پس از چندین ماه از آغاز مسمومیتهای مشکوک در مدارس ایران، وزارت اطلاعات جمهوری اسلامی در اولین واکنش خود در این زمینه مدعی شد که هنوز به «نتایج متقن» در این باره نرسیده است.
وزارت اطلاعات روز چهارشنبه ۱۷ اسفند با انتشار بیانیهای نوشت: « اگر چه از خلال مجموعه بررسیها و پیگیریهای به عمل آمده، علل برخی حوادث قبلی کشف شدهاند، اما عدم امکان تعمیم علمی موارد مکشوفه به کل موارد گزارش شده، موجب تأمل در اطلاعرسانی تا وصول نتایج متقن و قابل تعمیم به سایر موارد شد.»
این وزارتخانه توضیح نداد «علل برخی حوادث قبلی» که کشف شده، چه بودهاند.
وزارت اطلاعات در بیانیه خود وعده داده که «روند تحقیقات و پیگیریهای همه جانبه اطلاعاتی، امنیتی و فنی خود را به صورت بیوقفه، شبانهروزی و خستگیناپذیر، تا حصول نتیجه قاطع و نهایی ادامه خواهند داد و در این راه قطعا از بذل جان خویش نیز مضایقه نخواهند داشت.»
پیشتر جلال رشیدیکوچی عضو کمیسیون امور داخلی کشور و شوراها از این که با گذشت چند ماه از اولین مسمومیتها در مدارس هنوز نهادهای اطلاعاتی مدعی بیاطلاعی در این زمینهاند، ابراز تعجب کرده بود.
او گفت: «این موضوع برای ما هم جای سؤال دارد که چرا هنوز نهادهای امنیتی موفق به شناسایی این افراد نشدهاند.»
ابراز ناتوانی در شناسایی عوامل و دلایل مسمومیتهای مشکوک دنبالهدار در مدارس ایران در حالی است که جمهوری اسلامی همواره مدعی بوده که روی همه امور اشراف اطلاعاتی دارد.
برای نمونه، در سالهای اخیر، پس از حمله به مراکز یا عوامل نظامی یا هستهای جمهوری اسلامی، حکومت بلافاصله مدعی بازداشت عاملان این حملات یا «جاسوسانی» در این رابطه شده است.
در اوایل بهمن، پس از آن که تندیس روحالله خمینی در اردستان، از توابع استان اصفهان، تخریب شد، فرماندار این شهر از دستگیری یک نفر در این رابطه «در کوتاهترین زمان ممکن» خبر داد و گفت نیروهای انتظامی و اطلاعاتی در زمینه چنین حوادثی «اشراف کامل» دارند.
همچنین در جریان اعتراضات جاری علیه جمهوری اسلامی، بسیاری از دانشآموزان و دانشجویان معترض از طریق دوربینهای نظارتی در مدارس و دانشگاهها شناسایی و بازداشت شدند.
علاوه بر دوربینهای نظارتی، پیشتر شهریار حیدری، عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی، در مصاحبهای خبر داد که حکومت حتی در مدارس کوچک ایران نیز مامور اطلاعاتی دارد.