وزارتخارجه کرهجنوبی اعلام کرد آمریکا به این کشور مجوز داده تا دستکم ۶۳میلیون دلار از پولهای بلوکه شده را به جمهوری اسلامی بازگرداند.
ناظران مسائل ایران اعلام کردهاند پولهایی که به جمهوری اسلامی داده میشود اگر هزینه اقدامات تروریستی سپاه پاسداران و جنگهای نیابتی نشود، هزینه مصارف شخصی آقازاده ها در خارج از ایران خواهد شد.
گزارشی در مورد خروج سرمایههای ارزی از ایران مؤید این نکته است.
خبرگزاری ایسنا نوشت: آمارهای بانک مرکزی نشان میدهند رقم خالص حساب سرمایه به منفی ۶میلیارد و ۳۴۱میلیون دلار رسیده است که از خروج این میزان سرمایه از کشور در ۶ماه اول امسال حکایت دارد. مقداری که در مقایسه با مدت مشابه سال قبل، یک رشد تقریباً ۶۳درصدی را نشان میدهد.
در این گزارش همچنین آمده است: میزان خروج سرمایه از کشور در سه ماه اول امسال نیز ۳میلیارد و ۱۷۴میلیون دلار اعلام شده بود.
واقعیتی که نهادهای ناظر سیاسی، آن را نشانه فرار سرمایه، یعنی اقدام مقامات بالای حکومتی در بردن سرمایههای ملی به خارج کشور و تهیه امکانات زندگی و کسب و کار برای خود در شرایط سقوط رژیمشان میدانند.
وضعیت معیشتی عموم مردم روز به روز بحرانیتر میشود. طبق اطلاعات پایگاه رفاه ایرانیان در سال ۹۹ جمعیت ۲۶ میلیون نفری زیر خط فقر مطلق هستند. طبق تعاریف این شاخص یعنی نزدیک به ۳۰ درصد از جمعیت ایران فاقد هرگونه منبع درآمدی هستند و از تامین حداقل هزینههای زندگی یعنی خوراک و مسکن محروم هستند.
تنها منبع درآمدی این جمعیت که بیش از ۳ میلیون خانوار را شامل میشود، یارانه نقدی ۴۵ هزار و ۵۰۰ تومانی است. این آمار تازه مربوط به سال ۹۹ است و موج گرانیهای سال ۱۴۰۰ روی محاسبه آن لحاظ نشده است.
اما حتی همین آمار رسمی مورد استناد مقامات و مسئولان نیست و از ابراز آن طفره میروند. بهروز محبی نماینده مجلس دیروز تعداد کسانی که زیر خط فقر مطلق هستند، ۲۰ میلیون نفر اعلام کرده است که با آمار رسمی بیش از ۶ میلیون نفر فاصله دارد.
در چنین شرایطی ابراهیم رئیسی، رییسجمهور، در جریان سفر استانی به یزد تاکید کرده که «در مدت کوتاه فقر مطلق را در کشور ریشهکن خواهد کردیم.»
این صحبت را دقیقا چند سال پیش نیز حسن روحانی رییس دولت یازدهم و دوازدهم عنوان کرده بود و گفته بود: «در دولت ما فقر مطلق به صورت کامل از بین خواهد رفت.»