وزارت خارجه پادشاهی مراکش (مغرب)، شامگاه روز سهشنبه، ۱۱ اردیبهشت، روابط دیپلماتیک خود را با جمهوری اسلامی قطع کرد و از سفیر حکومت ایران در رباط خواست خاک این کشور را ترک کند.
به گزارش خبرگزاری رویترز ناصر بوریطه وزیر خارجه مراکش با اعلام این خبر گفته کشورش سفارت خود در تهران را تعطیل خواهد.
مراکش چند دهه است که با شبهنظامیان پولیساریو بر سر کنترل صحرای غربی، منطقهای واقع در شمال غرب آفریقا و جنوب مراکش، اختلاف دارند. صحرای غربی از مستعمرات پیشین اسپانیا بود و بعد از سال ۱۹۷۶ تحت نفوذ جبهه پولیساریو قرار گرفت و به «جمهوری دمکراتیک عربی صحرا» تبدیل شد.

وزارت خارجه مراکش اعلام کرده جمهوری اسلامی از طریق سفارت خود در الجزایر، آموزش و مسلح کردن شبهنظامیان پولیساریو را بر عهده دارد.
بوریطه میگوید حزبالله مقامات نظامی خود را برای پولیساریو اعزام میکند تا به آنها جنگ شهری آموزش دهند. الجزایر همسایه مراکش میزبان دهها نفر از آوارههای پولیساریو در چند اردوگاه است.
سفیر جمهوری اسلامی در رباط کیست؟
محمدتقی موید ۶۵ ساله فارغالتحصیل رشته مدیریت در رباط اواخر سال ۱۳۹۳ در دولت روحانی به عنوان سفیر ایران منصوب شد. او پیش از این سمت مدیرکل اموال، ساختمان و پشتیبانی وزارت خارجه و قبلتر از آن در دولت احمدینژاد برای سه سال سفیر جمهوری اسلامی در تونس بود.
موید از نظر مشی سیاسی به طیف اصلاحطلبان نزدیک است. سرپرستی وزارت آموزش و پرورش در سال ۱۳۶۴ در زمان نخستوزیری میرحسین موسوی از سوابق اوست و در دولت محمد خاتمی نیز برای سه سال سفیر جمهوری اسلامی در یونان بود.
موید سوابق امنیتی نیز دارد. در بدو ورود روحالله خمینی به ایران حفاظت قطعه شهدا (قطعه ۱۷) بهشت زهرا تهران را به او سپردند و طبق اطلاعاتی که در وبسایت سفارت جمهوری اسلامی در رباط آمده بعد از انقلاب چند دیپلم نظامی و سیاسی هم گرفته است.
برای اطلاعات بیشتر می توانید صفحه تلگرامی ما را عضو شوید
قطع روابط مراکش با ایران در حالی صورت میگیرد که تیم این دو کشور در جام جهانی ۲۰۱۸ روسیه همگروه هستند و روز ۲۵ خرداد با هم دیدار خواهند کرد. طی دو سه سالی که روابط جمهوری اسلامی و مراکش موقتا بهتر شد بسیاری از شرکتهای توریستی و مسافرتی که تحت مدیریت آقازادهها و سپاهیها اداره میشوند تورهای مسافرتی مراکش راه انداختند و زیر لوای همین تورها نیز جای پای خود را در این کشور محکم کردند.
سخنگوی وزارت امور خارجه ایران اما ادعای همکاری سفارت ایران در الجزایر با جبهه پولیساریو را شدیدا تکذیب کرد او اظهارات منتسب به وزیر امورخارجه کشور مغرب مبنی بر همکاری یکی از دیپلماتهای ایرانی با جبهه پولیساریو را نادرست و موضوعی خلاف واقع عنوان کرد.
تکذیبها در حالی است که از اولین روزهای پیروزی انقلاب اسلامی حمایت از جبهه پولیساریو علنی بوده ده روز پس از پیروزی انقلاب دیدار نماینده پولیساریو با روحالله خمینی و محمود طالقانی تیتر یک خبرها بوده است از آن زمان تا بحال نیز دهها بار نمایندگان این جبهه با مقامات ارشد ایران دیدارهای علنی داشتند . خودروها ، لباس رزمندگان این جبهه و دهها شباهت دیگر با سپاه پاسداران موید این مطلب است.
جنبش حزبالله لبنان نیز در بیانیهای ادعاها و اتهامات وزیر امور خارجه مراکش را مبنی بر حمایت این جنبش از جبهه پولیساریا تکذیب کرد و افزود، تأسفبار است که مراکش به علت فشارهای آمریکا، اسرائیل و عربستان به چنین اتهاماتی متوسل میشود.
حزبالله لبنان در این بیانیه اعلام کرد، بهتر است وزارت امور خارجه مراکش در جستوجوی بهانهای محکمتر و متقاعدکنندهتر برای قطع روابط با ایران باشد؛ ایرانی که به جای درست کردن چنین بهانههای واهی و پوشالی، در کنار فلسطینیان ایستاده است و از آرمان فلسطین حمایت میکند.