بخشی از اسناد منتشر شده از سوی ویکی لیکس، به نقش ایران در عراق اختصاص یافته و این اسناد، ابعاد تازهیی از این نفوذ را برملا کرده است. که در میان این اسناد، از نقش سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در عراق و تلاش این نیروها برای نفوذ بیشتر در عرصهی سیاسی اقتصادی عراق پس ازآغاز جنگ در سال ۲۰۰۳ میلادی می باشد . بنابر اسناد منتشر شده، ایران که هشت سال در جنگ با عراق بوده، با سقوط صدام حسین تلاش کرده است تا از همان روز اول از این فرصت به نحو احسن بهره گیرد.
در یکی از اسناد محرمانه سفارت آمریکا در بغداد به تاریخ آوریل ۲۰۰۹، آمده است که نیروی قدس (شاخه فعالیتهای برون مرزی سپاه پاسداران) در زمانی که هنوز کسی متوجه ایران نبوده، ماموران خود را برای عملیات به عراق فرستادند.
بنابر این اسناد محرمانه، اولویت ابتدایی ماموران ایرانی، ترور خلبانهای جتهای جنگندهای بوده که در طول زمان جنگ هشت سالهی ایران و عراق ، حضور داشتند. بنا بریکی از اسناد به تاریخ دسامبر ۲۰۰۹، ۱۸۰ خلبان جتهای جنگندهی عراق تا سال ۲۰۰۸ کشته شدهاند.
اما آن گونه که این اسناد نشان میدهند، اهداف ایران به مرور زمان وسعت یافته و به سوی وابستگی اقتصادی عراق به ایران و همچنین تاثیر سیاسی تهران بر بغداد معطوف شده است. اگرچه مقامهای ایرانی در موقعیتهای مختلف این اتهامات را رد کردهاند.
«قاسم سلیمانی، فرمانده نیروی قدس»

قاسم سلیمانی، فرمانده نیروی قدس، اختصاص دارد. مردی که از او بهعنوان شخص اول هدایت کننده طرحها و عملیات سیاستهای دولت جمهوری اسلامی ایران در عراق نام برده میشود
بخش دیگری از اسناد فاش شده توسط ویکس لیکس، به قاسم سلیمانی، فرمانده نیروی قدس، اختصاص دارد. مردی که از او بهعنوان شخص اول هدایت کننده طرحها و عملیات سیاستهای دولت جمهوری اسلامی ایران در عراق نام برده میشود.
همچنانکه پیشتر در بخش فارسی ایران بریفینگ هم از همکاری هلال احمر و سپاه پاسداران گفته بودیم ، در یکی از این اسناد که توسط دفتر آمریکایی حضور منطقهای ایران در دبی به تاریخ اکتبر ۲۰۰۸ نوشته شده، آمده است که ماموران نیروی قدس سپاه تحت عنوان نیروهای «هلال احمر» وارد عراق شدهاند. این سند میگوید این نیروها به ساخت درمانگاه در شهرهای عمدتا شیعه نشین چون بصره، کربلاو نجف پردافتهاند تا برای درمان و همچنین پنهان کردن اسلحه از آنها استفاده کنند.
همچنین در برخی از این اسناد از حسن کاظمی قمی، سفیر سابق ایران در بغداد، بهعنوان یکی از نزدیکان نیروی قدس نام برده شده است. وال استریت جورنال مینویسد که قاسم سلیمانی، فرمانده نیروی قدس، علاوه بر آموزش و دادن سلاح به ستیزهجویان شیعه، بر کمکهای اقتصادی ایران به عراق نیز نظارت داشته است.
روابط بازرگانی ایران و عراق تا پایان سال ۲۰۰۹ میلادی به بیش از ۴ میلیارد دلار رسیده است. قاسم سلیمانی همچنین بر کارهایی چون بازسازی اماکن مذهبی شیعیان در عراق نظارت داشته است.
همچنین بخشی از این اسناد به نفوذ سیاسی ایران در عراق و روابط سیاستمداران عراق ی با تهران اشاره کرده است. یکی دیگر از نکات این اسناد موقعیت، آیتالله سیستانی، از مراجع عظام نجف است. بنابر یکی از این اسناد، که توسط دیپلماتهای آمریکایی پس از دیدار با این مرجع تقلید در نجف نوشته شده، آیتالله سیستانی اعلام کرده است که شخصا، ثبتنام از طلبههای ایرانی برای حضور در حوزه علمیه نجف را ممنوع کرده تا از نفوذ سپاه پاسداران به این حوزه جلوگیری کند.