همسر سعید مدنی، پژوهشگر و جامعه شناسی که در تاریخ ۱۷ دی ماه توسط نیروهای امنیتی بازداشت شد با اشاره به اینکه پس از گذشت ۶۵ روز همچنان در بند انفرادی است و در تمام طول این مدت فقط یکبار با منزل تماس گرفته است گفت:« آقای مدنی در تمام این مدت فقط یک بار با منزل تماس داشته است. متاسفانه علیرغم پیگیری ها و نامه هایمان نیز هنوز نتوانستیم با او ملاقاتی داشته باشیم. نمی دانیم که واقعا در چه وضعیتی به سر می برد و همین مسئله نگران کننده است. حتی هنوز نمی دانیم که به چه دلیل و اتهامی بازداشت شده، هیچ پاسخی در این باره به ما داده نشده است. تنها چیزی که به طور یقین می توانم بگویم این است که بازداشتش تا ماه آینده تمدید شده است.»
سعید مدنی، جامعه شناس و از اعضای ملی،مذهبی ها و عضو شورای سردبیری ماهنامه “ایران فردا” در تاریخ ۱۷ دی ماه در مقابل منزلش توسط نیروهای امنیتی بازداشت و به بند ۲۰۹ زندان اوین منتقل شد. او ازجمله بازداشت شدگان ملی مذهبی در بازداشت گروهی اسفند سال ۱۳۷۹ بود. وی به اتهام «عضویت در گروههای غیرقانونی، تبانی جهت ارتکاب جرم و تبلیغ علیه نظام» به ۴ سال حبس محکوم شد که پس از تحمل ۵ ماه حبس در سلول انفرادی و بعدتر حدود ۷ ماه حبس، به قید وثیقه ۲۰۰ میلیون تومانی آزاد شد. قاضی حداد، رییس شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب برای تمامی متهمان این پرونده، احکام زندان از ۴ سال تا ۱۱ سال و نیز احکام محرومیت از حقوق اجتماعی از ۵ سال تا ۱۰ سال صادر کرد. تمامی متهمان که از ۵ماه تا ۱۵ ماه در حبس و سلول انفرادی بودند، با وثیقههای چند ده میلیون تومانی آزاد شدند.
پرونده فعالان ملی مذهبی از آن هنگام در دادگاه تجدیدنظر مفتوح بوده است. تا اینکه ابتدا هدی صابر، بعد تقی رحمانی و بعدترعلیرضا رجایی برای تحمل محکومیت خود بازداشت و به زندان اوین منتقل شدند. تقی رحمانی چندی بعد آزاد شد؛ اما هدی صابر پس از اعتصاب غذای اعتراضی و به دنبال بی توجهی مسئولان زندان و ضرب و شتم در بهداری اوین فوت کرد. پس از علیرضا رجایی، مسعود پدرام به زندان اوین فراخوانده شد و در حال حاضر سعید مدنی به دلایلی نامعلوم به اوین منتقل شده است.
منصوره اتفاق با اعتراض به اینکه هنوز حکم قبلی همسرش اجرا نشده او مجددا به دلایل نامعلوم زندانی شده است به کمپین گفت:« ما طی نامه ای به دادستانی خواسته ایم که این بازداشت موقت تمام شود و حکم قبلی آقای مدنی اجرا شود. ۱۵ نفر از اعضای ملی، مذهبی ها در سال ۷۹ حکم زندان گرفتند که یکی از آنها آقای مدنی بود. ایشان حکم ۴ سال حبس گرفت که نزدیک یکسال حبسش را هم گذرانده است. بهرحال این حکم را خودشان صادر کرده اند. ما درخواست کردیم که پرونده جدید منع تعقیب بخورد و حکم قبلی اجرا شود.»
منصوره اتفاق درباره درخواستش از مقامات قضایی ایران گفت:« درخواست ما این است که حقوق اولیه زندانی رعایت شود و بتواند ملاقات داشته باشد. آقای مدنی ۶۵ روز است که در انفرادی است، درست است که او برای بار سوم به زندان رفته و با شرایط انفرادی آشنا است اما بهرحال خیلی سخت است. خود آقای محسن اژه ای در مصاحبه ای گفتند که باید انفرادی منع شود خب حرف های که می زنند چرا اجرا نمی کند. نباید شرایطی پیش بیاید که لازم شود ما از طریق منابع دیگری به او این ها را ابلاغ کنیم. لازم است که آن چیزهای که خودشان می گویند همان ها را اجرا کنند. واقعا حق ملاقات ، حق طبیعی و عادی برای زندانیان است.»
سعید مدنی در شامگاه ۱۷ دی ماه در جلوی خانه اش توسط نیروهای امنیتی بازداشت شد، همسر این جامعه شناس زندانی در این باره گفت:« ما در خیابان بودیم که ماموران با حکم بازداشت مدنی و بازرسی خانه جلو آمدند. وارد خانه شدند و تمام کارهای تحقیقاتی آقای مدنی و کامپیوتر، لپ تاپ من و دخترم و حتی وسایل شخصی که ربطی به آقای مدنی هم نداشت را با خود بردند، مثلا من فیلم عکاسی در دوربینم داشتم که کاملا شخصی بود اما آنها با خود بردند و همین طور مقداری از عکس ها، سی دی ها و فیلم های دخترم را با خودشان بردند و هنوز هم برنگرداندند. ما از این رفتار شاکی هستیم با این حال در این روزها آنقدر درگیر پیگیری کارهای همسرم بودم که فرصت پیگیری برای پس گرفتن وسایلمان را نداشتم.»
کمپین بین المللی حقوق بشر در ایران