
با انتشار اخبار روزهای اخیر درباره سکه ثامن این سوال مطرح میشود که چرا مردم علیرغم تجربه پروندههای مشابه مانند ثامنالحجج بازهم به چنین موسساتی اعتماد میکنند؟
نقش خبرگزاریهای رسمی مانند خبرگزاری فارس،تسنیم و بسیج که دست بر قضا تماما متعلق به سپاه پاسداران هستند در ایجاد این اعتماد تا چه اندازه بوده است؟
خبرگزاری فارس از شرکت تجارت الترونیکی سکه ثامن به عنوان یکی از «امن» ترینها نام برده بود.
فارس در خردادماه امسال در گزارشی نوشته بود: « مرکز سکه و طلای ثامن بعنوان بزرگترین و به روزترین مرکز خرید و فروش آنلاین طلا در ایران شناخته شده است. سرمایهگذاران میتوانند بدون هیچ گونه نگرانی نسبت به سرمایه گذاری در این مرکز اقدام کنند. زیرا این مرکز فعالیت خود را با مجوزهای معتبر و رسمی از جمله پروانه کسب و پروانه کسب الکترونیکی و نماد اعتماد الکترونیکی و نماد ثبت در رسانههای دیجیتال آغاز کرده است ودارای گواهی اس اس ال جهت امنیت کاربران است. همچنین طلای ثامن دارای تندیس مدیریت عملکرد در سنجش جهانی در زمینه طلا و جواهر و سنگهای زینتی میباشد.»
هم در موسسه اقتصادی ثامن الحجج و هم در سکه ثامن رد پای سپاه و همکاری قوه قضائیه دیده می شود ، آنچه که گفته شده است این دو موسسه فقط تشابه نامی دارند و دو مجموعهی کاملا متفاوت هستند، ولی هردو یک مخرج مشترک دارند و آن حامیان قدرتمندی است که در بدنه حاکمیت بخصوص در لایه سخت حاکمیت یا همان دولت در سایه دارند.
این همه در شرایطی رخ میدهد که هنوز پرونده سوءاستفاده موسسات غیرمجاز در نظام پولی ایران باز است و نزدیک به سه میلیون نفر که به دریافت سودهای بالا دل خوش کرده بودند، پساندازهای خود را از دست دادند و بانک مرکزی نیز برای این که در شرایط بحران اقتصادی و اجتماعی اوضاع بدتر نشود، تامین ۲۰ هزار میلیارد تومان خط اعتباری را بر عهده گرفت.
پس از انتشار خبر ورشکستگی سکه ثامن شبکههای اجتماعی پر شد از انتقاد به آن دسته که درس عبرت از کلاهبرداریهای سابق نگرفتهاند و باز به دام همان «فاسدان» افتادند.
علت روی آوردن مردم به این گونه شرکتها آشفتگی اقتصادی در بازار کسب و کار ایران است و تا زمانیکه نقدینگی در جامعه بالاست، امکان کسب و کار سالم وجود ندارد و فساد سیستماتیک بسیار ریشهدار شده مردم نگران از دست دادن ارزش داراییهای خود میشوند. همین نگرانی راه را برای عوامفریبی و کلاهبرداری باز میکند.
سپاه پاسداران دوباره «لقمه چرب» دیگری یافته است ، در روزهای گذشته در خبرگزاری فارس ، تسنیم،دانشجو و بسیج مدام از «بانک سرمایه» صحبت می شود و برای آن رپرتاژ آگهی می روند .
- جانشینان فرضی ؛ مجتبی در تهران فلاح زاده در بیروت
- بحران جانشینی از تهران تا بیروت
- «تهران را هدف بگیر»؛ مروری بر کاربرد اطلاعات در جنگ پنهان اسرائیل و ایران
- سه نما از دومین سالگرد مهسا امینی
- نیروهای دستنشانده در جمهوری اسلامی؛ گذار از مسیر براندازی یا مصالحه