سرویس اخبار ایران بریفینگ : موسسه حمایت کننده رسانه های آزاد در افغانستان با صدور بیانیه ای نسبت به وضع نامناسب روزنامه نگاران در ایران و پاکستان
اظهار نگرانی کرد و نوشت که روزنامه نگاران ایرانی دگر اندیش و آزاد درایران پیوسته مورد آزار واذیت دولت آن کشور قرار داشته و هم اکنون ده ها خبرنگار و روزنامه نگار در زندان اوین به سر می برند.
موسسۀ حمایت کنندۀ رسانه های آزاد افغانستان(نی) از افزایش فشار، تهدید، زندانی شدن و کشته شدن خبرنگاران در کشورهای همسایۀ ایران و پاکستان را محکوم کرده است.
در بخشی از این بیانیه آمده است :ما از دولت جمهوری اسلامی ایران تقاضا می کنیم تا براساس قوانین خویش و ارشادات دین مبین اسلام در مورد خبرنگاران و روزنامه نگاران در بند تجدید نظر نموده و نباید با اقدامات ظالمانه و تعدی بر حقگو ترین قشر جامعه یعنی روزنامه نگاران، چهرۀ دین اسلام را که رحمت و مهربانی از صفات بارز آن می باشد مکدر سازند.
متن کامل این بیانیه که نسخه ای از آن نیز در اختیار ایران بریفینگ، قرار گرفته به شرح زیر است:
پاکستان کشوریست که همیشه خبرنگاران مدافع آزادی بیان قربانی گروه های تروریستی و حتا سازمان استخبارات نظامی آن کشور گردیده که می توان از کشته شدن سلیم شهزاد در اسلام باد نام برد که نخست اختطاف وسپس به قتل رسید. هکذا خبرنگاران در صوبۀ پشتون خواه در وضع بسیار دشوار قرار دارند که باید مقامات این کشور در زمینۀ تامین امنیت خبرنگاران پاکستانی توجه جدی نمایند.
روزنامه نگاران ایرانی دگر اندیش و آزاد درایران پیوسته مورد آزار واذیت دولت آن کشور قرار داشته و هم اکنون ده ها خبرنگار وروزنامه نگار در زندان اوین در وضع بدی معشیتی به سر می برند.علیرضا بهشتی شیرازی، بهمن احمدی امویی، سیامک قادری، مهدی محمودیان، مسعود باستانی، احسان مهرابی، حسین رونقی ملکی، کیوان صمیمی، حجت الله نیکرویی، علی اکبر عجمی، نادر کریمی جونی، محمد داوری، عدنان حسن پور و محمد رضا مقیسه از جمله دهها روزنامه نگاری هستند به جرم انتقال پیام ها و خبرها و اطلاع رسانی مدتهاست دز حبس هستند.دهها روزنامه نگار دیگر نیز در ایران انتظار اجرای احکام حبس خود هستند.
شماری ازاین روزنامه نگاران از جمله احمد زید آبادی و ژیلا بنی یعقوب توسط دادگاه های ویژه به جزا های سنگین از جمله ممنوع القلم شدن ، پرداخت ملیون ها تومان جریمه نقدی و سال ها حبس مواجه اند.
ما از دولت جمهوری اسلامی ایران تقاضا می کنیم تا براساس قوانین خویش و ارشادات دین مبین اسلام در مورد خبرنگاران و روزنامه نگاران در بند تجدید نظر نموده و نباید با اقدامات ظالمانه و تعدی بر حقگو ترین قشر جامعه یعنی روزنامه نگاران، چهرۀ دین اسلام را که رحمت و مهربانی از صفات بارز آن می باشد مکدر سازند.
ما به عنوان عضوی از اعضای خانوادۀ جهانی رسانه ها از مقامات پاکستانی و ایرانی می خواهیم که خبرنگاران را به عنوان انتقال دهندۀ پیام ها وخبرها دانسته و این نکته را درک کنند که اطلاع رسانی وظیفۀ آنهاست، لذا نمی توان با جبر واکراه ، یا به زندانی کردن و کشتن آنها مردم را از حق دسترسی به معلومات باز دارند.
همین اکنون برخی از خانواده های روزنامه نگاران محبوس ایرانی از جمله عیسی سحر خیز، مهدی محمودیان و احمد زید آبادی از وضعیت جسمانی عزیزان شان نگران اند و ماموران نظام دراین زمنیه با آنها همکاری لازم نمی نمایند .
نوشتن و اندیشدن از جمله حقوق بشریست که دین اسلام نیز برآن صحه گذاشته است، لذا مدعیان اسلام نباید کاری کنند که دین را در چهر، استبداد به نمایش بگذارند.
خبرنگاران افغانستان خود را در غم واندوه همکاران و خانواده های شان در کشور های ایران وپاکستان شریک دانسته واز داعیۀ برحق آنها دفاع می نماید.