محمد حسین سپهر، معاون هماهنگکننده نمایندگی رهبر جمهوری اسلامی در سپاه پاسداران گفته است که ایران «چهارمین قدرت سایبری جهان» است. وی اعلام نکرد که براساس چه شاخصهایی این ادعا را مطرح کرده است.
جمهوری اسلامی در سال ۲۰۱۳ نیز این ادعا را تکرار کرده بود که چهارمین قدرت سایبری در جهان است و یک گزارش “موسسه مطالعات امنیت ملی اسرائیل” نیز این ادعا را تایید کرده است ، این در حالی است که بسیاری از فعالان سایبری معتقدند فعالیت های سایبری جمهوری اسلامی و به طور اخص فعالیت های سایبری سپاه پاسداران تسخیری و استیجاری است به نحوی که این سازمان تعدادی از هکرها و فعالان سایبری را برای پروژه های خاص خود اجاره می کند و یا به آنها مبالغی برای یک فعالیت خاص می دهد .
برای اطلاعات بیشتر می توانید صفحه تلگرامی ما را عضو شوید
در همین حال مقامهای آمریکایی و شرکتهای امنیت اینترنتی در سالهای اخیر از افزایش توان سایبری ایران خبر داده و هر از چندگاهی تهران را به دست داشتن در این نوع حملات علیه مراکز اقتصادی و صنعتی ایالات متحده، کشورهای اروپایی و شیخنشینهای حاشیه خلیج فارس متهم میکنند.
از جمله، رسانههای بریتانیایی روز ۲۲ مهر امسال گزارش داده بودند که ایران در حملات سایبری ژوئن گذشته به حسابهای کاربری برخی از نمایندگان پارلمان بریتانیا دست داشته است.
سپاه در سال ۲۰۱۱ نزدیک به یک میلیارد دلار برای زیر ساختارها و تکنولوژِی سایبری و جذب متخصصان هزینه کرد. به ادعای سپاه، در سال ۲۰۱۲ بیش از ۱۲۰ هزار نفر برای مبارزه با حملات سایبری علیه ایران بسیج شدند .
دو شرکت امنیت سایبری ژاپنی و اسرائیلی سوم مرداد امسال گزارش دادند که گروههای جاسوسی سایبری وابسته به ایران که طی چهار سال گذشته فعال بودهاند کشورهای مختلف از جمله اسرائیل، عربستان سعودی، آلمان و آمریکا را هدف میگیرند.
خبرگزاری آسوشیتدپرس نیز شهریورماه گزارش داده بود که هک کردن شبکههای رایانهای مثل حملات سایبری به عربستان سعودی که ظن آن میرود کار ایران باشد و یا فاش کردن ایمیلها در کشورهایی که ظاهراً متحد یکدیگرند، هراس از حملات سایبری دولتی در میان کشورهای منطقه خلیج فارس را افزایش داده است.