ایران بریفینگ / محمود بهزادی در رابطه با آخرین وضعیت موکلش، گفت: نرگس محمدی امروز به دلیل اطلاع از وضعیت نامساعد پدرش به مرخصی آمد و تا شنبه نیز باید به زندان باز گردد.
وی عنوان کرد: موکلم در حال حاضر در مسیر زنجان است و دلیل موافقت با مرخصی او نیز وضعیت جسمانی پدرشان بوده است.
نسخه کامل ویدئو مصاحبه نرگس محمدی ۱۴/۵ دقیقه را در این لینک مشاهده کنید.
وکیل مدافع نرگس محمدی خاطر نشان کرد: موکلم شرایط برخورداری از آزادی مشروط را دارد اما هنوز با این درخواست او موافقت نشده است و ما امیدواریم به دلیل موافقت با مرخصی او به زودی با آزادی مشروط او نیز موافقت شود.
بهزادی در پایان با اشاره به میزان محکومیت باقیمانده از موکلش، گفت: حدود سه سال و چند ماه از میزان محکومیت موکلم باقیمانده است، اما با توجه به اینکه بیش از دو سوم دوران محکومیت خود را گذرانده، میتواند از آزادی مشروط استفاده کند.
نرگس محمدی فعال حقوق بشر، روزنامهنگار و نایب رئیس و سخنگوی کانون مدافعان حقوق بشر و رئیس هیئت اجرایی شورای صلح ایران است که نامش در روزهای گذشته در کمپین حقوق بشر در ایران در زمان حضور حسن روحانی در نیویورک و در طول جلسات جاری مجمع عمومی سازمان ملل متحد نیز مطرح شده بود .
این کمپین تلاشهایی را برای «بالا بردن آگاهی و تمرکز توجه به موارد جاری نقض حقوق شهروندان ایرانی» سامان داده ،از جمله آن که خودرویی که تصاویری از برخی زندانیان سیاسی ایرانی را حمل میکند، در اطراف ساختمان مرکزی سازمان ملل در نیویورک حرکت خواهد کرد.
کمپین حقوق بشر در ایران با تاکید بر اینکه تصاویر زندانیان نقش بسته بر دو سوی این کامیون، «تنها بخش کوچکی از زندانیان سیاسی زندانی در ایران هستند» ابراز امیدواری کرده که «شرایط ناعادلانهای که آنها در زندان با آن روبهرو هستند و همچنین طیف وسیعی از نقض حقوق در ایران، به طور مستقیم در زمانی که دیپلماتهای جهان با همتایان ایرانی خود ملاقات میکنند، مطرح شود.»
در گزارش کمپین حقوق بشر در ایران، از وکلای حقوق بشر زندانی همچون نسرین ستوده، یا فعال مدنی و سیاسی زندانی، نرگس محمدی نیز نام برده شده است.
دادگاه انقلاب تهران نرگس محمدی را در اردیبهشت ۹۵ به ۱۶ سال زندان محکوم کرد. نایب رئیس کانون مدافعان حقوق بشر ۶ سال از محکومیت خود را به دلیل “اجتماع و تبانی علیه امنیت کشور” و “تبلیغ علیه نظام” گرفته است. از جمله فعالیتهای او در این زمینه از جمله از “مصاحبه با رسانهها درباره موارد نقض حقوق بشر در ایران، شرکت در تجمعات مسالمتآمیز مقابل زندان” بوده است.
۱۰ سال از محکومیت نرگس محمدی به دلیل فعالیت او در کمپین گام به گام تا لغو مجازات اعدام (لگام) بوده است. از نظر دادگاه این فعالیت “مصداق اتهام تشکیل جمعیت با هدف بر هم زدن امنیت کشور” است.
حکم ۱۶ سال زندان نرگس محمدی مهر ۹۵ در شعبه ۳۶ دادگاه تجدید نظر استان تهران تایید شد. درخواست تجدید نظر در حکم او در اردیبهشت۹۶ از سوی دیوان عالی کشور رد شد.
نایبرئیس کانون مدافعان حقوق بشر در بهمن ماه سال پیش در نامهای به صادق لاریجانی، رئیس قوه قضائیه، به دخالت نهادهای امنیتی در پروندههای قضایی اعتراض کرد و دستگاه قضایی جمهوری اسلامی را “بخشی از ساختار استبداد” خواند.
نرگس محمدی که روز شنبه باید به زندان باز گردد عصر امروز در دیدار با جمعی از فعالان مدنی از وضعیت نامناسب زندانیان، انفرادی، بازجویی و عدم رسیدگی پزشکی میگوید، رفتار بی شرمانه ماموران امنیتی با زندانیان و عدم دسترسی بیماران زندانی به دارو و حتی پرونده های پزشکی شان و رفت بار بودن وضعیت زندانیان در زندان رجایی شهر از نکاتی بوده است که خانم محمدی مطرح کرده . او اعلام کرد وزارت اطلاعات بدون هیچ توضیحی پرونده پزشکی من را برده است و از تحویل آن حتی به پزشکان زندان نیز خودداری می کند.
نرگس محمدی از وضعیت زندانیان فعال محیط زیست در بند دو الف سپاه پاسداران در زندان اوین به شدت اظهار نگرانی کرد و وضعیت جسمانی آنها را نگران کننده دانست.
او در خاتمه تصریح کرد من از رایی که در این دوره به آقای روحانی دادم کماکان نا امید نیستم و فکر می کنم ما همچنان برای آزادی و عدالت در این جامعه استبدادزده باید تلاش کنیم . ما احتیاج به یک خیزش مدنی داریم .
- سه نما از دومین سالگرد مهسا امینی
- مفقودین دههها، رازی هنوز سر به مهv
- گزارش تحقیقی تجاوز به دستکم ۱۱ دختر و پسر بازداشت شده در اعتراضات ۱۴۰۱ مازندران – بخش سوم
- گزارش تحقیقی تجاوز به دستکم ۱۱ دختر و پسر بازداشت شده در اعتراضات ۱۴۰۱ مازندران – بخش دوم
- گزارش تحقیقی تجاوز جنسی به دستکم ۱۱ دختر و پسر بازداشت شده در اعتراضات ۱۴۰۱ مازندران – بخش اول