دیوید جونز، نماینده کنونی پارلمان و وزیر پیشین بریتانیا، خواستار آن شد که اقدام علیه سپاه پاسداران انقلاب اسلامی فراتر از تحریمهای کنونی برود و لندن این نهاد نظامی-ایدئولوژیک جمهوری اسلامی ایران را به عنوان یک سازمان تروریستی خارجی بشناسد.
جونز در مقالهای که روز دوشنبه در روزنامه تلگراف بریتانیا منتشر شد، نوشت که چندین سال است نمایندگان پارلمان بریتانیا از جمله او، خواستار تحریم سپاه پاسداران به عنوان یک «سازمان تروریستی خارجی» بودهاند.
او افزود سوئلا براورمن، وزیر کشور بریتانیا که از گزارشهای اطلاعاتی مبنی بر افزایش فعالیتهای سپاه در بریتانیا و همکاری با گروههای تبهکار برای هدف قرار دادن مخالفان سیاسی جمهوری اسلامی نگران است، ظاهرا به این فراخوان نمایندگان توجه کرده است.
اشاره این نماینده پارلمان بریتانیا به اظهارات اخیر براورمن است که بر پایه گزارشهای منتشر شده، سپاه پاسداران انقلاب اسلامی را بزرگترین تهدید برای امنیت ملی بریتانیا میداند.
اواسط مرداد، روزنامه ساندیتایمز لندن در گزارشی نوشت که وزیر کشور بریتانیا در پی شواهد تازهای از نفوذ سپاه پاسداران در این کشور، معتقد است که سپاه بزرگترین تهدید برای امنیت ملی بریتانیا است و همچنین از احتمال افزایش فعالیتهای سپاه در بریتانیا و گزارشهای اطلاعاتی درباره استخدام باندهای سازمانیافته تبهکاری از سوی جاسوسان ایران برای هدف قرار دادن مخالفان جمهوری اسلامی در بریتانیا نگران است.
در مقاله دیوید جونز آمده است که آمریکا به دلیل نگرانیهای مشابه، سپاه را در دوران ریاست جمهوری دونالد ترامپ در فهرست گروههای تروریستی قرار داد اما با توجه به فعالیتهای تروریستی سپاه از همان روزهای اولیه جمهوری اسلامی، این اقدام واشینگتن هم «بسیار دیر بود».
او به اعتراضات سراسری در ایران در آبان ماه چهار سال پیش اشاره کرد که پس از افزایش شدید و ناگهانی قیمت بنزین در کشور به راه افتاد.
این نماینده پارلمان بریتانیا نوشت که بر اساس آمارها طی چند روز هزار و ۵۰۰ معترض کشته شدند اما با وجود محکومیت این کشتار از سوی دولتهای غربی و سازمانهای حقوق بشری، افزایش قابل توجهی در فشار بینالمللی علیه حکومت تهران صورت نگرفت.
جونز با اشاره به گزارشها از تلاش سپاه برای انجام حملات تروریستی در داخل خاک بریتانیا نوشت: «اکنون سپاه یک تهدید بزرگ برای منافع بریتانیا چه در داخل و چه در خارج است.»
او تاکید کرد: «سپاه نه تنها برای مردم ایران بلکه برای امنیت بریتانیا یک خطر آشکار است و دولت باید بدون تاخیر بیشتر فعالیتهای آن را محدود کند.»
پیشتر و در خرداد ماه، پارلمان بریتانیا در جلسهای به بررسی سیاست دولت در قبال جمهوری اسلامی پرداخت.
در آن زمان تعدادی از نمایندگان بار دیگر با برشمردن اقدامات تروریستی سپاه و تهدیدهای این نیروی نظامی در منطقه خاورمیانه، سراسر جهان و حتی داخل خاک بریتانیا، خواستار تروریستی خوانده شدن سپاه پاسداران شدند.
با وجود این که سپاه از سوی وزارت امور خارجه آمریکا در فهرست گروههای تروریستی قرار گرفته است اما اتحادیه اروپا، کانادا و بریتانیا هنوز چنین اقدامی را انجام ندادهاند.