
ایران بریفینگ / صبح امروز چهارشنبه ۱۵ اسفند فلاحت پیشه، رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس ایران به سید محمود علوی وزیر اطلاعات در خصوص تشکیل پرونده تازه تحت عنوان «جاسوسی در ساختار تصمیمگیری و کارشناسی وزارت اطلاعات» باهدف شناسایی عوامل تحمیل اشتباه و انحراف و اتلاف منابع در ساختار تصمیمگیری، تذکر داد.
پیشازاین نیز فلاحت پیشه در چندین مورد از نفوذ، قصور و کوتاهی و حتی تمرد در بدنه نیروهای اطلاعاتی و امنیتی کشور تذکر داده بود.
در تازهترین موضعگیری وی در مورد حادثه حمله به اتوبوس حامل کارکنان سپاه پاسداران آمده بود که: در خصوص حراست از مرزها، باید از چند زاویه موضوع بررسی شود. برای تأمین امنیت مرزها با ضعف هماهنگی نیروهای اطلاعاتی و امنیتی روبهرو هستیم، بهعنوان نمونه نهاد اطلاعاتی میگوید ما گزارشهای لازم را دادهایم و هشدار دادهایم. در مقابل دستگاه عملکننده میگوید گزارشها کامل نبوده و یک سری اطلاعات کلی به ما دادهاند. مسئول هماهنگی میان دستگاههای اطلاعاتی و نهاد عملکننده کیست
فلاحت پیشه گفت: وقتی هماهنگی لازم میان دستگاهها وجود ندارد، نتیجه این میشود که در حادثه تروریستی زاهدان، حادثه تروریستی اهواز و حتی در حادثه تروریستی مجلس حتی یک تیر هم از سوی نهادهای اطلاعاتی و امنیتی ما شلیک نشده است.
وی سپس به تشریح چگونگی حادثه تروریستی زاهدان اشاره کرد و گفت: در این اقدام یک پژو انتحاری به نزدیکی اتوبوس حامل مرزبانان #سپاه_پاسداران میآید و بر اساس اطلاعاتی که داریم حداقل ۵ دقیقه عملیات ایذایی انجام داده، راننده انتحاری این خودرو به مدت پنج دقیقه تلاش میکند تا در یک موقعیت مناسب قرار گیرد و بتواند در موقعیت مناسب عمل خونین و نگین خود را انجام داده و بیشترین خسارت جانی را به ما تحمیل کند.
فلاحت پیشه افزود: شاید قابلدرک نباشد که این اتوبوس دارای دو گارد محافظ در جلو و پشت سر بوده و هر دو گارد محافظ دارای تیربار سنگین بودهاند؛ اما باوجوداینکه ۵ دقیقه پژو حامل مواد منفجره ما را اذیت کرده و تلاش میکند در موقعیت مناسب قرار گیرد، حتی یک تیر هوایی از سوی این خودروهای محافظ شلیک نشده و این امر جای سؤال دارد!
وی افزود: این اتفاق در حوادث تروریستی دیگر نیز رخداده است؛ مانند حادثه تروریستی مجلس که حتی یک تیر شلیک نشد، در حادثه تروریستی اهواز هم یک تیر هم شلیک نکردیم؛ بنابراین باید این حوادث را جدیتر تحلیل کرده و از زاویه جاسوسی و امنیتی نیز به موضوع نگاه کنیم.
در حمله تروریستی دیگر در شهریورماه امسال در مراسم رژه نیروهای مسلح که جمهوری اسلامی آن را کار عوامل تجزیهطلب معرفی نمود دستکم قصور مأموران امنیتی ایران از سوی کمیسیونی در مجلس ایران مسلم گردید اما گزارش نهایی را به #شورایعالی_امنیت_ملی ایران واگذار نمودند که هرگز منتشر نشد.
در حادثه اهواز نیز انگشت اتهام به سمت نیروهای نظامی و امنیتی ایران نشانه رفته بود.
فلاحت پیشه همچنین اولین مقام امنیتی ایران بود که خبر از یک زن نفوذی و جاسوس در سپاه پاسداران یا دیگر نهادهای امنیتی داد، سپاه پاسداران نیز این نفوذی را تائید کرده اما اطلاعات دیگری از این حادثه و دستگیرشدگان داده نشد.