سرویس سیاسی ایران بریفینگ : مسعود شفیعی، وکیل شین باوئر و جاشوا فتال، دو آمریکایی که به ظن جاسوسی در ایران بازداشت شده اند، میگوید که ممکن است آنها پس از جلسه فردای دادگاه که در دومین سالگرد بازداشت آنها برگزار میشود، از زندان آزاد شوند.
آقای شفیعی گفت که این همزمانی می تواند نشانه ای از احتمال آزادی آنها باشد و ممکن است دو سالی که در بازداشت به سر برده اند به عنوان مجازات آنها در نظر گرفته شود و آن دو آزاد شوند.
به گزارش رویتر و به نقل از بی بی سی نشانه دیگر از نظر آقای شفیعی، این است که این بار بر خلاف جلسه قبلی دادگاه، احضاریه ای برای سارا شورد که به قید وثیقه آزاد است صادر نشده است.
آقای شفیعی گفت که از زمان برگزاری جلسه قبلی دادگاه، با وجود درخواست های مکرر، اجازه ملاقات با موکلانش به او داده نشده، اما امیدوار است که پیش از جلسه فردا با آنها دیدار کند.
شین باوئر، جاشوا فتال و سارا شورد دو سال پیش در منطقه مرزی کردستان عراق و ایران به اتهام ورود غیرقانونی به خاک ایران توسط مأموران ایرانی بازداشت و به ظن جاسوسی مورد بازجویی قرار گرفتند.
خانم شورد در ماه سپتامبر سال ۲۰۱۰ با سپردن ۵۰۰ هزار دلار وثیقه آزاد و از ایران خارج شد، اما آقای فتال و آقای باوئر هنوز در ایران زندانی هستند.
خانواده های این دو جوان آمریکایی دیروز با حضور در برابر دفتر نمایندگی جمهوری اسلامی در سازمان ملل متحد در شهر نیویورک، خواهان آزادی آنها شده بودند.
نمایندگان سازمان های مدافع حقوق بشر و بعضی از گروه های اسلامی در آمریکا نیز در این تجمع حضور داشتند.
آلکس فتال، برادر جاشوا فتال در حاشیه این تجمع به بیبیسی گفت: “دو سال گذشته، دو سال طولانی بوده است. هیچ کس انتظار نداشت بازداشت جاشوا و شین این قدر طولانی شود. ما تجمع زیبایی داشتیم. نماینده ای از جامعه مسلمانان آمریکا سخنرانی کرد. مادر من از درد و رنج خانواده هایمان گفت و سارا شورد صحبت کرد.”
آقای فتال ادامه داد: “این تجمعی برای صلح، برای بخشش و گذشت و همین طور آزادی فوری جاشوا و شین است… شرکت کنندگان در تجمع پلاکاردهایی به دست داشتند که روی آنها نوشته بود: زمان بخشش رسیده و دو سالی که طولانی است. امیدوارم اینها رهبران و مردم ایران را متوجه درد و غم ما کند. مردم ایران هم انسان هستند و ما بر اساس انسان دوستی از آنها می خواهیم جاشوا و شین را آزاد کنند.”
گروهی از شخصیت های برجسته مسلمان در آمریکا، سراسقف دزموند توتو، از برندگان جایزه صلح نوبل و شخصیت های سرشناس در مبارزه با تبعیض نژادی، محمد علی کلی، قهرمان سابق سنگین وزن بوکس جهان و یوسف اسلام (کت استیونز) خواننده مشهور بریتانیایی که به اسلام گرویده است، از جمله افرادی هستند که از رهبران ایران خواسته اند این دو آمریکایی را آزاد کنند.