انتشار افشاگری علیه علاءالدین بروجردی، در سمت رئیس چند دوره کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در روزهای اخیر نشانه های دیگری از رخنه فساد به درون این نهاد نظارتی و قانونگذاری است.
طرح تحقیق و تفحص از شهرداری تهران هم روز سه شنبه برای دومین بار در مجلس شورای اسلامی رای نیاورد. به این ترتیب، پس از گذشت حدود یکسال از رفتن محمدباقر قالیباف از شهرداری، لابی او هنوز حتی اجازه آغاز بررسی تخلفات انجام شده را نمی دهد.
مجلس در جلسه روز سه شنبه خود ابتدا «رد تحقیق و تفحص» از برخی فعالیت های شهرداری تهران را به رای گذاشت که رای نیاورد. پس از آن، درباره تحقیق و تفحص از شهرداری رای گیری شد که آن هم رای نیاورد. به این ترتیب، نمایندگان مجلس با رای دادن برخلاف مصوبه نخست، آن را نیز از دستور خارج کردند!
این درحالیست که دهم اردیبهشت ماه امسال مصطفی کواکبیان، نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی، در جمع خبرنگاران گفته بود: «طرح تحقیق و تفحص از عملکرد شهرداری تهران یک بار به مجلس آمد، اما رای نیاورد. اما مجلس قصد دارد دوباره آن را کلید بزند.» او احتمال رای آوردن این طرح را در دور دوم بیشتر دانست و گفت که به نظر می رسد در دو سه هفته آینده در مجلس مجددا مطرح شود. البته مدت زمانی که کواکبیان به آن اشاره کرده بود به سه هفته به سه ماه کشید.
کمتر از یکماه پیش بود که محمود صادقی از دریافت حق تراکم (موسوم به هولوگرام) شهرداری به ارزش یک میلیارد تومان و توزیع کارت پول پنج میلیون تومانی میان نمایندگان مجلس پرده برداشت. بهنظر می رسد که این افشاگری ها تاثیری بر عملکرد مجلس نداشته و روند حمایت مجلس از تخلفات محرز شهرداری در زمان قالیباف ادامه دارد.
اخبار روزافزون فساد مجلس شورای اسلامی درحالی منتشر میشود که در مجلس فراکسیونی به نام «مبارزه با مفاسد اقتصادی» فعال است و امیر خجسته ریاست آن را بر عهده دارد. بهنظر می رسد که این فراکسیون باید
برای اطلاعات بیشتر می توانید صفحه تلگرامی ما را عضو شوید
انتقاد از عملکرد مجلس شورای اسلامی تنها به فساد مربوط نمی شود. اولویت های مجلس که با رای دادن به فوریت لوایح مشخص می شود، با خواست عموم جامعه متفاوت است. مجلس در مواردی همچون لایحه حمایت از حقوق کودکان، پس از سال ها مسکوت ماندن و بروز فجایعی در کشور به تصویب لوایح می پردازد. در موارد دیگری همچون خروج از کشور زنان بدون اذن همسر نیز، با محافظه کاری مصوبه ای ارایه می دهد که زنان را به «زنان نخبه» محدود می کند.
نمایندگان مجلس گاهی نیز درباره پی گیری فساد دیگر نهادها مانع تراشی می کنند.
دو روز پیش هم در پی طرح دوباره موضوع «حسابهای رییس قوه قضاییه» فضای مجلس ایران به تشنج کشیده شد؛ موضوعی که از سوی محمود صادقی، نماینده مردم تهران و عضو فراکسیون امید مطرح شده بود.
وقایع اخیر نشان می دهد که برخی از نمایندگان، خانه ملت را تبدیل به خانه ای امن کرده اند که در سایه آن نه تنها قوانینی علیه ملت تصویب می کنند، بلکه پشت پرده نیز تخلفاتی دارند که همکاران دیگرشان، همچون کریمی قدوسی، آنها را مستوجب اعدام می دانند.