601
جرس: هفت ماه تا برگزاری انتخابات مجلس نهم، اصول گرایان می کوشند مجلسی یکدست، متعهد به رهبری و همراه پروژههای سپاه سامان دهند. آنان که از سال 84 تمام اعتبار خود را هزینه حمایت از احمدی نژاد کرده اند حال می کوشند مانع از ورود نیروهایی که همسو با «جریان انحرافی» میدانند، به مجلس آتی شوند. و این همه در شرایطی به وقوع می پیوندد که اصلاح طلبان و سبزها همچنان برای حضور در انتخابات اسفندماه بر شرط هایشان تاکید می کنند و تحقق لوازم انتخابات را مورد توجه قرار می دهند.
اصول گرایان منتقد دولت، سخت به دنبال یافتن راهکاری برای سپردن کرسی های بهارستان به یاران مطمئن و گوش به فرمان هستند؛ کسانی که به گفته علی سعیدی، نماینده ولی فقیه در سپاه، “جایگاه ولی فقیه” را حفظ و تقویت کنند. این چنین، انتخابات مجلس نهم برای آنان حیاتی تر شده است. سوگندخوردگان رهبری و همراهان سپاه، تلاش می کنند تا هم مانع راهیابی اصلاح طلبان یا هر نامزد مستقل و منتقد و نزدیک به تفکر و مشی اصلاحی به مجلس شوند، و هم با “اتحاد” بر گزینه های مورد وثوق، مجلسی یکدست و کاملا خودی شکل دهند.
اصولگرایان اگر می توانند اصلاح طلبان را با نظارت شورای نگهبان و پیش از آن، نپذیرفتن شرط های حضور، از میدان رقابت بیرون برانند، اما در درون اردوگاه خودی ها مشکل به این سادگی قابل حل نیست. از یک سو “اخراجی های کابینه” احمدی نژاد و برخی از همراهان رئیس دولت در مجلس، تشکیلاتی تازه بنیان نهاده و سهم می خواهند؛ و از سوی دیگر طیفی از نیروهای سپاه به میدان انتخابات آمده اند. علاوه بر این اصول گرایان نمی توانند نگرانی خود را از پائین آمدن میزان مشارکت مردم در انتخابات نیز پنهان کنند.
در این میان بزرگان اصول گرا با تمام اختلاف ها درونی و از ترس آن چه که جریان انحرافی می خوانند و هراس از نیروهای مستقلی که ممکن است به مجلس راه یابند، می خواهند با کنار هم نشستن و تعریف فرمول های ریاضی خیالشان را بابت نمایندگی که به مجلس می فرستند راحت کنند.
آن ها برای رسیدن به این اتحاد از نهادها و افرادی که تا به حال تلاش داشتند فراجناحی نشان شان دهند هم کمک گرفته اند. به گونه ای که طبرسی خطیب جمعه ساری در خطبه های نماز جمعه به صراحت حمایت نمایندگان ولی فقیه از اتحاد اصول گرایان را اعلام کرده است؛ مهدوی کنی رئیس مجلس خبرگان در راس کمیته ائتلاف نشسته؛ فرماندهان سپاه از خطرهای احتمالی مجلس آینده خبر می دهند؛ و حداد عادل رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس به صورت مستقیم پای رهبری را به انتخابات باز کرده و گفته است، ولی فقیه راضی نیست از اصول گرایان دو لیست انتخاباتی منتشر شود.
انتخابات خونین
اسفند ماه سال قبل بود که فرمانده سپاه قزوین گفت: اگر نتیجه انتخابات مجلس در راستای ارزش های ما نباشد سال 91 سالی بسیار خطرناک و خونین است. او این سخنان را نه در نشست های داخلی سپاه بلکه در جمع ناظران شورای نگهبان و سپس اردوی دانشجویان بیان کرد تا وروود سپاه به انتخابات را به صورت رسمی کلید بزند. این مقام نظامی، ویژگی نماینده خوب را «ولایتمدار بودن» برشمرد و از شورای نگهبان خواست با دقت بیشتری اسناد و مدارک و اطلاعات صحیح در این خصوص جمع شود و کسی که باید پذیرفته نشود، رد شود.
جعفری فرمانده سپاه نیز چندی قبل و پس از بیان شرطهای اصلاح طلبان برای حضور در انتخابات از سوی محمد خاتمی، در گفت و گویی با خبرگزاری مهر از ردصلاحیت خاتمی و اصلاح طلبان در انتخابات سخن گفت تا نشان دهد که سپاه بیش از سال های قبل بر انتخابات ناظر و تاثیر گذار است.
در حالی که این اظهار نظرها با انتقادهای فراوانی از سوی اصلاح طلبان و حتی اصول گرایان معتدل روبرو شد، علی سعیدی نماینده ولی فقیه در سپاه از سازماندهی 12 هزار هادی سیاسی سپاه خبر داد که وظیفه شان تبین انتخاب اصلح بر اساس رهنمود های رهبری برای انتخابات مجلس است. او گفت: ما در آستانه يكي از انتخابات مهم كشورمان هستيم كه بدون ترديد ورود نمايندگان اصلح به مجلس شوراي اسلامي منجر به حفظ و تقويت جايگاه ولايت فقيه و ارتقاي مباني و اصول نظام انقلاب اسلامي مي شود.
جوانی، رئیس اداره سیاسی سپاه هم در تیرماه امسال در جمع بسیجیان ناحیه ولی عصر تهران خواستار دقت نظر شورای نگهبان در فرایند تائید صلاحیت ها شد، “تا افرادی را تایید صلاحیت كند كه صلاحیتشان احراز شده باشد.” او که این روزها در بسیاری از نشست های بسیج و سپاه حاضر می شود، مرداد ماه نیز در جمع مهندسین بسیجی اصفهان گفت: «انتخابات مهمي را در پيش رو داريم. بسياري از كارشناسان و صاحب نظران معتقد هستند كه انتخابات مجلس نهم، سرنوشت انتخابات يازدهم رياست جمهوري را هم رقم خواهد زد. انتخابات در كشور ما هم به خوبي نشان داده كه چگونه مي تواند بر جهت گيري هاي نظام تأثيرگذار باشد. بايد تلاشمان اين باشد كه جريانات همسوي با خود را به قدرت برسانيم و جريانات غيرهمسو را منزوي بكنيم. خيلي مهم است كه چه كساني به مجلس مي روند. اين جاست كه بايد جريانات و آدم ها را شناخت.» او در جمع کارکنان شرکت ذوب آهن نیز همین سخنان را تکرار کرد. سپاه اما تنها به سخت تر کردن نظارت ها توسط شورای نگهبان دل نبسته و بخشی از نیروهای وفادار و مورد اعتماد خود در سراسر ایران را برای حضور در انتخابات به میدان فرستاده است.
خیز غریب سپاه برای تصاحب اکثریت مجلس
ذوالنور، جانشین نماینده ولی فقیه در سپاه نخستین کسی است که حضور علنی خود در انتخابات را به صورت رسمی اعلام کرد. او در گفت و گو با همشهری ماه گفته است: «از ماهها قبل گروههایی پیش من میآمدند و متقاضی بودند که از بعضی شهرها به مجلس ورود پیدا کنم. از این جهت بررسی این موضوع به ذهن من افتاد و با بعضی از بزرگان و دوستان و کسانی که هم به اوضاع مجلس آشنا هستند و هم به اوضاع نظام و مسائل جامعه آشنا هستند مشورت کردم و شاید در این زمینه با سی و چند نفر مشورت کردم.» روابط عمومی سپاه پیش از این در واکنش به استعفای ذوالنور اعلام کرده بود: او برای انجام مسئولیت در جای دیگر از سپاه استعفاء داده است.
در کنار ذوالنور و بیرون از تهران یکی دیگر از نمایندگان ولی فقیه در سپاه هم با اعلام استعفا از سپاه قزوین به کارزار انتخاباتی آمده و در یک کنفرانس خبری گفته است: «در انتخابات مجلس پيش رو، بايد به سمت كانديداهايي رفت كه واقعا اصولگرا بوده و پيرو ولايت هستند. حساسيت اين دوره مجلس بالاست و به همين علت، براي ما تکليفي شد تا به روي صحنه بيايم و از سمت مسووليت نمايندگي ولي فقيه در استان استعفا بدهم.» به گفته حسینی: «سپاه بايد در سياست دخالت كند؛ چراكه ذات سپاه براي سياست است، هركس بگويد در سياست دخالت نكند، معلوم ميشود حقيقت سپاه را نشناخته، سپاه در مسائل سياسي داخلي و هم خارجي تأثيرگذار است.»
بنا بر اخبار منتشر شده در پایگاه های اطلاع رسانی محلی ایران تا به حال بیست و شش نفر از نیروهای سپاه و نمایندگان ولی فقیه در ایران فعالیت های انتخاباتی خود را آغاز کرده اند.
از این نامزدهای احتمالی انتخابات مجلس می توان به عباس قاسمي، مسئول حسابرسي قرارگاه خاتم الانبيا در استان مازندران؛ محمد علي حسيني مقدم، امام جمعه فردوس در استان خراسان جنوبی؛ زارعی از فرماندهان بسیج شمال کشور در استان گلستان؛ و نیز سرهنگ هدایتی و سرهنگ روشن از فرماندهان سپاه اراک اشاره کرد.
همچنین در استان بوشهر رزمجو، فرمانده منطقه دوم دریایی سپاه بوشهر؛ رستگار، مسئول نمایندگی ولی فقیه در سپاه؛ سید مهدی موسوی نژاد مسئول بسیج طلاب سپاه استان؛ و حاجی صابر، فرمانده سپاه کنگان از جمله نامزدهای احتمالی انتخابات به شمار می آیند که فعالیت انتخاباتی خود را آغاز کرده اند. در استان خوزستان هم حیات مقدم، استاندار سابق و از فرماندهان سپاه؛ میر احمد رضا حاجتی، امام جمعه موقت اهواز؛ محمود نوری، فرمانده سابق بسیج؛ و علی ناصری از سپاهیان بازنشسته، قصد وروود به مجلس نهم را دارند.
نعمان غلامی، فرمانده سابق سپاه ایلام؛ حسینعلی منتظری، از فرماندهان بازنشسته سپاه در استان ایلام؛ محمد صادق داوری، از فرماندهان سپاه و مسئول بنیاد تعاون بسیج در لرستان؛ محمدرسول محنت فر، معاون اطلاعات کرمانشاه؛ رحيم قرباني، استاندار اسبق آذربايجان غربي و فرمانده سابق سپاه؛ احمد آريانژاد، مسئول واحد بسيج پزشكان در آذربایجان غربی؛ رستمي، امام جمعه و نماینده ولی فقیه در مريانج؛ و عبدالمالكي، از فرماندهان سابق سپاه همدان نیز در استان های غربی کشور فعالیت های انتخاباتی خود را پیش از دیگران آغاز کرده اند. همچنین سرهنگ حبیبی از فرماندهان سپاه دریاسوج؛ علمدار جمشیدی، فرمانده سپاه در فارس؛ مهدی حیدری، از فرماندهان سپاه نجف اباد؛ و حسینعلی حاجی، از فرماندهان سپاه کاشان در استان اصفهان از دیگر نامزدهای احتمالی انتخابات هستند.
در کنار این افراد که برای نخستین بار قصد ورود به مجلس را دارند، محمد کوثری، فرمانده سابق لشگر27 محمد رسول الله؛ پرویز سروری، فرمانده سابق بسیج مالک اشتر غرب تهران؛ محمدکرمی راد، فرمانده سابق قرارگاه رمضان و لشگر امیر المومنین؛ غلامرضا کرمی، فرمانده سابق سپاه و لشگر41 ثارالله کرمان؛ عزیزاکبریان، فرمانده سابق سپاه در کرج و سپاه شرق تهران؛ علیرضا زاکانی، از سران بسیج دانشجویی، قائم مقام اطلاعات و فرمانده عملیات لشگر27 رسول الله؛ محمددهقان، مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه تهران؛ احمدآقایی، فرمانده سابق سپاه در دزفول و قائم مقام فرمانده سپاه در لبنان؛ یوسف قاسمی، فرمانده سابق سپاه لاهیجان؛ و محمود احمدی بی غش، از فرماندهان سپاه به عنوان نماینده در مجلس هشتم حضور دارند که برای انتخابات اسفند ماه نیز به میدان خواهند آمد.
1335 نفر رد صلاحیت می شوند!؟
حال در روزهای آینده و منتهی به ثبت نام نامزدهای انتخابات افراد دیگری هم به میدان خواهند تا لیست “نیروهای مورد اعتماد” برای نشستن بر کرسی های مجلس کامل شود. اما قبل از آغاز نام نویسی ها ، جوان آنلاین، پایگاه خبری نزدیک به سپاه خبر داده است که 3109 نفر فعالیت خود را برای نهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی آغاز کرده اند که از این تعداد، حدود 1800 نفر دارای تحصیلات فوق لیسانس هستند. همچنین بر اساس گرایش سیاسی 1423 نفر از این افراد اصولگرا و 1346 نفر اصلاح طلب هستند که از این تعداد 1070 نفر علیه فتنه موضع مشخص داشته و 1335 نفر نیز هیچ موضعی موافق و مخالفی در خصوص فتنه بیان نکرده اند. بنا بر گزارش جوان آنلاین 600 نفر از این افراد دارای مقبولیت خوبی در حوزه های انتخابیه خود هستند، 513 دارای سابقه نمایندگی و 371 نیز پیش از این تجربه رد صلاحیت را درکارنامه خود داشته اند. اگر چه این گزارش کوتاه هیچ منبعی برای اطلاعاتی که منتشر کرده، ذکر نکرده است اما نزدیکی آن به حکومت می تواند بیانگر این باشد که دست کم 1335 نامزد احتمالی پیش از وروود به انتخابات و ثبت نام رد صلاحیت شده به شمار می آیند تا راه برای ورود نیروهای مورد وثوق و اعتماد در انتخابات باز شود.
اصول گرایان این بار می خواهند تخم مرغ هایشان را در جایی مطمئن تر از سبد احمدی نژاد و یارانش قرار دهند و نمایندگانی را به مجلس بفرستند که به گفته شیخ محمد یزدی سخنان رهبری برایشان فصل الخطاب باشد. برای همین به دنبال فهرستی واحد هستند تا به گفته حداد عادل رهبری ناراحت و مردم سردرگم نشوند. فهرست واحدی که به نظر می رسد سهم زیادی از آن به نیروهای نزدیک به سپاه و ولی فقیه اختصاص خواهد داشت؛ فهرستی که هم مجلس را از نیروهای سوگند خورده ی رهبری و متعهدان به پروژه های امنیتی و سیاسی سپاه لبالب کند و هم راه برای انتخابات ریاست جمهوری هموار سازد.