حمله به تصمیمات مجمع تشخیص مصلحت در حالی انجام می شود که اصل مورد ادعای احمدی نژاد ( 112 قانون اساسی) می گوید” برای تشخیص مصلحت در مواردی که شورای نگهبان مصوبه مجلس شورای اسلامی را خلاف موازین شرع و یا قانون اساسی بداند و مجلس با در نظر گرفتن مصلحت نظام نظر شورای نگهبان را تأمین نکند مجمع تشخیص می تواند اعمال نظر کند.
رئیس دولت ابتدا صلاحیت مجلس در ورود به ماجرای بانک مرکزی و حواشی پیرامون آن را به چالش کشید چرا که معتقد است مجلس خارج از وظیفه خود به قانون گذاری مبادرت کرده و قانون اساسی را تغییر داده است.
در این غائله دو جناح یعنی دولت و شورای نگهبان با یکدیگر متحد شده و به دو جناح دیگر یعنی مجلس و مجمع تشخیص مصلحت را مورد حمله قرار دادند.
در نامه احمدی نژاد بیشترین تاکید و تکیه بر تغییر قانون اساسی از سوی مجلس و مجمع تشخیص مصلحت نظام بوده است اما گویا مسائل فراتر از اینهاست.
کینه توزی بی پایان احمدی نزاد نسبت به هاشمی
احمدی نژاد مدتهاست، در جلسات مجمع تشخیص شرکت نمی کند. که این امر صدای برخی نمایندگان را هم در آورده است.
واکنش روابط عمومی مجمع تشخیص به نامه احمدی نژاد نیز بدون در نظر گرفتن جایگاه دولت ابراز شد . در اطلاعیه مجمع نامه احمدی نژاد حاشیهسازیهای مغرضانه نامیده شده و آمده است از این طیف و رسانههای آنها انتظاری نیز بیش از این نبود.
وقتی اصولگرایان شمشیر را از رو می بندند
پرویز سروری نماینده مجلس و نماينده مردم تهران و قائم مقام جمعيت رهپيويان انقلاب اسلامي درواکنش به نامه احمدی نژاد می گوید : طرح این گونه مسائل جز اینکه مشکلات را اضافه کند، سود دیگری نخواهد داشت و کشاندن این گونه مسائل به سطح افکار عمومی جز اینکه نگرانی های مردم را افرایش دهد و نمادی از اختلاف باشد، سود دیگری نخواهد داشت.
وی معتقد است که عدم حضور احمدی نژاد در جلسات مجمع منجر به تصورات اشتباه وی از کارکرد این نهاد شده است.
علی مطهری نیز نامه احمدی نژاد را به تمسخر گرفت و گفت شما که دم از قانون می زنی چرا برخی قوانین مانند قانون تسهیلات ارزی برای مترو و حمل و نقل عمومی را اجرا نمیکنی؟
وی قانون گذاری مجمع برای خروج از بن بست را بلا مانع می داند ومی گوید : از مجموع سخنان جناب آقای احمدینژاد معلوم میشود که ایشان اصل 112 قانون اساسی را قبول ندارند.
حسین سبحانینیا عضو هیئت رییسه مجلس نیز در مخالفت با نامه احمدی نژاد گفت: مجمع تشخیص مصلحت نظام یک نهاد قانونی است و اگر رییس جمهوری با برخی افراد حاضر در این مجمع مشکل دارند نباید کلیت این نهاد را زیر سوال ببرد.
وی افزود: این مکاتبات نه تنها مشکلات را حل نمیکند بلکه مشکل جدیدی را ایجاد میکند .
واکنش تند مجلسی ها به ارزیابی نسنجیده و شخصی احمدی نژاد یک روز پس از انتشار نامه وی همچنان ادامه یافت و حتی امیدوار رضایی برادر محسن رضایی نیز گفت مجلس بنا به مصلحت زمانی میتواند مصوبهای خلاف قانون اساسی داشته باشد که وقتی از سوی شورای نگهبان رد شد، با اصرار بر آن به مجمع تشخیص مصلحت برود.
مجمع تشخیص نامحرم است ؟!
نامه احمدی نژاد شکاف ها در درون مجلس و اصولگرایان را نیز توسعه داد بطوریکه موافقان دولت نیز در مجلس دست به کار شده و تلاش برای بی اعتباری مجمع تشخیص را آغاز کردند.
در همین راستا سيد كاظم موسوي نماینده اردبیل در مجلس گفت احمدينژاد مجلس و نمايندگان مردم را محرم خود ميداند.
وی با این اظهاراتش در صدد القای نا محرم بودن مجمع تشخیص در امور کشور بر آمد موضعی که در نوع خود می تواند نوعی مخالفت با نظر رهبری در انتصاب و بهاء دادن به آراء مجمع تشخیص محسوب شود.
اهداف ناگفته نامه احمدی نژاد
با این حال به نظر می رسد تلاشی موازی برای حذف و به حاشیه راندن هاشمی در جریان است که نامه نگاری اخیر احمدی نژاد در آن راستا قرار دارد به خصوص که با نزدیک شدن به زمان برگزاری انتخابات هئیت رئیسه مجلس خبرگان ، مخالفان هاشمی تلاش دارند با فضا سازی جوی مسموم را بر ضد وی ایجاد کنند تا با گرفتن ریاست مجلس خبرگان ازهاشمی زمینه را برای حذف وی از مجمع تشخیص نیز آماده کنند.
این امر از خبر سازی هایی که برای فرزند وی مهدی صورت می گیرد به خوبی نمایان است.
حمله به هاشمی رفسنجانی و جایگاه وی از سوی دولتی ها در شرایطی به وقوع می پیوندد که هنوز آتش توپخانه اصولگراهای افراطی بر ضد خاتمی سرد نشده است و ظاهرا به نظر می رسد این بازی دو لبه در راستای قربانی کردن طیف های مختلف مخالف و منتقد جریان تمامیت گرای حاکم به صورت توامان برنامه ریزی شده است.
یک نشانه !
در نامه احمدی نژاد یک گاف سیاسی نیز مشاهده شده و آن خرسندی وی از عدم وقوع نا آرامی و اعتراضات مردمی پس از هدفمندی یارانه هاست که نشان می دهد گویا وی در انتظار وقوع ناملایماتی بوده است. این بخش از اظهارات وی آنجایی که می گوید در شرایطی که مهمترین طرح اقتصادی کشور با آرامش و همراهی مثال زدنی مردم که یاد آور امدادهای غیبی دوران دفاع مقدس است به پیش می رود …..
سریال نامه نگاری ها
پیش از این نامه ، رئیس دولت به دفعات نامه هایی را برای مسئولان کشور نوشته و با لحنی طلبکارانه و مستبدانه نسبت به برخی تصمیمات اعتراض کرده است.
ارسال نامه های متعدد به علی لاریجانی در خصوص عملکرد مجلس نمونه هایی از این نامه نگاری ها بوده است.
این نامه ها در خصوص هدفمندی یارانه ها، برنامه پنجم و لایحه بودجه بوده است.
وی همچنین برای به کرسی نشاندن نظرات خود حتی نامه هایی به رهبر نظام نوشته است که موضوع آنها دخالت مجمع تشخیص در غائله اخیر و انتصاب مشایی بوده است.
وی همچنین به شورای نگهبان در خصوص مصوبات مجلس نامه نوشت و پاسخ آنها را از احمد جنتی دریافت کرد.
تمام این نامه نگاری ها به غیر از مکتوبات پراکنده ای است که وی به سران دیگر کشورهای جهان نوشته و نتیجه ای از آنها نگرفته است.
رهبری چه خواهد کرد؟
با وجود درخواست های غیر عادی احمدی نژاد، رهبر نظام در بیشتر موارد طرف رئیس دولت را گرفته است. این امر طی تشکیل کارگروههای متعدد حل اختلاف بین دولت و مجلس به خوبی نمایان بوده است. تحلیلگران سیاسی معتقدند با اینکه در ماجرای مشایی رهبری نظام با حکم حکومتی وارد عمل شد، انتظار می رود در غائله اخیر و به خصوص با توجه به اظهار نظر های متعدد نمایندگان مجلس چنانچه اظهار نظری از وی خواسته شود مطابق عرف قانون مجمع تشخیص را ملاک خاتمه این غائله معرفی نماید در غیر اینصورت ممکن است بین اصولگرایان و رهبری نظام نیز شکاف هایی عمیق ایجاد شود.