
نماینده مردم ارومیه در مجلس تأکید کرد طبق قانون سران قوا حق دخالت در امور مربوط به عزل و نصب فرماندهان نظامی و انتظامی را ندارند.
نادر قاضیپور در نشست علنی یکشنبه، ۴ شهریورماه مجلس شورای اسلامی، در اخطار قانون اساسی بند ۱۱۰ در خصوص اختیارات و وظایف رهبری در قبول نصب و عزل و قبول استعفای فرماندهان نظامی و انتظامی، گفت: طبق قانون اساسی امور مربوط به نیروهای مسلح جزو اختیارات و وظایف رهبری است و قوای سهگانه مجاز به دخالت در کار فرماندهان نظامی و انتظامی نیستند.
نماینده مردم ارومیه در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: چرا ریاست جمهوری گاهوبیگاه در این امور دخالت میکند که باعث بروز اختلاف میگردد و بار امنیتی ایجاد میکند، درحالیکه رئیسجمهور حافظ قانون اساسی است؛ پس چرا تخلف میکند و عملاً به قانون اساسی آسیب میرساند.
وی گفت: علت این امر چیست، آیا ایشان میخواهد فرمانده کل قوا باشد، یکبار تجربه بنیصدر کافی بود؛ در هیچ جای دنیا انتخاب مقامات نظامی و انتظامی بارأی مردم صورت نمیگیرد پس چرا رئیسجمهور سخن از انتخاب فرماندهان نظامی بارأی مستقیم و غیرمستقیم مردم میکند.
عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: قانون اساسی این اختیارات را به مقام معظم رهبری داده است لذا از ریاست مجلس تقاضا میشود که در جلسه سران قوا در این خصوص به رئیسجمهور محترم تذکرات لازم داده شود.
دکتر علی لاریجانی با وارد دانستن این اخطار گفت: طبق قانون اساسی این اختیارات از آن رهبر بوده و کاملاً روشن و مشخص است.
قاضی پور توضیح دیگری در مورد نحوه و موضوع دخالت حسن روحانی در نیروی انتظامی نداد، اما طبق قانون اساسی رهبری میتواند اختیار تام در موضوع فرماندهی کل قوا را به دولت (وزیر کشور) بدهد. عبدالرضا رحمانی فضلی وزیر کشور (دولت روحانی) در تاریخ ۱۳۹۲/۰۷/۲۵ در جمع خبرنگاران در پاسخ به سؤالی مبنی بر تفویض اختیار فرماندهی کل قوا در امور نیروی انتظامی به وزیر کشور اظهار کرد: فرماندهی معظم کل قوا حکم جانشینی خودشان در نیروی انتظامی را به بنده دادند و به نحو مطلوب منویات ایشان را پیگیری میکنیم.