
ایران بریفینگ / شورای امنیت سازمان ملل، روز گذشته چهارشنبه۱۲ دسامبر (۲۱ آذر) ، تشکیل جلسه داد تا اعضای این شورا تهدیدات رژیم ایران علیه صلح و امنیت را از طریق تولید و گسترش موشکهای بالستیک و نقض قطعنامههای شورای امنیت مورد بررسی قرار دهند.
این نشست ۱۰ روز پس از آن برگزار شد که وزیر خارجه آمریکا با استناد به گزارشهای نهادهای امنیتی و دفاعی ایالات متحده اعلام کرد سپاه پاسداران بار دیگر دست به آزمایش یک موشک بالستیک با قابلیت حمل کلاهک اتمی زده که نقض قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل متحد به شمار میرود.
روز گذشته فرمانده نیروی هوافضای سپاه پاسداران با تاخیری ۱۰ روزه نهایت این آزمایشها را تائید و به تهدیدات خود ادامه داد .
مایک پمپئو در سخنان خود در نشست شورای امنیت گفته «ما قبل از این ۱۲ شرط برای جمهوری اسلامی تعیین کردیم. اگر حکومت ایران تغییرات اساسی در پیش بگیرد، میتواند انتظار داشته باشد که تحریمها برداشته شود.»
امیرعلی حاجیزاده فرمانده نیروی هوافضای سپاه همچنین اعلام کرد پایگاه موشکی آمریکا اطراف ایران در تیررس موشکهای ایران قرار دارند. این مقام ارشد سپاه تاکید کرد «ما تستهای موشکیمان را انجام میدهیم و این کار اخیر هم تست مهمی بود… ما بیش از ۴٠ تا ۵٠ تست در سال انجام میدهیم و این موضوع به آمریکاییها فشار میآورد.»
پمپئو با اشاره به این تهدیدات در شورای امنیت گفت، توافق اتمی (برجام) نه تنها تهدیدات ایران را کم نکرده بلکه شاهدیم که جمهوری اسلامی به گروههای تروریستی و شورشیان کمک تسلیحاتی میکند.
پمپئو در بخش دیگری از سخناناش میگوید، جمهوری اسلامی در دو سال اخیر چنان برنامه موشکی خود را پیشرفت داده که اکنون برخی شهرهای اروپایی در تیررس آنها قرار دارند… واشنگتن به دنبال باز گرداندن محدودیتهای پیشین بر برنامه موشکهای بالستیک ایران است و شورای امنیت نباید ممنوعیت تسلیحاتی ایران را در سال ۲۰۲۰ لغو کند.
او بار دیگر تکرار کرد، «ایالات متحده همچنان در کنار مردم ایران، که در طول نزدیک به ۴۰ سال گذشته به بدترین شکل قربانی رژیم بودهاند، ایستاده» و همچنین تاکید کرد «آنها [ملت ایران] از حمایت بیوقفه و تزلزلناپذیر ایالات متحده برخوردار هستند.»
به نظر میرسد جمهوری اسلامی در مرحلهی دشواری قرار گرفته زیرا ساعاتی پیش از برگزاری نشست شورای امنیت، آنتونی گوترش دبیرکل سازمان ملل متحد در یک گزارش محرمانه به این شورا اعلام کرد قطعاتی از موشکهای ساخت ایران از سوی نیروهای ارتش عربستان سعودی پیدا شده است.
همزمان کشورهای بلژیک، فرانسه، آلمان، ایتالیا، هلند، لهستان، سوئد و بریتانیا با وجود اعلام حمایت از برجام با انتشار بیانیهای از تهران خواستهاند تا از فعالیتهای بیثباتکننده در خاورمیانه به ویژه آزمایش موشکهای بالستیک خودداری کند. به گزارش آسوشیتدپرس این هشت کشور هشدار دادهاند که فعالیتهای مرتبط با موشکهای بالستیک از جمله پرتاب موشکهایی با قابلیت اتمی و انتقال موشک، فناوریها و قطعات موشک نقض قطعنامههای شورای امنیت محسوب میشود.
پمپئو پس از پایان نشست شورای امنیت در جمع خبرنگاران حاضر شد و در مورد مواضع و سیاستهای آمریکا در قبال جمهوری اسلامی توضیحاتی داد ، وی گفت: «برجام موفق نبود. تمام آزمایشهای موشکی جمهوری اسلامی جز دو مورد اخیر زمانی بود که ما هنوز در برجام بودیم. جمهوری اسلامی در زمان حضور ما در توافق این آزمایشها را انجام داد… ۱۱ عضو شورای امنیت سازمان ملل به ما پیوستند و نگرانی خودشان را درباره آزمایش موشکی ایران انجام دادند.»
او همچنین تاکید کرد «ما رهبری این ائتلاف را خواهیم داشت و فشار بر ایران را بیشتر میکنیم… بارها گفتهایم، تحریمها مسائل انسانی، دارو و غذا را در بر نمیگیرد. تحریم برای فشار بر جمهوری اسلامی برای تغییر رفتار آن است.»
گفتنی است پس از خروج آمریکا از توافق هسته ای ایران و قدرتهای جهانی این اولین بار است که اتحادی بین اکثر کشورهای اروپا و آمریکا بر سر مسئله ایران صورت می گیرد .
- مازوت میسوزانند اما دروغ میگویند؛ آلودگی هوا بخاطر بنزین پتروشیمی است
- دو سرتیپ دوم سپاه در حمله اسرائیل به سوریه کشته شدند
- آیا جانباختگان سپاه پاسداران، ایران را به درگیری مستقیم با اسرائیل میکشانند؟
- به من وحشیانه تجاوز کردند
- ایران بار دیگر مدعی شد قرارداد خرید جنگنده سوخو ۳۵ از روسیه قطعی شده است