یک روز بعد از اعلام خبر دستگیر «شبکهای از عوامل موساد» در ایران، سایت خبری وابسته به شورای عالی امنیت ملی ایران گزارش داد که اعضای این شبکه قصد داشتند «یکی از مراکز حساس کشور در استان اصفهان» را منفجر کنند.
سایت نورنیوز میگوید دستگیری این افراد در حالی انجام شده که «حتی مواد منفجره شدید الانفجار نیز از سوی این گروه در محل مورد نظر کار گذاشته شده و تنها چند ساعت به اجرای مرحله نهایی عملیات تروریستی آنها زمان باقی بود.»
روز شنبه اول مرداد وزارت اطلاعات اعلام کرد اعضای این شبکه «که برای انجام عملیات تروریستی به کشور اعزام شده بودند، پیش از هر اقدام خرابکارانهای» بازداشت شدهاند.
در اطلاعیه وزارت اطلاعات اشارهای به استان اصفهان نشده بود.
نورنیوز روز یکشنبه دوم مرداد نوشت که بنابر «اخبار رسیده» به این سایت خبری، «دستگیری اعضای عملیاتی این شبکه پیچیده در حالی انجام شد که حتی مواد منفجره شدید الانفجار نیز از سوی این گروه در محل مورد نظر کار گذاشته شده و تنها چند ساعت به اجرای مرحله نهایی» عملیات آنها زمان باقی بود.
به نوشته این سایت، هدف این انفجار «شدید» یکی از مراکز حساس جمهوری اسلامی در استان اصفهان بوده است.

در استان اصفهان چندین مرکز حساس هستهای مستقر است
گزارش نورنیوز میگوید که «این شبکه از ماهها قبل با هدایت سرپل» موساد از طریق اقلیم کردستان عراق وارد ایران شدند و ضمن شناسایی یکی از مراکز حساس کشور در استان اصفهان، قصد داشتند نسبت به انفجار آن اقدام کنند.»
این گزارش میافزاید که «عناصر عملیاتی این شبکه، ماهها برای اجرای این عملیات در یکی از کشورهای آفریقایی تحت آموزش بوده و چندین نوبت نیز عملیات مورد نظر را به صورت شبیهسازی شده اجرا کردند.»
وزارت اطلاعات جمهوری اسلامی یک روز پیشتر در اطلاعیه خود توضیحی درباره تابعیت این افراد و تعداد آنها نداد، اما گفت که افراد بازداشت شده از اقلیم کردستان وارد کشور شده بودند و «با بهرهگیری از بهروزترین تجهیزاتِ عملیاتی و ارتباطی و قویترین مواد انفجاری، قصد انجام اقدامات خرابکارانه و عملیات تروریستی بیسابقهای در برخی نقاط حسّاس و اهدافِ از پیش تعیین شده را داشتند».
انتشار این اطلاعیه در حالی است که رسانههای رسمی ایران روز جمعه بازجویی سازمان موساد از یدالله خدمتی در خاک ایران را که به گفته ایرنا از «اعضای جهادی سپاه پاسداران» بوده، تایید کرده بودند.
ایرنا با وجود تایید ارتباط این بازجویی با موساد، نوشته بود افرادی که یدالله خدمتی را ربودند «اراذل و اوباش» هستند.
تاکنون چندین عملیات خرابکارانه در سایتهای نظامی و هستهای ایران اتفاق افتاده که برخی رسانههای خارجی آن را به اسرائیل منسوب کردهاند. اسرائیل هرگز عملیاتها علیه ایران را نه تایید و نه رد میکند.
خبرگزاری رویترز نیز با پوشش اطلاعیه وزارت اطلاعات ایران نوشته است دفتر نخستوزیری اسرائیل در تماس این رسانه حاضر به پاسخ نشده است.
«آموزش در کشوری آفریقایی»
سایت نور نیوز که یکی از منابع اخبار امنیتی در ایران است، دستگیری اعضای این شبکه را «یکی از پیچیدهترین عملیاتهای دستگاه اطلاعاتی ایران در داخل و خارج از کشور» توصیف کرده است.
این سایت که میگوید عوامل این شبکه «ماهها برای اجرای این عملیات در یکی از کشورهای آفریقایی تحت آموزش بودند و چندین نوبت نیز عملیات مورد نظر را به صورت شبیهسازی شده اجرا کردند.»
نورنیوز مدعی شده است که ماموران وزارت اطلاعات پیش از ورود این افراد به ایران آنها را زیر نظر داشتهاند و طی چند ماه تلاش میکردند «تمامی اعضا و مرتبطین داخلی و خارجی آنها» را شناسایی کنند.
وزارت اطلاعات ایران گفته بود که این گروه با استفاده از «بهروزترین تجهیزاتِ عملیاتی و ارتباطی و قویترین مواد انفجاری، قصد انجام اقدامات خرابکارانه و عملیات تروریستی بیسابقهای در برخی نقاط حسّاس و اهدافِ از پیش تعیین شده را داشتند.»
سایت نورنیوز همچنین گفته است که افراد دستگیرشده «از ماهها قبل با هدایت سرپل سازمان جاسوسی رژیم صهیونیستی از طریق اقلیم کردستان عراق وارد ایران شدند.»
مقامهای جمهوری اسلامی بارها به دولت خودگردان اقلیم کردستان درباره نفوذ سازمانهای جاسوسی اسرائیل در این منطقه هشدار دادهاند. مقامهای کردستان عراق این اتهام را رد میکنند.
«مرکز حساس در استان اصفهان»
نور نیوز درباره محل دقیق «مرکز حساسی» که مدعی بمبگذاری در آن شده، توضیحی نداده اما گفته است که این مرکز در استان اصفهان واقع شده است.
تاسیسات غنیسازی نطنز و مرکز فرآوری اورانیوم اصفهان دو مرکز هستهای مهم و حساس ایران در این استان هستند.
تاسیسات هستهای و نظامی ایران بارها هدف حملات و خرابکاریهایی بوده که به اسرائیل نسبت داده شده است.
یکی از این حوادث فروردین ۱۴۰۰ در نطنز رخ داد و گفته شد که در این مرکز غنیسازی اورانیوم «چندین هزار» دستگاه سانتریفیوژ از بین رفت.
پیش از آن هم در تیرماه ۱۳۹۹ یکی از ساختمانهای تاسیسات نطنز در اثر انفجار به شدت آسیب دید. در آن زمان نیویورک تایمز گزارش داد که این حمله کار اسرائیل بوده و با یک بمب پرقدرت صورت گرفته است.
خبر دستگیری اعضای شبکه موساد در ایران همزمان با گزارشی تازه درباره بازجویی نیروهای وابسته به موساد از یک عضو سپاه پاسداران به نام یدالله خدمتی در خاک ایران منتشر شد.
پیش از آن در ماه اردیبهشت گزارش شده بود که عوامل موساد در اقدامی کمسابقه از فردی به نام منصور رسولی در خاک ایران بازجویی کردهاند.
در ماههای گذشته چندین مورد ترور و مرگ مشکوک اعضای نیروی قدس سپاه یا کارکنان مراکز حساس پهپادی یا موشکی هم در ایران گزارش شده که به اسرائیل منسوب شده است.
دولت اسرائیل معمولا از تایید یا تکذیب چنین عملیاتهایی خودداری میکند.