مجلس سنای قزاقستان توافقنامه حاصله با امریکا درباره استفاده از بنادر کوریک و آق تاو در ساحل دریای خزر برای ارسال بارهای نظامی ایالات متحده به افغانستان را به تصویب رساند.
به گزارش اسپوتنیک، آمریکاییان مسیر قزاقستان را به خاطر بی ثباتی پاکستان انتخاب کرده اند.
آمریکا در دریای خزر در پی چیست؟
تحولات چند سال اخیر بویژه پس از حمله نظامی روسیه به گرجستان نشان داد که جهان امروز با وجود خوش بینی های پیشین وارد ورطه نوینی شده است که اوج این تنش را می توان در تقابل رقبای پیشین (روسیه و آمریکا) در اوکراین و سوریه به عینه مشاهده نمود. منطقه خزر با دارا بودن مزایای اقتصادی زیاد و وفور انرژی اکنون به یکی از مناطق پرتنش جهان تبدیل شده است.
برای اطلاعات بیشتر می توانید صفحه تلگرامی ما را عضو شوید
حضور نظامی روس ها و نفوذ سنتی شان بر منطقه، ایدئولوژی اسلامی ایران و نقش پررنگ اقتصادی چین در این منطقه همگی ادله مناسبی محسوب می شوند که غرب و در راس آن آمریکا را بر آن داشته تا ضمن بسط سیطره خود به مقابله با رقبای جهانی و منطقه ای اش بپردازد، از این رو ابزارهای مختلف برای حضوری چشمگیر در سطح منطقه خزر بعنوان یکی از مناطق استراتژیک جهان متوسل شده است.
اخذ برخی قراردادها در حوزه های اقتصادی، انرژی و نظامی میان آمریکا و اروپا از یک سو و برخی کشورهای منطقه خزر از سوی دیگر و تلاش روسیه، چین و ایران برای ممانعت از نفوذ آنها حکایت از آن دارد که با گذر زمان بر اهمیت روز افزون این منطقه و احتمال شکل گیری مناقشاتی در آن افزوده خواهد شد.
پیش از این تنها نیروی دریایی سپاه و ارتش ایران و نیروی دریایی روسیه در این بزرگترین دریاچه جهان حضور نظامی داشتند .