سرتیپ پاسدار غلامرضا جلالی، رئیس سازمان پدافند غیرعامل جمهوری اسلامی، خیزش سراسری مردم ایران علیه جمهوری اسلامی را در ۴۰ روز اخیر، به دلیل وجود شبکههای اجتماعی خارجی و محصول «جنگ ترکیبی» دشمن دانست.
جلالی در یک نشست خبری در روز سهشنبه سوم آبان، از یک «جبهه و جنگ ترکیبی علیه انقلاب اسلامی» گفت که به اعتقاد او، با استفاده از «فنآوری، عکس و فیلم» از اعتراضات مردمی دنبال فرصتی برای ایجاد «التهاب و اغتشاش» است.
او همچنین تاکید کرد «تحولات حوزه فنآوری» موجب شده تا «اغتشاشگران از بستر اعتراضات مردمی فرصتی برای ایجاد التهاب و اغتشاش به دست آورند.»
رئیس سازمان پدافند غیرعامل جمهوری اسلامی همچنین از تلاش «پلتفرمهای خارجی» گفت برای «واگذاری فضای افکار عمومی در حوادث اخیر به بیگانگان» و با اشاره به ضرر و زیانی که بسیاری از کسبوکارها از فیلتر شبکههای اجتماعی در یک ماه اخیر دیدهاند، تاکید کرد: «آنهایی که برای تلگرام، واتساپ و اینستاگرام فرش قرمز پهن کردند، امروز باید پاسخگوی وضعیت اقتصادی کسبوکارهای مجازی باشند.»
جلالی بهطور مشخص از اینستاگرام و «خصومت» این پلتفرم نام برد که به ادعای او، تصاویر قاسم سلیمانی را حذف اما «در برابر آموزش اغتشاش، آشوب و ساخت مواد منفجره سکوت میکند.»
او در ادامه مدعی شد که آمریکا به دنبال «سوریهسازی و لیبیسازی» ایران است و بر همین اساس همراه سایر دشمنان «سنگینترین حمله رسانهای، سایبری و شناختی» را علیه جمهوری اسلامی به کار میگیرد.
در هفتههای اخیر رسانههای وابسته به سپاه پاسداران و همسو با دولت نیز توییتر و اینستاگرام را عامل اعتراضات سراسری دانستهاند که این رسانهها از آن با عنوان «اغتشاشات» یاد میکنند.
برخی مقامها و نمایندههای مجلس جمهوری اسلامی نیز صراحتا اعلام کردهاند واتساپ و اینستاگرام «رفع فیلتر» نخواهند شد.
از سوی دیگر رئیس سازمان پدافند غیرعامل جمهوری اسلامی در بخش دیگری از نشست خبری، حملههای سایبری هکرهای حامی خیزش سراسری مردم به زیرساختهای اینترنتی و وبسایتهای دولتی را تایید کرد و گفت: «در ۲۰ روز گذشته ۱۲۰ حمله سنگین سایبری به زیرساختها انجام شد.»
جلالی در ادامه گفت که با «۹۰ درصد» این حملات از طریق «سامانههای بومی» مقابله شده است اما توضیحی در مورد «مقابلههای ناموفق» نداد.
در هفتههای گذشته تعدادی از وبسایتهای دولتی، صداوسیما و … بارها هک شدند.
یکی از جدیدترین نمونه این هکها روز شنبه ۳۰ مهر در سامانه ایمیل سازمان انرژی اتمی و از سوی گروه بلک ریوارد (پاداش سیاه) انجام شد و ۵۰ گیگابایت از اسناد شرکت توسعه انرژی اتمی ایران، از جمله قراردادها، پرداخت دستمزدها و ایمیلهای رسمی فاش شدند.
یک روز پس از آن یعنی یکم آبان، سازمان انرژی اتمی ایران «نفوذ به سرور پست الکترونیک یکی از شرکتهای تابعه» خود را تایید کرد.