لبنانی ها می گویند که مخالفت با سلطه حزب الله در درون جامعه شیعیان از زمان تأسیس این گروه شبه نظامی تروریستی وجود داشته است. اما با از بین رفتن محبوبیت این حزب، این مخالفتها قدرت بیشتری پیدا می کند.
مخالفت با حزب الله در مناطق تحت نفوذ این حزب مورد حمایت ایران در لبنان به ویژه در منطقه بعلبک هرمل واقع در دره بقاع در حال علنی شدن است.
ساکنان منطقه و علمای مذهبی در انتقاد از این حزب تردیدی به خود راه نمی دهند. از جمله این افراد شیخ عبدالسلام دندش از هرمل بود که به تازگی حملات تندی را علیه حسن نصرالله، رهبر حزبالله، و مقامات ارشد آن حزب انجام داد.
وی افزود: «شما با زیادهروی و تکبر مقاومت می کنید و ما در برابر دروغهای شما، و بیماری و نادانی که شما برای منطقه به ارث گذاشته اید، مقاومت می کنیم.»
محمد علی الحسینی، دبیرکل شورای اسلامی عرب، به المشارق گفت، مخالفت شیعیان با هژمونی حزب الله «در مناطق تحت نفوذ حزب الله از زمان آغاز کار آن وجود داشته است.»
او گفت با از بین رفتن تدریجی همه پوشش های به کار رفته توسط حزب الله برای پنهان نگه داشتن انگیزه های واقعیاش، این مخالفت در سال های اخیر افزایش یافته است.
وی گفت: «پس از خروج اسرائیل از لبنان مفهوم “حزب مقاومت” منسوخ شد. همچنین به دنبال ناکامی این حزب و ایران در مقابله با تروریسم در سوریه، این برداشت که حزب الله با تروریسم تکفیری مبارزه می کند، دیگر از بین رفته است.»
الحسینی گفت: «پس از این که بر همگان آشکار شد که حزب الله با مرجع فاسدی که لبنان را ورشکست کرده همدست بوده است، برداشت “مدافع حقوق مردم” بودن این حزب نیز از بین رفت.»
او افزود: «این حزب با یک اقتصاد موازی و خزانهداری جایگزین که کشور و مردمش را فقیر کرده، حکومت خودش را در دل حکومت، تأسیس کرد.»
الحسینی گفت که حزب الله به دلیل ناتوانی در متقاعد کردن جامعه شیعه نسبت به اعتبار موقعیتش و به دلیل عدم توانایی خود در حل مشکلاتشان، جنبش های مردمی شیعه را در صور، نبطیه، و بعلبک با خشونت سرکوب کرد.
او گفت: «این حزب از ترس این که مبادا پویایی و تسلط سابق خود را از دست بدهد، با نزدیکتر شدن انتخابات مجلس بار دیگر لفاظی های مقاومت را افزایش می دهد.»
او گفت که مخالفت یک واقعیت ثابت شده است و این حزب نمی تواند آن را لغو کند. با این وجود الحسینی پیشبینی کرد که با توجه به برتری تسلیحات حزب الله، اپوزیسیون قادر نخواهد بود که در انتخابات به یک پیشرفت سیاسی دست یابد.»
محمد مهدی اسماعیلی، وزیر فرهنگ و ارشاد جمهوری اسلامی که اخیرا به بیروت سفر کرده است، حسن نصرالله، دبیر کل سازمان شبهنظامی «حزبالله» و نیروی نیابتی ایران در لبنان را «نماد ولایتپذیری» این کشور نامید و افزود لبنان «نقطه آغاز فعالیتهای فرهنگی ایران در منطقه» است.
لبنان طی چهار دهه گذشته از محورهای نفوذ سیاسی و فرهنگی جمهوری اسلامی بوده است. با آغاز جنگ داخلی سوریه در سال 2010، حزبالله به نیابت از سپاه پاسداران ایران قویا به جانبداری از بشار اسد، رئیسجمهوری سوریه در این جنگ شرکت کرده است. اخیرا ورود محمولههای سوخت قاچاقِ ایران از مسیر سوریه توسط حزبالله در عرصه بینالمللی جنجالساز شد.