
ایران بریفینگ / در شبکه ۳ سیمای جمهوری اسلامی، مجموعهای به نام «دلدادگان» در حال پخش بود که در روزهای گذشته قسمت پایانی آن پس از ۳ فصل به پایان رسید.
این مجموعه با نگاهی گذرا به وقوع انقلاب و جنگ ایران و عراق به موضوع پولشویی و فعالیت پلیس در این عرصه پرداخته است.
دلدادگان به تهیهکنندگی ایرج محمدی تولید و منوچهر هادی نیز کارگردانی آن را بر عهده داشته است.
سرمایه اولیه ساخت این مجموعه ۶۵۰ میلیون تومان برآورد شده بود که ۳۶۰ میلیون آن را صداوسیما تقبل کرده و تهیهکننده برای ساخت فصل دوم و سوم آن مجبور میشود از چند بازیگر این مجموعه پول نزولی بگیرد!
پانتهآ بهرام پس از پایان فصل اول ۵۰۰ میلیون تومان به تهیهکننده میدهد و طی قراردادی از او ۶۰۰ میلیون چک میگیرد بهاضافه ۵۰ سکه بهار آزادی که همسود پولش و هم دستمزد بازیاش محسوب شود.
تهیهکننده اما از پرداخت سکهها در قسمتهای پایانی طفره میرود و پانتهآ بهرام نیز بازی در سریال را در میانه راه و در قسمتهای پایانی رها میکند و از ادامه همکاری عذر میخواهد.
با پایان متفاوت این مجموعه غیر ازآنچه گفتهشده بود در فضای مجازی نقلقولهای متفاوت و اخبار ضدونقیض منتشر شد.
اکنون تهیهکننده این مجموعه تلویحاً گرفتن پول نزولی را از پانتهآ بهرام پذیرفته و از ندادن سکهها که درواقع سود پول او بوده دفاع کرده و میگوید: «نگذاشتهایم پول کثیف به تلویزیون راه پیدا کند» وی البته از نپرداختن سود دفاع کرده اما از گرفتن آن هیچچیزی نمیگوید.
خبرگزاری دانشجو، وابسته به سپاه پاسداران از نشست عوامل و بازیگران این مجموعه گزارشی ارائه داده، خبرگزاریهای فارس و میزان هم از این نشست گزارشی تهیهکردهاند اما بعد از دقایقی آن را از خروجی خود حذف نمودند.
ایرج محمدی تهیهکننده این مجموعه تلویزیونی درباره مشکلات پانتهآ بهرام و کنارهگیری وی در روزهای پایانی کار توضیح میدهد: دنیای فضای مجازی که عرصه جدیدی بازشده خوشایند است باعث میشود عوامل یک سریال را به چالش بکشند ولی توصیه من نه در رابطه با سریال دلدادگان بلکه درباره همه مسائل از مرز انصاف نگذرند که باعث ایجاد معضلات و مشکلات میشود و از حرف توهینآمیز اجتناب کنند. این ابزار مجازی نباید بلای جان ما بشود.
وی خاطرنشان کرد: البته یکی از بازیگران نهتنها پول نگرفت بلکه سرمایهای هم در اختیار ما قرارداد تا کار متوقف نشود، نقش افسانه هم پر چالش بود و به لحاظ قراردادی حق با پانتهآ بهرام بود اما ایشان میتوانست پای خانواده بایستد.
تهیهکننده دلدادگان تأکید کرد: مدیریت تهیهکننده آنجا خودش را نشان میدهد در مواقع بحرانی کار را پیش ببرد. منوچهر هادی وساطت کردند پانتهآ بهرام نپذیرفت و من به همراهی چند نفر به منزل ایشان رفتیم ولی قبول نکردند. نمیتوانستیم کار را متوقف کنم تا اتفاق مثبت مالی بیفتد. ما میخواستیم در فینال افسانه مقابل مالک قرار بگیرد و ظلم ظالم به خودش برگردد و این رخنمایی را مخاطب ببیند. ما هم نسبت به این پایانبندی ناراضی هستیم.
وی در پایان گفت: شاید به لحاظ داستانی مجموعه لطمه خورده باشد اما به لحاظ مضمونی اتفاقی نیفتاد، در این زمینه با مخاطبین همعقیدهام؛ اما من در تلویزیون کارکردهام و مهم این است که نگذاشتهایم «پول کثیف» راه پیدا کند.
به گزارش ایران بریفینگ در یک نگاه، منابع مالی ۲۰۰۰ میلیاردی سازمان صداوسیما برای تأمین هزینههای معمول این سازمان عظیم ـ حتی در حوزه توسعه فنی ـ کفایت کند؛ اما حقیقت امر آن است که این مجموعه رسانهای در سالهای اخیر، آنچنان بزرگشده که دیگر توان حرکت ندارد.
سازمان صداوسیما با ۳۵ تا ۵۰ هزار کارمند رسمی، پیمانی و قرارداد کار معین، یکی از بزرگترین رسانههای جهان از منظر حجم نیروی انسانی است؛ این سازمان عظیم انسانی اما در عمل نمیتواند مقابل شبکههای تلویزیونی فارسیزبان خارج از کشور که نهایتاً با ۵۰ نفر در حال اداره هستند برابری و در جذب مخاطب موفق عمل کند.
بودجه سازمان صداوسیما در سال گذشته ۱۰۰۲ میلیارد تومان بود که با افزایشی در حدود ۸۳ میلیارد تومان در سال جاری به ۱۰۸۵ میلیارد تومان رسیده است اما هیچ نظارتی بر نحوه چگونگی این بودجه نیست ورای آنکه سازمان صداوسیما هیچ گزارشی از درآمد خود از محل جذب و پخش آگهیها نمیدهد و در عمل یک مجموعه تولیدی برای ساخت یک مجموعه تلویزیونی باید به پول نزولی و بقول تهیهکننده «پول کثیف» رو بیاورند.
- یک گروه هکری از نفوذ به نرمافزار ایرانی شناسایی و «تشخیص چهره» خبر داد
- بریتانیا سپاه را «بزرگترین تهدید» علیه امنیت خود میداند
- شاباک از خنثی کردن کارزار «فیشینگ» جمهوری اسلامی در لینکدین خبر داد
- اسرائيل حسابهای رمزارز مرتبط با سپاه پاسداران را توقیف کرد
- دستور خامنه ای به قوه قضائیه برای برخورد جدی با فعالان مجازی