556
Wednesday, May 4, 2011
به گزارش کمپین بین المللی حقوق بشر در ایران, فشار مستمر بر خانواده، تهديد به اخذ حکم تير، مزايده گذاشتن منزل و آزار و اذيت چند ماهه
يکی از دوستان وافراد مطلع در پرونده اشکان ذهابيان دانشجوی محروم از تحصيل و فعال حقوق بشر که روز گذشته پس از معرفی خود به اداره اطلاعات شهر ساری دستگير شد به کمپين بين المللی حقوق بشر در ايران گفت ماموران امنيتی با اعمال مداوم آزارو اذيت خانواده، تهديد به ضبط وثيقه و درنهايت اعلام اينکه برای دستگيری وی حکم تير خواهند گرفت شرايطی را به وجود آوردند که مادر وی تحت فشارهای به عمل آمده به بيمارستان منتقل شد و بيماری قلبی پدرش تشديد يافت.
تلاش برای دستگيری فعالان حقوق بشر از طريق فشار بر اعضای خانواده آنها توسط نيروهای امنيتی برای اولين بار نيست که رخ می دهد اما دامنه دار بودن فشارهای اعمال شده وتکرار تهديدها به خانواده آقای ذهابيان جای ترديدی باقی نمی گذارد که ماموران امنيتی به صورت سيستماتيک برای دستگيری اين فعال حقوق بشر خانواده وی را تحت فشارهای روانی مداوم قرار داده اند.
به گفته اين منبع مطلع درموردی حتی چندين ساعت پدر و مادراشکان ذهابيان در خانه تحت بازداشت خانگی درآمده اند: از ۱۶ آذرماه ماموران اطلاعاتی پياپی به منزل اشکان مراجعه می کردند.
در اسفند ماه با حکم بازداشت به خانه او مراجعه کردند و گفتند که حکم سيار دارند که هر جايی او را ببينند می توانند دستگيرش کنند. او يک حکم زندان شش ماهه نيز داشت.
اشکان در اين مدت خانه نبود. در يکی از اين مراجعات به خانه ها ۱۲ تن از نيروهای اطلاعاتی به خانه او امدند که رييس اطلاعات شهرستان بابل يکی از آنها بود.
اين منبع مطلع افزود: مامورين وسايل و رايانه و کتاب ها و وسايل شخصی او ضبط کردند.
مادر و پدر وی را چندين ساعت در خانه نگهداشتد و گفتند تا اشکان نيايد حق نداريد از خانه بيرون برويد. بعد تهديد کردند که برای او حکم تير می گيرند و جايی می برندش که دست کسی به او نرسد و حرفهايی از اين قبيل.
يکی دو بار هم آمدند و تهديد کردند و اخطارهايی دادند برای اينکه می روند او را به جايی می برند که کسی دستش به او نرسد. با اين رفت و آمد ها حال وضعيت سلامتی مادر اشکان آنچنان بد شد که او را به بيمارستان منتقل کردند.
پدر او هم که بيماری قلبی داشت دچار تشديد بيماری شد.
بعد از تعطيلات نوروزی در چهاردهم فروردين ماموران اطلاعاتی به منزل اشکان ذهابيان مراجعه کرده و تهديد به مصادر منزل والدين او کردند که وثيقه آزادی اش از زندان بود. ماموران اطلاعاتی گفته بودند که خانه را به مزايده می گذارند.
اشکان ذهابيان از پرونده ای که برای بازداشت ۲۶ خرداد ۸۸ شش ماه حکم زندان داشته است.
اتهام وی اخلال در نظم وتحريک مردم به تظاهرات و سازماندهی اعتراضات در دانشگاه مازندران عنوان شده است.
بار دوم وی ۱۳ آبان سال ۸۸ دستگير شد.
اتهام او اين بار اقدام عليه امنيت ملی از طريق تشکيل اتحاديه انجمن های اسلامی شمال کشور بود.
بازداشت روز دوشنبه نيز سومين بازداشت وی به شمار می رود. به گفته منبع ياد شده معلوم نيست که اگر وی برای اجرای حکم احضار شده چرا وی را به جای زندان به اداره اطلاعات منتقل کرده اند؟
وی درجريان انتخابات رياست جمهوری سال ۸۸ عضو ستاد دانشجويی مهدی کروبی در شهر بابل بود.
در جريان بازداشت های بعد از انتخابات توسط ماموران امنيتی به شدت مورد ضرب و شتم قرار گرفت و در يک مورد تا سه روز بيهوش بود.
وی در دو دوره بازداشت ياد شده مجموعا يک ماه و نيم بازداشت را پشت سر گذاشت.
زمينه خبر: اشکان ذهابيان به علت فعاليت های دانشجويی ابتدا در سال ۸۷ به مدت يک ترم از تحصيل محروم شد و تنها ۴ روز پس از انتخابات توسط وزارت اطلاعات بازداشت شد.
در حين دستگيری توسط نيروهای لباس شخصی موسوم به انصارحزب الله به شدت مورد ضرب و شتم قرار گرفت.
در حوادث ۱۳ آبان (روز دانش آموز) سال ۸۸ نيز به اتهام اقدام عليه امنيت ملی به واسطه تشکيل انجمن های اسلامی شمال کشور برای بار دوم بازداشت شد.
در آن زمان دادگاه انقلاب شهرستان بابل او را به طور غيابی به ۶ ماه حبس تعزيری محکوم کرد.
در بهمن ماه سال ۸۸ در حاليکه همچنان در تعليق از تحصيل به سر می برد، سرانجام بنا به نظر وزارت اطلاعات از تحصيل محروم و در نهايت در حاليکه ۱۰۹ واحد را گذرانده و تنها ۲۴ واحد (معادل يک ترم) از تحصيلش باقی مانده بود از دانشگاه اخراج شد.