بی بی سی
فهیمه جمشیدی همسر رضا هدی صابر، روزنامه نگار زندانی و فعال ملی مذهبی که بدنبال اعتصاب غذا فوت کرد، گفته است به قوه قضائیه شکایت میکند و خواستار معرفی عاملین «شهادت» شوهرش و کمک نهادهای بین المللی شده است.
خانم جمشیدی در مصاحبه با بیبی سی گفت که از قوه قضائیه میپرسد چرا به او و فرزندانش اجازه داده نشد که در آخرین لحظات زندگی آقای صابر با او ملاقات کنند، چرا از شوهرش مراقبتهای پزشکی نشد و چرا بر اساس شهادت زندانیان وی مورد ضرب و شتم قرار گرفته است.
وی با اشاره به نامه ۶۴ نفر از زندانیان سیاسی اوین گفت که آقای صابر بدلیل اختلال در سیستم گوارشی به بهداری اوین برده شد، اما در آنجا مورد ضرب و شتم «فردی که ظاهرا پزشک اما در واقع از نیروهای امنیتی بوده است» قرار میگیرد.
این زندانیان بند ۳۵۰ اوین با ارسال نامهای شهادت دادند که «هدی صابر در هشتمین روز اعتصاب غذای خود در بهداری از سوی مامورانی که حدس میزنند ماموران امنیتی و اطلاعاتی بودهاند به شدت مورد ضرب و شتم قرار گرفته است.»
هدی صابر روز جمعه در زندان اوین دچار عارضه قلبی شد و روز شنبه در بیمارستان مدرس تهران درگذشت.
او در اعتراض به مرگ هاله سحابی که در حین شرکت در مراسم تشییع جنازه پدرش عزت الله سحابی و بدنبال درگیری با مامورین امنیتی دچار ایست قلبی شد و در گذشت، اعتصاب غذا کرد.
او هفته پیش همراه با امیر خسرو دلیر ثانی، زندانی دیگر بند ۳۵۰ اوین طی بیانیهای گفت که برای جلوگیری از «تکرار این بیدادگریها علیه انسانهای بیدفاع» دست به اعتصاب غذایتر میزند.
بر اساس گزارشهای منتشر شده، پیکر رضا هدی صابر روز دوشنبه و تحت تدابیر شدید امنیتی در قطعه ۱۰۰ بهشت زهرا به خاک سپرده شد.
خانم جمشیدی گفت که کالبد شکافی انجام شده است، اما مقامهای مسئول گفتهاند که نتیجه را «چند هفته دیگر» اعلام میکنند.
رئیس بهداری بازداشتگاه اوین در مصاحبه با خبرگزاری ایرنا گفته است که آقای صابر اعتصاب غذا نداشت و علت مرگ وی «سکته قلبی وسیع» بوده است.
اما همسر او میگوید: «بر فرض هم که او سکته کرده، آیا شخصی که دو بار سکته کرده و در اعتصاب غذا بوده است را باید ببرند و کتک بزنند؟»
خانم جمشیدی گفت که در آخرین ملاقاتی که روز دوشنبه قبل با او داشته حال او «خوب» بوده و چون اعتصاب غذایتر کرده بوده و ورزشکار بوده، دلیلی نداشته که بعد از ده روز اعتصاب غذا فوت کند.
وی گفت زندانیان سیاسی دیگری بودهاند که دو تا سه ماه اعتصاب غذایتر کرده، اما زنده ماندهاند.
همسر هدی صابر گفت: «از تمامی نهادهای بین المللی خواهان رسیدگی به به وضعیت اسفبار در مورد شوهرم هستم.»
در همین حال براساس گزارشهای رسیده از تهران، مراسم ختم هدی صابر روز پنج شنبه ۲۶ خرداد ماه در مسجد قلهک در خیابان دولت برگزار میشود.
ضرب و شتم در هشتمین روز اعتصاب
به گزارش سایت کلمه ۶۴ زندانی سیاسی بند ۳۵۰ زندان اوین با ارسال نامهای شهادت دادند «که هدی صابر در هشتمین روز اعتصاب غذای خود در بهداری از سوی مامورانی که حدس میزنند ماموران امنیتی و اطلاعاتی بودهاند به شدت مورد ضرب و شتم قرار گرفته است.»
امضا کنندگان این نامه با تاکید بر اینکه آقای صابر در یک سال گذشته هیچ گونه عارضه و بیماری نداشته است، اعلام کردند: «آقای صابر در هشتمین روز اعتصاب غذایش دچار درد در ناحیه سینه و اختلال سیستم گوارشی شد که ساعت چهار بامداد سحرگاه جمعه ۲۰ خرداد برای نخستین بار به بهداری اوین منتقل شد اما دو ساعت بعد در حالی که از درد به خود میپیچید به بند بازگردانده شد و از صدای فریاد او هم اتاقیهایش بیدار شدند. در این هنگام آقای صابر گفت: در بهداری نه تنها هیچ رسیدگی به وضعیت من نشد بلکه مورد ضرب و شتم و توهین قرار گرفتهام و توسط مامورانی در لباس پرسنل بهداری از اتاق درمان بیرون انداخته شدم.»
در ادامه این نامه امضا کنندگان آن نوشتند که در پی اعتراض هم بندان آقای صابر، افسر نگهبان دوباره مقدمات اعزام وی به بهداری را فراهم کرد اما این بار آقای صابر با تکرار اعتراضش نسبت به برخورد و عملکرد ماموران بهداری گفت «من به آنها اطمینان ندارم که افسر نگهبان وعده داد تلاش کند تا او را به بیمارستان خارج از اوین منتقل کنند.»
ر بخشهای پایانی این نامه نویسندگان شهادت دادهاند که آقای صابر در حال انتقال، توان ایستادن بر روی پاهای خود را نداشت و با برانکارد به خارج از بند منتقل شد و در این آخرین ساعت حضور وی در بند وضع گوارشی او به شدت بحرانی بود و بارها گفت دچار اسهال و حالت تهوع شدید شده بود.