
ایران بریفینگ / رویترز روز جمعه ۱۵ شهریور گزارش داد یک هواپیمای آمریکایی امروز بر فراز سواحل سوریه و لبنان، جایی که نفتکش “آدریان دریا” گیرنده ماهواره ای خود را خاموش کرده است سلسله پروازهای شناسایی انجام داده .
رویترز به محل فرود و یا نوع هواپیما اشاره ای نکرده است.
وزیر دفاع آمریکا همچنین روز پنجشنبه ۱۴ شهریور گفت در حال حاضر برنامهای برای توقیف نفتکش ایرانی «آدریان دریا-۱» در دست ندارد.
مارک اسپر در لندن در پاسخ به پرسشی درباره توقیف این نفتکش گفت: «ما در مورد طرحها حرف نمیزنیم؛ اما فعلا طرحی برای انجام چنین کاری روی میز کار من نیست.»
مطابق با اطلاعات ماهوارهای، نفتکش آدریان دریا که حامل نفت ایران است و ایالات متحده خواهان توقیف آن شده در فاصله ۱۲ مایلی مرز آبی سوریه و در نهایت ۵۰ کیلومتری بندر طرطوس سوریه قرار دارد.
به عقیده ناظران غربی احتمال آن می رود که برای انتقال نفت به کشتی دیگری در آبهای بینالمللی در نزدیکی سوریه سیستم شناسایی خودکار AIS از کار افتاده باشد.
هماکنون چند تانکر کوچکتر در نزدیکی نفتکش مزبور در طرطوس قرار دارند. اطلاع داده شد که تا قبل از قطع گیرنده سیستم AIS، نفتکش آدریان دریا در نزدیکی سوریه در حال شناوری بود
آمریکا بامداد جمعه درباره سوخترسانی به نفتکش «آدریاندریا» که چند روز پیش آن را تحریم کرد، هشدار داد. وزارت خزانه داری آمریکا هشدار داده کسانی که به سوخترسانی به این نفتکش کمک کنند، خودشان هم در فهرست تحریم قرار خواهند گرفت.
ایالات متحده روز شنبه گذشته این نفتکش را به همراه کاپیتان آن در لیست تحریمهای خود قرار داد. این کشتی حامل ۲/۱ میلیون بشکه نفت خام است.
مایک پمپئو، وزیر خارجه ایالات متحده همان روز در توییتی نوشته بود: «آقای ظریف به بریتانیا اطمینان داده بود که این نفکش به سوی سوریه نمیرود … اعتماد به ظریف اشتباه بزرگی بود.»
ایالات متحده اَبرنفتکش جمهوری اسلامی را در فهرست سیاه قرار داده و ناخدای آن را نیز تحریم کرده است. وزارت خزانهداری ایالات متحده در بیانیه جمعه شب ۸ شهریور، نفتکش ایرانی «آدریان دریا ۱» را دارایی مسدود شده اعلام کرد.
ازسوی دیگر ناخداى هندى کشتى نفتکش «آدریان دریا» (گریس۱) که از سرگردانی و اینسو به آنسو رفتن در آبهاى منطقه و نداشتن مقصد مشخص و هدایت کشتى به سواحل کشورهاى مختلف از جمله یونان، قبرس، ترکیه و لبنان به ستوه آمده از مسئولان ایرانى خواسته است او را از ادامه کار معاف کنند.
آخیلس کُمار Akhilesh Kumar از جمهورى اسلامى درخواست کرده شخص دیگرى را بجاى او به سکانداری کشتى بگمارند. ناخداى قبلى این کشتى نیز هنگامى که هنوز «گریس۱» نام داشت نیز هندى بود و بعد از رفع توقیف در بندر جبل الطارق از شغل خود کنارهگیرى کرد.