معاون دادستان کل ایران در امور فضای مجازی در یادداشتی نوشت که «۳۰ میلیون و صد هزار نفر» در داخل کشور از طریق فیلترشکنهای موجود در نرمافزارهای هاتگرام و تلگرام طلایی، فیلتر پیامرسان تلگرام را دور میزنند.
خبرگزاری کار ایران، ایلنا، روز شنبه، ۲۳ تیرماه، از این یادداشت تازه عبدالصمد خرمآبادی خبر داد که در آن نوشته است: «باید ارتباط بین هاتگرام و تلگرام طلایی را با شبکه اجتماعی تلگرام قطع کرد و… انشاءالله این اتفاقهای مبارک بهزودی خواهد افتاد.»
انتقاد این مقام قضایی از دو اپلیکیشن مذکور در حالی است که روز ۱۹ تیر ابوالفضل حسن بیگی، عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس، به نقل از وزیر اطلاعات گفته بود که پیامرسان تلگرام طلایی متعلق به جمهوری اسلامی است.
آقای خرمآبادی حتی نوشته است که «ازآنجاکه فعالیت هاتگرام و تلگرام طلایی هم مانع از فراگیر شدن پیامرسانهای داخلی و هم موجب دسترسی بیگانگان به دادههای عظیم کشور خواهد شد، لذا فعالیت این دو نرمافزار برخلاف مصوبه شورای عالی فضای مجازی است».
پیامرسان تلگرام چندی پیش از طرف قوه قضائیه و بهرغم مخالفت دولت ایران فیلتر شد.
برای اطلاعات بیشتر می توانید صفحه تلگرامی ما را عضو شوید
تلگرام تا پیش از مسدود شدن حدود ۴۰ میلیون کاربر در ایران داشت ولی تاکنون تعداد دقیق کاربرانی که به پیامرسانهای داخلی روی آوردهاند معلوم نیست.
برخی از مقامهای جمهوری اسلامی و روحانیون اصولگرا شبکههای مجازی را عامل نفوذ کشورهای خارجی میدانند و خواهان کنترل شدید آنها هستند.
در اوج اعتراضات دیماه که اغلب شهرهای کشور را دربر گرفت و طی آن مردم خواستار تغییرات سیاسی شدند، پاسخ مقامهای دولتی محدود کردن دسترسی به «تلگرام» و «اینستاگرام» بود که از مجراهای اطلاعاتی محبوب در ایران هستند.
یک نماینده مجلس شورای اسلامی نیز روز شنبه، ۲۳ تیرماه، فیلترینگ احتمالی اینستاگرام را “مثل تلگرام” بینتیجه خواند. حجتالاسلام محمد مصدق، معاون اول دادستان کل کشور، به خبرگزاری فارس، نزدیک به سپاه پاسداران، گفته بود: «فیلترینگ اینستاگرام در دستور کار قرارگرفته و آقای خرمآبادی در معاونت امور فضای مجازی دادستانی کل کشور بهصورت جدی پیگیر این موضوع شده و باید ببینیم چه اتفاقی میافتد.»
بااینهمه طیبه سیاوشی، روز شنبه در گفتگو با خبرگزاری ایلنا، گفت: «آمار خروج افراد از تلگرام پس از فیلترینگ نشان داد درصد پایینی از مردم از تلگرام خارجشده بودند و مابقی با فیلترشکن به تلگرام میآمدند، اینستاگرام هم اگر فیلتر شود، همین نتیجه را در پی دارد.»
به گزارش ایران بریفینگ فیلترینگ تلگرام به بهانه استفاده مردم از پیامرسانهای داخلی حالا در آستانه شکست خوردن است؛ مردم نهتنها به پیامرسانهای داخلی روی نیاوردند که دراینبین استفاده از فیلترشکنها هم رواج بیشتری پیداکرده است.
مصداقهای زیادی مانند ایجاد حساب کاربری در پیامرسان سروش بدون اطلاع صاحب خط، دسترسی به اطلاعات شخصی در پیامرسان الو و… همین جو منفی باعث شده بود تا جمعیت حداکثری در تلگرام بمانند؛ البته مسئولان تمام تلاش خود را میکردند تا با هر بهانهای مانند جرمانگاری استفاده از تلگرام، ممنوعیت استفاده از آن در سازمانهای دولتی و.. استفاده از آن را به حداقل برسانند اما آمارها میگویند پیامرسانهای داخلی در این رقابت شکستخوردهاند و تلگرام باوجود فیلتر شدن، همچنان مخاطب خودش را دارد.