1,4K
چند روز پس از برکناری پرسروصدای حسین طائب از ریاست سازمان اطلاعات سپاه و گمانهزنیها درباره دلایل آن، برخی چهرهها و رسانههای نزدیک به سپاه مدعی «عادی و کاملاً طبیعی بودن» این تصمیم امنیتی در جمهوری اسلامی شدند.
اسماعیل کوثری، نماینده مجلس و از فرماندهان پیشین سپاه، روز یکشنبه ۵ تیر، گفت: «تنفیذ سمت آقای طائب به آقای کاظمی طبیعی بوده و اتفاق غیرمنتظرهای نیفتاده است.»
آقای کوثری همچنین با بیان اینکه این تغییرات «برای ما که آگاه به اوضاع هستیم امری عادی است»، این تغییرات را «کاملاً طبیعی» نامید و تأکید کرد که این سمت برای طائب «مدت زمانی داشت»، با این حال او توضیح نداد که این «مدت زمان» چهقدر است و مبنای قانونی آن چیست.
همزمان، محمدصالح جوکار، دیگر نماینده مجلس، هم برکناری حسین طائب از ریاست سازمان اطلاعات سپاه را در قالب «گردش نخبگان» توصیف کرد.
این نماینده مجلس گفت: «با توجه به گردش نخبگان، طول عمر مدیریتی هر مسئولی زمانی دارد. این قاعده در سپاه هم رعایت شده و احکامی که صادر میشود محدود به زمان است.»
این ادعاها در روزی مطرح میشود که روزنامه جوان، نزدیک به سپاه، نیز در یادداشتی از برخی چهرههای سیاسی جمهوری اسلامی بهدلیل استفاده از واژههای «عزل و برکناری» در مورد این موضوع انتقاد کرد.
روزنامه جوان نوشت: «برخی واکنشها به تغییر ریاست سازمان اطلاعات سپاه با این محور شبههافکنانه انجام گرفت که چرا “ناگاه” این تغییر انجام شد. گویی قرار بوده تا ابد ریاست این سازمان تغییر نکند.»
این روزنامه سپاه از جمله از حمید رسایی، نماینده اصولگرای پیشین مجلس، انتقاد کرد که برکناری آقای طائب را «تأثیرگذارترین و خبرسازترین عزل» خوانده و آن را «جراحی» توصیف کرده بود.
تلاشها برای «عادی» جلوه دادن برکناری حسین طائب از ریاست سازمان اطلاعات سپاه در حالی صورت میگیرد که بحث «نفوذ» سازمانهای جاسوسی خارجی از جمله موساد در دستگاههای اطلاعاتی و امنیتی جمهوری اسلامی بالا گرفته و روز گذشته اعلام شد فرمانده تیم حفاظت فیزیکی رهبر جمهوری اسلامی هم تغییر کرده است.
سپاه پاسداران روز شنبه اعلام کرد که حسن مشروعیفر در مقام «فرمانده سپاه حفاظت ولی امر» جانشین ابراهیم جباری شده است؛ یگان ویژهاى که مسئولیت حفاظت فیزیکی از علی خامنهای، بیت رهبرى، نهاد رهبرى و ساختمانهاى زیرمجموعه آن را بر عهده دارد.
حسین طائب که از ریاست سازمان اطلاعات سپاه کنار گذاشته شده، بهعنوان نزدیکترین دستیار مجتبی خامنهای شناخته میشود که تا پاییز سال ۱۳۸۸ فرمانده بسیج بود و پس از اعتراضات انتخاباتی سال ۸۸، با اعلام رسمی ارتقای جایگاه سازمانی معاونت اطلاعات سپاه به سازمان اطلاعات سپاه، ریاست این سازمان را بر عهده گرفت.
در سالهای اخیر و پس از کشته شدن برخی دستاندرکاران فعالیتهای اتمی جمهوری اسلامی، از جمله محسن فخریزاده، انتقادات گستردهای درباره ضعف عملکرد سازمان اطلاعات سپاه پاسداران و وزارت اطلاعات مطرح شده است.
همچنین در این سالها گزارشهایی درباره بازداشت برخی مقامهای سازمان اطلاعات سپاه بهاتهام «جاسوسی برای اسرائیل» منتشر شده است.
درباره حضور و برکناری طائب ریاست سازمان اطلاعات سپاه و جانشین او چه میدانیم؟