا فناوریهای جدید، حوزه فضای مجازی، حوزه عرفانهای نوظهور، حیطههای جدید جنگ نرم را به مربیان آموزش دهند. مجلس در بودجه 94 که خیلی هم لطف کردند و تشکر میکنم 30 میلیارد تومان برای ما دیدند. سازمان فرهنگی و هنری شهرداری تهران سال قبل 700 میلیارد تومان بودجه داشت. فضای مجازی، فضای پرخرجی است، پرهزینه است. در این حوزه باید یک نهضتی اتفاق بیفتد اما امکانات و مصوبات به این سمت نیست. نگوییم به آموزش و پرورش هر چی پول میدهیم، دود میشود. نگاه به آموزش و پرورش از مصرفی و هزینهای باید سرمایهای باشد. این نگاه تا حاکم شود و به صورت یک نهضت و انقلاب درآید خیلی کار فرهنگی میخواهد و ما در حد وسع خودمان از آموزش و توانمندسازی مربیان و مشاوران شروع کردیم. به نظرم جهتگیری درستی است و امیدواریم با فرهنگسازی که توسط نیروهای متعهد رسانهای ایجاد میشود بتوانیم نظرات دیگران را به این امر مهم جلب و جذب کنیم.» پروژه نفوذ پروژه نفوذ پروژه نفوذ پروژه نفوذ پروژه نفوذ پروژه نفوذ
در قسمت بعدی این گزارش، به پروژه راهیان نور در راستای نفوذ سپاه در سیستم آموزش و پرورش کشور خواهیم پرداخت. پروژه نفوذ پروژه نفوذ پروژه نفوذ پروژه نفوذ پروژه نفوذ پروژه نفوذ پروژه نفوذ پروژه نفوذ پروژه نفوذ پروژه نفوذ پروژه نفوذ پروژه نفوذ