March 4, 2011
بامدادخبر: حشمتالله طبرزدی، فعال سیاسی و روزنامهنگار مخالف جمهوری اسلامی که از یک روز پس از عاشورای خونین 88 تهران در بازداشت به سر میبرد و فرح واضحان دیگر بازداشتشدهی مرتبط با این روز، به ترتیب به هفت و هفده سال حبس قطعی محکوم شدند.
به گزارش وبسایت هرانا، بر اساس حکمی که به آقای طبرزدی در زندان رجاییشهر ابلاغ شده، وی که پیشتر شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب اسلامی تهران به ریاست قاضی پیرعباسی به ۹ سال حبس و ۷۴ ضربه شلاق محکوم شده بود، از دو اتهام «تبلیغ علیه نظام» و «اخلال در نظم عمومی» تبرئه و حکم زندان وی به هفت سال کاهش یافته است.
گفتنی است دو سال از این هفت سال به جهت «توهین به رهبری» و پنج سال دیگر آن به جرم «اجتماع و تبانی به قصد ارتکاب جرایم علیه امنیت کشور» میباشد.
مهندس طبرزدی هماکنون در بندی امنیتی در زندان رجاییشهر به همراه دیگر زندانیان سیاسی زندانی میباشد و در بیش از چهارده ماه گذشته از حق مرخصی برخوردار نبوده است.
تغییر حکم اعدام فرح واضحان به ۱۷ سال حبس
در همین حال یک زندانی سیاسی زن زندان اوین نیز پس از لغو حکم اعداماش در دیوان عالی کشور، از سوی شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب تهران به ۱۷ سال حبس تعزيری و تبعيد به زندان رجايیشهر کرج محکوم شد.
به گزارش رادیو زمانه، فرح واضحان، ۴۹ ساله که ۸ دیماه ۱۳۸۸، دو روز پس از عاشورای تهران، در منزل خود همراه همسر و فرزنداناش بازداشت شده بود، ابتدا در ۱۳ مردادماه امسال در شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب توسط قاضی صلواتی به اتهام «محاربه از طریق همکاری با سازمان مجاهدین خلق» اعدام محکوم شد که این حکم در دادگاه تجدیدنظر تأیید و سپس در دیماه ۱۳۸۹ در دیوان عالی کشور لغو و به شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب فرستاده شد.
اینک این شعبهی دادگاه حکم سنگین ۱۷ سال زندان را برای این شهروند معترض صادر کرده است.
حميرا واضحان، خواهر فرح واضحان از اعضای سازمان مجاهدين خلق است که در خارج از ايران زندگی میکند و به گفته خانواده او به همين خاطر اين زندانی سياسی به همکاری با اين سازمان متهم شده است.
فرح واضحان که از بیماری رنج میبرد، در ۱۸ شهریورماه امسال به دليل ناراحتی قلبی به بيرون از زندان اوین و بيمارستان مدرس تهران منتقل گرديد. او از ۱۶ آبانماه امسال به همراه زنان زندانی سیاسی ديگر در زندان اوين به بند متادون این زندان انتقال يافت.
بندی که محل نگهداری مجرمان خطرناک و معتادان به مواد مخدر است و زندانيان در طول روز کمتر از يک ساعت میتوانند از هوای آزاد استفاده کنند.
استفاده از کتاب و کتابخانه و حق استفاده از تلفن برای همه زندانيان اين بند امکانپذير نيست و آنها تنها اجازه دارند به صورت کابينی خانواده خود را ملاقات کنند.
فرح واضحان سالها در خارج از ايران زندگی میکرد و به خاطر بيماری سرطان غدد لنفاوی فرزندش يسنا معماری به اين کشور بازگشته بود.