حمزه کرمی از فرماندهان جنگ که در حال سپری کردن دوران محکومیت خود در بند 350 است، روز گذشته بدنبال وخامت حالش به بهداری زندان اوین منتقل شد. وی پیش از این بارها به دلیل افزایش ناگهانی فشار خون و سردردهای شدید ناشی از آن به بهداری زندان اوین منتقل شده است. این در حالی است که بهداری زندان اوین از امکانات کافی و پزشکان متخصص بهره مند نبوده و بیماری هایی از جمله فشار خون و قلب که سریعا باید تحت کنترل قرار گیرند در صورت اتلاف وقت می تواند خطر جانی برای بیمار به همراه داشته باشد.
حوری دانایی همسر حمزه کرمی در خصوص انتقال همسرش به بهداری اوین به “جرس” می گوید: “آقای کرمی یکدفعه حالشان بد می شود و او را به بهداری اوین منتقل می کنند. علت اصلی آن را هم دقیقا نمی دانم و پزشکان باید تشخیص دهند. یا فشار عصبی بوده یا قند خونشان پایین افتاده است واقعا نمی دانم. اما بعد از انتقال به بهداری حالشان کمی بهتر شده بود.”
وی با ابراز نگرانی به مشکلات جسمانی همسرش اشاره کرده و ادامه می دهد: “ایشان ناراحتی قلبی دارند که الان تشدید شده است و تحت درمان هستند.”
حمزه کرمی مدیرمسئول وبسایت جمهوریت بدنبال حوادث پس از انتخابات ریاست جمهوری سال 88 بازداشت و در دادگاه بدوی به 16 سال محکوم گردید.
حکمی که در دادگاه تجدید نظر به یازده سال کاهش یافت.
همسر حمزه کرمی در دلنوشته ای برای همسرش می نویسد: “آن شب در خانه دخترمان مهمان بودیم ؛ ناگهان زنگ در به صدا درآمد. در نیمه شب مهمانان ناخوانده با دروغ از میزبان می خواستند که در را بگشاید، آن شب افراد ناشناس بدون داشتن هیچ حکمی درب خانه را شکستند و با بی حرمتی وارد شدند. در مقابل اعتراض ما عربده کشی کردند و در برابر چشمان بهت زده ما تو را مظلومانه با خود بردند . . . و رسالت ما آغاز شد.”
حمزه کرمی که از رزمندگان دوران دفاع مقدس و از مدیران دوران سازندگی و اصلاحات بوده است، طی نامه ای به غلامحسین محسنی اژهای با برشمردن شکنجههای روحی و جسمی بر خود در زندان خواستار تشکیل دادگاه غیرسیاسی برای رسیدگی به اتهاماتش شده بود.
وی در بخشی از این نامه نوشته است: “نزدیک ساعت یک نصف شب 27 خرداد سال گذشته نیروهای امنیتی به دنبال محاصره منزل دخترش و شکستن در، بدون ارائه حکم و با فحاشی به دختر و داماد و همسرش دستگیر و به بند 209 و سپس به بند 240 زندان اوین منتقل میشود و 138روز یعنی چهار ماه و نیم در انفرادی به سر میبرد. بازجوییها از همان ابتدا با کتک و سیلی و مشت و لگد آغاز شد که پانزده بار در حین بازجویی یا پس از آن بیهوش شدم.”
حمزه کرمی در ادامه از تهدید به این که همسر، دختر و دامادش را به دلیل پیگیری مسئله بازداشت و حبس وی دستگیر میکنند نوشته و افزوده است: “یک روز صدای خانمی از فاصله چند سلول آن طرفتر حین بازجویی میآمد که در حال گریه و زاری بود و بازجو میگفت این صدای دخترت است که شکنجه میشود تا این که پس از یک ماه، آقای کرمی در تماس تلفنی با منزل خود متوجه میشود که بازجویش دروغ میگفته و دخترش دستگیر نشده است…”
حمزه کرمی با یادآوری اینکه شش سال از فرماندهان جنگ و رئیس ستاد سپاه پاسداران استان تهران، شش سال فرماندار شهرستان ورامین، هفت سال مدیر کل سیاسی دفتر رئیس جمهوری در زمان آقایان هاشمی و خاتمی و مدتی نیز مشاور سیاسی نهاد ریاست جمهوری بوده است از فرو کردن سرش در چاه توالت و آزار جنسی و روحی در زندان اوین به دادستان کل کشور می نویسد: “بیش از بیست بار سرم را در کاسه توالت فرنگی پر از کثافت کردند و میخواستند که آنچه را آنها میگویند اعتراف کنم. هرگاه فریاد «یا زهرا» سر میدادم، به آن حضرت جسارت میکردند. وقتی میگفتم: «یا الله»، میگفتند خدایت امروز ماییم که هرکاری بخواهیم با تو میکنیم.”
لازم به یادآوری است که حمزه کرمی در دوران مسئولیتش در شهرستان ورامین خدمات ارزنده و ماندگاری از خود بجای گذاشته است. یکی از همکاران سابق حمزه کرمی در فرمانداری ورامین خطاب به حاکمیت نوشته است:”ای کاش در این کشور عدالتی بود و خوبیها و خدمات او را در ترازوی عدالت می گذاشتند در آن صورت هیچ گاه نمی توانستند او و گذشتۀ درخشانش را نادیده بگیرند . در این که او گروگان سیاسی جریانهای اقتدارگرا و انحصارطلب است شکی نداریم به همین دلیل او را مظهر “مظلومیت” در این کشور و نظام می دانیم. او دو سال تمام از عمر پربارش را از زمان انتخابات دهم ریاست جمهوری در زندان اوین گذرانده. می گریم! برای عدالتی که در این عصر ذبح شده است و مانند گوشت قربانی توسط اصحاب قدرت پاره پاره شده است.”
همسر حمزه کرمی در پایان خاطر نشان می کند: “الان دقیقا 965 روز است که آقای کرمی در زندان هستند و خرداد ماه سه سال می شود. امیدواریم بزودی همه زندانیان سیاسی را آزاد شوند تا به کانون خانواده اشان بازگردند.”