بامدادخبر: همزمان با حمایت گروهها و احزاب سیاسی از فراخوان رهبران جنبش سبز به راهپیمایی ۲۵ بهمن در تهران، اردشیر امیرارجمند مشاور ارشد میرحسین موسوی در گفتگو با دویچهوله، «تصمیم برای برگزاری راهپیمایی» را «جدّی» خواند و گفت: «هیچ برنامهای برای لغو آن وجود ندارد».
روز یکشنبه، میرحسین موسوی و مهدی کروبی در فراخوانی که در قالب نامه به وزارت کشور منتشر شده است از حکومت ایران خواستهاند که با برگزاری راهپیمایی برای همبستگی با «قیام آزادیخواهانه مردم تونس و مصر علیه حکومت استبدادی در کشور» موافقت کند.
بر پایه این فراخوان، راهپیمایی روز دوشنبه (۱۴ فوریه / ۲۵ بهمن) منطبق با اصل بیست و هفتم قانون اساسی توصیف شده ساعت ۳ بعدازظهر از میدان امام حسین تا میدان آزادی تهران برگزار خواهد شد.
امیرارجمد این راهپیمایی را نتیجه تأثیر جنبشهای آزادیخواهانه بر یکدیگر دانست و گفت: «تأثیر جنبشهای آزادیخواهانه و ضددیکتاتوری بر یکدیگر، تأثیری متقابل است و همان طور که تجربه جنبش سبز و انتشار اخبار و تصاویری از آنچه مردم میخواستند و رفتار خودکامهگان ایران با مردم بر آزادیخواهان در تونس و مصر تأثیر گذاشت جنبشهای منطقه هم بر ما تأثیر میگذارد».
رئیس کمیته حقوقی ستاد انتخاباتی میرحسین موسوی در انتخابات سال ۸۸، درخواست مجوز از وزارت کشور را کاری «حقوقی و مسئولانه» خواند و گفت: «حکومت، موظف است مسئولیت خود را برای حفظ امنیت راهپیمایان معترض بپذیرد و به همین دلیل، درخواستکنندگان مجوز، کاری حقوقی و مسوولانه کردند و امیدوارم حکومت هم به وظیفه خود عمل کند».
مشاور ارشد موسوی بر «ظرفیت مردم در برگزاری یک راهپیمایی مسالمت آمیز» تأکید کرد و گفت: «نگرانی ما از بلوغ مردم نیست بلکه از شعور حکومت است؛ زیرا مردم با برگزاری راهپیمایی مسالمت آمیز ۲۵ خرداد ظرفیت خود را نشان دادند، اما آیا حکومت هم این شعور را دارد که با تن دادن به مطالبات و شنیدن اعتراضات مسالمتآمیز مردم، این خواستهها را به حرکات خشونت آمیز و کور تبدیل نکند؟»
رئیس پیشین کرسی حقوق بشر یونسکو در ایران بر این باور است که: «همانطور که آزادیخواهان برای رسیدن به آزادی و دموکراسی از قواعد و روشهای مشترکی پیروی میکنند دیکتاتورها هم برای بقای خودشان و سرکوب آزادیخواهان از قواعد و روشهای مشابهی بهره میبرند».
آقای امیرارجمند با اشاره به مشابهت تجربههای ایران و مصر گفت: «عبور ماشین حکومتی از روی مردم معترض، در میدان ولیعصر شروع شد و در میدان التحریر تکرار شد چنان که بسیج کردن اوباش برای حمله به شهروندان معترض نیز از تهران آغاز شد و در قاهره ادامه یافت»؛ اما از نظر وی «رفتار فرعون ایران از فرعون مصر مخوفتر و غیراخلاقیتر است زیرا برای سرکوب به دین متوسل شده و از آن استفاده ابزاری کرده است».
آقای امیرارجمند واکنش حکومت ایران به درخواست راهپیمایی را آزمونی برای ادعاهایش درباره تداوم یا مرگ جنبش سبز و نیز حمایت از جنبشهای اعتراضی در تونس و مصر دانست و گفت: «مگر نمیگویند جنبش سبز مدتهاست که مرده است؟ مگر نمیگویند حامی مردمی هستند که در تونس و معترض علیه دیکتاتوری برخاستهاند؟ صداقت خود و درستی حرفهایشان را در صدور مجوز راهپیمایی بیازمایند تا معلوم شود چقدر در دفاعشان از معترضان به دیکتاتوری صادقاند و تا چه اندازه ادعای مرگ جنبش سبز واقعیت دارد؟»