مهتاب آباء / بخش فارسی ایران بریفینگ

پرزیدنت دونالد ترامپ در بیانیهای رسماً سپاه پاسداران انقلاب اسلامی را در فهرست سازمانهای تروریستی قرارداد. به گفته وزیر خارجه آمریکا تصمیم پرزیدنت ترامپ برای قرار دادن نام سپاه پاسداران در فهرست تروریستی ایالاتمتحده، از یک هفته دیگر به شکل رسمی به اجرا گذاشته میشود.
این نخستین بار است که ایالاتمتحده واحد نظامی یک دولت را بهعنوان یک گروه تروریستی شناخته است.
پرزیدنت ترامپ در این بیانیه نوشت: «امروز من رسماً قصد دولتم برای تعیین سپاه پاسداران جمهوری اسلامی ایران (آیآرجیسی)، شامل نیروی قدس آن سپاه، بهعنوان یک سازمان تروریستی خارجی بنا بربند ۲۱۹ قانون مهاجرت و تابعیت را اعلام میکنم. این گام بیسابقه که تحت رهبری وزارت خارجه برداشته میشود، مؤید این واقعیت است که [رژیم] ایران نهتنها یک حامی حکومتی تروریسم است، بلکه سپاه پاسداران انقلاب اسلامی فعالانه در تروریسم، بهعنوان یک ابزار حکومتداری، مشارکت کرده و آن را تأمین مالی و ترویج میکند.»
رئیسجمهوری ایالاتمتحده تأکید کرد: «سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ابزار اصلی دولت ایران برای هدایت و اجرای کارزار تروریسم بینالمللی آن [رژیم] است.»
پسازآن مایک پمپئو وزیر خارجه ایالاتمتحده روز دوشنبه ۱۹ فروردین و در جریان اعلام قرار گرفتن نام سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در فهرست گروههای تروریستی گفت: «این کار آمریکا نباید هیچکس را غافلگیر کند. سپاه پاسداران از شماری باجگیر تشکیلشده و نه انقلابیها.»
مایک پمپئو اضافه کرد: «سپاه پاسداران ۴۰ سال است خود را به شکل یک بخش نظامی نشان داده ولی از هر راه ممکن برای صدور انقلاب استفاده میکند.»
پیشازاین اقدام شمار زیادی از کشورهای اروپایی نیز همچون فرانسه و آلمان بخشهایی از سپاه پاسداران را تحریم و اشاعه دهنده تروریست نامبرده بودند، هماکنون پرواز ایرلاین ماهان به دلیل همکاری با نیروی قدس سپاه پاسداران ممنوع و تحریم شده است.
در اتریش، دانمارک، بلژیک، هلند و آلمان پرونده چند ترور و همچنین یک بمبگذاری نافرجام توسط نیروهای امنیتی ایران در حال برگزاری است.
سرکوبهای داخلی
اعتراضات سال ۱۳۸۸ به نتیجه انتخابات در ایران نزدیکترین دلیل تروریست بودن و بازوی سرکوب بودن حکومت توسط سپاه پاسداران است، در آن ایام سپاه پاسداران با سازماندهی نیروهای شبهنظامی و لباس شخصی تحت امر قرارگاه ثارالله در تهران و سپاه مناطق در تمامی کشور اقدام به خونینترین سرکوبها در دهه اخیر در ایران نمود، بر اساس آمار غیررسمی در طی اعتراضهای جنبش سبز بیش از ۸۵ نفر کشته و صدها زخمی شدهاند که اغلب آنها توسط نیروهای زیر نظر سپاه پاسداران انجامشده.
سازمان اطلاعات سپاه پاسداران در سالهای اخیر اقدام به بازداشتهای خودسرانه فعالان سیاسی و مدنی نموده است که بازداشت فعالان محیطزیست تنها یکی از آن موارد است.
در خلال بازداشتهای خودسرانه فعالان محیطزیست که هم وزارت اطلاعات و هم سازمان حفاظت از محیطزیست بارها بر جاسوس نبودن و برائت آنها صحه گذاشته است، کاووس سید امامی استاد دانشگاه امام صادق و از فعالان محیطزیست در سلول انفرادی کشته شد، سپاه پاسداران معتقد است وی اقدام به خودکشی کرده است اما هرگز نتوانست افکار عمومی و حتی کمیسیون پیگیریکننده مرگ وی در مجلس شورای اسلامی را قانع کند.

باجگیری و مافیای اقتصادی
سپاه پاسداران در داخل کشور عملاً تبدیل به یک باجگیر مسلح شده است که تمامی ابزار لازم را برای زورگویی و تخریب و سرکوب در دست دارد، شاید روشنترین کارنامه سپاه پاسداران در زورگویی و باجگیری ماجرای افتتاح فرودگاه امام خمینی تهران باشد، هنگامیکه سپاه پاسداران در دو مرحله در شرکت در مناقصه حفظ تأسیسات فرودگاه امام نتوانست برنده گردد در مراسم افتتاح این فرودگاه بینالمللی با آوردن دو نفربر نظامی در باند فرودگاه و بستن این فرودگاه اخلال در پروازهای آن ایجاد نمود که اگرچه با واکنش دولت و مجلس وقت مواجه گردید اما دستآخر وزارت راه و ترابری مجبور به پذیرش سپاه پاسداران گردید.
در مثالی نزدیکتر سازمان اطلاعات سپاه، «علی رستگار سرخهای» مدیرعامل بانک ملت را به دلیل فعالیت گسترده در یک باند سازمانیافته فساد بانکی بازداشت کرده است.
چند روز پیشازاین بازداشت، «حسین طائب» رئیس سازمان اطلاعات سپاه خبر داد که این ارگان در حال «رصد کردن پشت پرده تخلفات اقتصادی» در کشور است و ازاینپس پرونده مفاسد اقتصادی کلان کشور در دستور کار این نهاد اطلاعاتی- امنیتی قرار خواهد گرفت.
ورود سپاه به پروندههای تخلفات اقتصادی، در حالی صورت میپذیرد که مسئولیت مبارزه با مفاسد اقتصادی برعهده «وزارت اطلاعات» است؛ اگرچه آیین جدید دادرسی کیفری، اطلاعات سپاه را بهعنوان ضابط قضایی به رسمیت میشناسد اما ورود خود خوانده این نهاد بدون دستور قضائی تخلفی آشکار است که قوه قضائیه همواره نسبت به آن سکوت میکند.
سپاه پاسداران در اقدامات اخیر خود، به مداخله در امور اقتصادی بسنده نکرده و با دخالت علنی و صریح در عزل و نصب فرمانداران و مدیران در استانها، پای خود را آشکارتر از گذشته به امور سیاسی نیز کشانده است.
خبرگزاری فارس، در این خصوص نوشت «هاشم غیاثی» فرمانده سپاه انصارالرضا خراسان جنوبی با هشدار به استاندار آن در خصوص انتصابات جدید در این استان گفت: «شنیدهشده که در روزهای گذشته اقداماتی در استان که شائبه سیاسی دارد در حال انجام است، همکاران اطلاعات سپاه گزارشهای این موضوع را دادهاند.» او افزود: «اگر روند فعلی انتصابات ادامه یابد پشتصحنه جریانات را با بسیجیان در میان خواهیم گذاشت.»
فرمانده سپاه، استاندار خراسان جنوبی را تهدید کرد «اقدامی نکند که در آینده شاهد پشیمانی آن باشیم.»
فرمانده سپاه در حالی به استاندار مذکور هشدار میدهد که بر اساس قانون اساسی جمهوری اسلامی، انتصاب مدیران استانی، روسای سازمانها و ادارات در استانها، از وظایف ذاتی قوه مجریه است؛ به بیانی دیگر ورود این ارگان نظامی به این عرصه، خلاف اصل تفکیک قوا و تجاوز به حدود صلاحیت قوه مجریه است.
درواقع با توجه بهنفوذ سپاه پاسداران در لایهلایههای سه قوه و مسئولین و امتیازاتی که میگیرد آن را پس از سالها تبدیل به امپراتوری بیرقیب در عرصههای مختلف سیاسی، اقتصادی و نظامی کرده است تا جایی که امروز نیز همچنان شاهد واگذاری طرحهای اصلی دولت در بخشهای مختلف به سپاه پاسداران و شرکتهای وابسته به آن هستیم که تمامی اینها به تشکیل این امپراتوری و باجگیری علنی آن کمک شایانی میکنند.
شرکت مخابرات ایران، شرکت سرمایهگذاری غدیر، پالایشگاه اصفهان، بانک پارسیان، صنایع پتروشیمی، معادن فلزات، بانکهای صادرات، ملت و تجارت، صنایع دریایی صدرا، بانک سینا، تراکتورسازی تبریز و داروسازی جابر حیان، همگی، ازجمله بنگاههای عظیم مالی- اقتصادی هستند که از سوی سپاه پاسداران خریداریشدهاند. همچنین، بر اساس همین اسناد، بانک قوانین، بانک مهر، موسسه اعتباری نیروهای مسلح، موسسه انصارالمجاهدین، موسسه مالی و اعتباری ثامنالائمه و موحدین و عسگریه نیز ازجمله دیگر موسسههای مالی- بانکیای هستند که به سپاه پاسداران تعلق دارند.
افزون بر اینها، نقش فزاینده مافیای فرماندهان سپاه در امور اقتصادی کشور، یعنی روند دیگری که در هفتههای اخیر توجه برانگیز بوده است، استفاده سپاه از نهادهای امنیتی خود برای «حلوفصل» مسائل اقتصادی و مقابله با «فساد مالی» است. ازآنجاییکه یکی از ریشههای اساسیِ فساد مالی گسترده و بیسابقه در تاریخ معاصر جامعه ما، عملکردِ سپاه و فرماندهان آن و کارگزاران سیاسیِ این ارگان هستند، این عملکرد جدید سپاه را باید بخش دیگری از سیاستهای این نهاد برای اِعمالِ فشار به رقبای سیاسی-اقتصادیاش ارزیابی کرد.
توسعه ترور و جنایت در منطقه
دهها نمونه از اقدامات تروریستی سپاه پاسداران در عراق، لبنان، افغانستان، سوریه، یمن و عربستان همه حاکی از آن است که این نیروی نظامی از هیچ اقدامی در جهت مبارزه علنی و مسلحانه با آمریکا و دیگر کشورهای مخالف جمهوری اسلامی فروگذار نیست.
سپاه پاسداران در سالهای گذشته اقدام به تشکیل چندین گروه شبهنظامی در عراق و سوریه و یمن نموده است این گروههای شبهنظامی همگی در جنگ مستقیم با آمریکا، عربستان و اسرائیل هستند.
سپاه پاسداران و شبهنظامیان مزدورشان (مانند حزبالله و فاطمیون) تصمیم دارند جنگ در سوریه را تبدیل به جنگی نیابتی کرده و ادامهدار نمایند.
رمضان شریف سخنگوی سپاه پاسداران گفته است که هدف محور مقاومت آن است که در مقابل اسرائیل بایستند و نیروهای مسلح اپوزیسیون سوریه که شریف به گفته خود آنها را تروریست مینامید مانع آن هستند که این هدف محقق شود.
اظهارات رمضان شریف در حالی است که حتی یک تیر هم سپاه پاسداران تاکنون به سمت اسرائیل نینداخته و در عوض حدود هزاران تن از زنان کودکان و مردم سوریه را با بمبهای خوشهای فسفری وبشکه های انفجاری و…قتلعام کرد ه اند.
امروز سوریه در آتش طمع قدرتطلبی سپاه، اسد و خامنهای میسوزد.

قاچاق مواد مخدر توسط سپاه پاسداران برای تأمین هزینه تروریست
نقش سپاه پاسداران برای به دست آوردن منابع هنگفت مالی برای پیشبرد اهداف تروریستی از قاچاق مواد مخدر استفاده میکند و این در صدر نگرانیهای داخلی و جامعه بینالملل قرار دارد.
سپاه پاسداران بهطور مستقیم و غیرمستقیم نقش کلیدی در گسترش اعتیاد دارد. سپاه پاسداران، متصدی انتقال مواد مخدر از مرزهای شرقی بهسوی مرزهای غربی و جنوبی و توزیع وسیع و ارزان مواد مخدر در داخل کشور هستند.
سرانه مصرف مواد مخدر در ایران بالاتر از سایر کشورهای دنیاست و هر ۳ دقیقه یک نفر به مواد مخدر معتاد میشود.
سپاه پاسداران تریاک افغانستان را در داخل ایران به هروئین و مُرفین تبدیل و با همکاری باندهای تبهکار آن را به سرتاسر جهان قاچاق میکند.
آنان از قاچاق مواد مخدر برای پیشبرد فعالیتهای تروریستی خود استفاده میکنند.
در سال ۲۰۱۲ وزارت خزانهداری آمریکا نام «غلامرضا باغبانی» را به لیست قاچاقچیان مواد مخدر اضافه کرد.
باغبانی از فرماندهان ارشد «نیروی قدس سپاه» به قاچاقچیان افغانستانی اجازه میداد به داخل مرزهای ایران تریاک و مواد شیمیایی مورداستفاده در تولید هروئین قاچاق کنند.
پیشازاین هربرت مک مستر مشاور ترامپ در امور امنیت ملی آمریکا، سپاه پاسداران ایران را به قاچاق مواد مخدر از افغانستان متهم کرده بود، وی با سخنرانی در «بنیاد دفاع از دمکراسی» گفت: سپاه پاسداران با قاچاق مواد مخدر از افغانستان برای پولدار شدن استفاده میکند.
شبکه پولشویی سپاه پاسداران در دنیا
کمتر هفتهای است که در اخبار دنیا نامی از سپاه پاسداران و یا گروههای زیر نظرش همچون حزبالله برده نشود که در پولشویی و تجارتهای سیاه اطراف آن فعالیت نداشته باشند.
اسد احمد برکت که آمریکا او را یکی از حامیان مالی بزرگ حزبالله در آمریکای جنوبی میداند مهرماه سال گذشته بازداشتشده است، برزیل میگوید آقای برکت را در منطقه گردشگری مرزی با پاراگوئه و آرژانتین بازداشت کرده است.
اسد احمد برکت در پاراگوئه به علت جعل هویت تحت پیگرد قرار دارد و پیشتر هم به علت فرار مالیاتی ۶ سال زندانیشده بود.
آرژانتین هم او را متهم به پولشویی ۱۰ میلیون دلار برای حزبالله از طریق یک قمارخانه در منطقه آبشار ایگواسو در مرز برزیل و آرژانتین کرده است.
دولت برزیل اعلام کرده فردی که در آن کشور بازداشتشده، مسئول امور مالی حزبالله لبنان بوده است.
درحالیکه فعالیتهای شبکه حزبالله لبنان و همچنین ایران توسط سپاه پاسداران در این کشور آمریکای لاتین شامل تأمین مالی تروریسم، پولشویی و تجارت مواد مخدر است، مقامات پاراگوئه اما دائماً تلاش میکنند تا از میزان حساسیتها نسبت به تهدیدی که وجود حزبالله در کشورشان تشکیل میدهد، بکاهند.
ماه گذشته نیز در گزارشی از بحرین و کویت آمده بود: مقامهای دولتی بحرین و کویت یک باند پولشویی را کشف و افشا کردهاند.
متهمان این شبکهٔ فساد، سپاه پاسداران ایران، یک وزیر دولت بحرین، یک زن تاجر از کویت و شمار زیادی از دستیاران آنها در کشورهایی چون کویت، مصر و سودان هستند. وزیر دولت بحرین هماکنون از زندان آزادشده، اما زن تاجر کویتی هنوز در بازداشت موقت و بازجویی به سر میبرد.
رسانههای کویت گزارش دادند که تحقیقات اولیه نشان میدهد «منصور بن رجب»، وزیر دولت بحرین و یکی از متهمان شبکهٔ پولشویی، تلاش داشته که یک چک ۶ میلیون یورویی متعلق به سپاه پاسداران ایران را نقد کند. قرار بود این وزیر ۳۰۰ هزار یورو از این پول را بهعنوان پاداش برای خود بردارد؛ بنابراین گزارش یک برادر و خواهر تاجر کویتی نیز در این برنامه مشارکت داشتند، اما نقشهٔ آنها لو میرود و ناکام میماند.
علت ناکام ماندن این طرح پولشویی، خودداری بانکهایی در کویت، امارات متحده عربی و لبنان از تبدیل چک متعلق به سپاه پاسداران ایران بوده است؛ بنابراین گزارش، زمانی که یک تبعهٔ مصری در تلاش بوده چک ۶ میلیون یورویی را در بانکی در بیروت نقد کند، سازمان اطلاعاتی لبنان متوجه ماجرا میشود.
هنوز منشأ اصلی پولها روشن نیست. گفته میشود که سپاه پاسداران ایران این پول را از طریق تجارت مواد مخدر به دست آورده است؛ اما مدارک کافی برای اثبات این گزارش وجود ندارد. همچنین شایع است که «منصور بن رجب»، وزیر دولت بحرین جاسوس ایران است، اما برای اثبات این خبرها نیز دلایل کافی وجود ندارد.
در خبر دیگری که دویچه وله منتشر کرده است آمده: وزارت خزانهداری آمریکا دو شرکت آلمانی را به اتهام تأمین تجهیزات جعل اسکناس برای استفاده نیروی قدس مورد تحریم قرارداد.
این دو شرکت «فورنت تکنیک» ForEnt Technik و «پرینتینگ تریدینگ سنتر» Printing Trading Center نام دارند و متهم هستند که تجهیزاتی بهمنظور چاپ اسکناس جعلی به دو شرکت و دو فرد ایرانی فروختهاند. این اسکناسهای جعلی مورداستفاده نیروی قدس، شاخه برونمرزی سپاه پاسداران قرارگرفته است.
وزارت خزانهداری آمریکا دو فرد و دو شرکت ایرانی را نیز به همان دلایل مورد تحریم قرارداده است. این دو شرکت، «تجارت الماس مبین» و «رایان پرینتینگ» نام دارند.
«بر اساس آگهی رسمی مورخ ۱۷ بهمن ۹۴، سهامداران اصلی شرکت «تجارت الماس مبین» عبارتاند از: گروه توسعه اقتصادی یاس، شرکت نوین تجارت مبین آرکا و تعاونی اعتبار ثامنالائمه. تعاونی اعتبار ثامنالائمه وابسته به بنیاد تعاون سپاه است.»
محسن سجادی نیا، مدیرعامل این شرکت نیز در سال ۱۳۹۲ در گفتوگو با رسانهها گفته است که مجموعه تجارت الماس مبین با سرمایه ۱۵۰ میلیارد تومان وابسته به بنیاد تعاون سپاه است.
شرکت رایان پرینتینگ را همان شرکت «پردازش تصویر رایان» دانسته چراکه به گفته او مشخصات آنها یکی است.
شرکت پردازش تصویر رایان نیز از سال ۹۲ در حوزههای مختلفی فعالیت داشته است؛ از خط تولید سیمکارت تا چاپ نخ اسکناس.
دونفری که نامشان در بیانیه وزارت خزانهداری آمریکا آمده رضا حیدری و محمود سیف نام دارند. در این بیانیه رضا حیدری مدیرعامل شرکت پردازش تصویر رایان معرفیشده است.
محمود سیف متهم دیگر جعل اسکناس، همسر سابق شهرزاد میرقلی خان و بازنشسته سپاه پاسداران است. شهرزاد میرقلی خان شهروند ایرانی مقیم آمریکا در سال ۲۰۰۷ (۱۳۸۶) به اتهام صدور تجهیزات نظامی ازجمله خرید و ارسال سه هزار دوربین دید در شب به ایران، بازداشت و در آمریکا زندانی شد.
مشخص نیست که آیا تجهیزات و ماشینهایی که دو شرکت آلمانی به ایران صادر کردهاند مخصوص چاپ اسکناس بوده یا از آن برای چاپ اسکناس جعلی استفادهشده است. ولی آنچه شاید بتوان از کنار هم قرار دادن دادهها نتیجه گرفت این است که دو شرکت ایرانی و نیز دو ایرانی متهم به جعل اسکناس نمیتوانند شهروندانی عادی و بدون ارتباط با نهادهای نظامی و امنیتی باشند.
بیشتر بخوانید:
تقدیر سپاه پاسداران از حضور میدانیِ ده هزار نیروی بسیج برای سرکوب اعتراضات
راز مخالفت سپاه پاسداران با فعالان محیط زیست
سپاه پاسداران؛ از طرح ترور و بمب گذاری تا ترانزیت مواد مخدر
سپاه پاسداران در ترانزیت مواد مخدر از افغانستان دخالت دارد پول حاصل از این ترانزیت کجا مصرف می شود ؟