ایران بریفینگ – به رغم رضایت عموم مردم ایران از به سرانجام رسیدن توافق کشور با قدرت های جهانی و اجرای برجام، اقتدارگرایان و تندرویان و در راس آنها سران ارشد سپاه پاسداران، کماکان با حمله به دولت اصلاح طلب کنونی ایران، با اجرای آن مخالفت می ورزند؛ مصالحه ای که با وجود مخالفت های صریح توده اصلی قدرت در حکومت ایران، نمی توان چشم انداز روشنی را برای آن تصور کرد. علی سعیدی: برجام 2
در تازه ترین این واکنش ها، 102 تن از نمایندگان مجلس نهم شورای اسلامی در تذکری به “حسن روحانی”، خواستار توقف برجام و از سرگیری فعالیت ها هسته ای شدند. به دنبال این اقدام مجلس، “علی سعیدی” نماینده ولی فقیه در سپاه پاسداران، نیز از سیاست های دولت، به شدت انتقاد کرد.
وی «برجام» را «اعتماد و تسلیم» شدن در برابر خواست «کدخدا» و «اشتباه گرفتن دوست و دشمن» توصیف کرد و گفت: «مطرح شدن برجام 2، 3 و 4 پس از برجام، دامی برای انقلاب اسلامی بود که رهبر معظم انقلاب با هوشمندی و ژرف اندیشی خط امریکا را خواندند و مانع تحقق آن شدند.»
رییس جمهور ایران، سال گذشته با اشاره به اجرایی شدن برجام یک و عبور از آن، بر لزوم آغاز برنامه برجام دو تاکید کرد. وی از برجام دو به عنوان «برنامه جامع مشترک ملی» برای «عبور از مشکلات و تحقق توسعه در ایران تعبیر نمود.
این سخن اگر چه با استقبال طرفداران دولت اصلاح طلب ایران روبرو شد اما با انتقاد تند اصول گرایان مواجه گردید و رهبر جمهوری اسلامی در اولین سخنرانی خود در سال جدید، صریحا با برجام دو و همچنین با برجام 3 به معنای «توافق برای حل تنش های منطقه ای» مخالفت نموده و آنها را «کوتاه آمدن از اصول جمهوری اسلامی» و «کنار آمدن با آمریکا» عنوان کرد.
فرماندهان ارشد سپاه پاسداران به دلیل مغایرت اهداف شان با سیاست های دولت یازدهم و به خطر افتادن مواضع و منافع کلان سیاسی و اقتصادی شان در دوران پساتحریم، به شدت از آن انتقاد و با آن مخالفت می ورزند. “محمدعلی جعفری” فرمانده کل سپاه نیز پیش تر در انتقاد از عملکرد دولت در توافق هسته ای ایران بیان کرده بود «برجام هرگز سند افتخار نبوده و نخواهدبود و مردم با اکراه آن را پذیرفته اند.» به نظر می رسد هدف سپاه پاسداران از این حملات پیوسته به دولت و تحت فشار قرار دادن آن، سهم خواهی بیشتر از دوران پسابرجام است.
هر چند «بازگرداندن نظامیان به پادگان» یکی از وعده های انتخاباتی حسن روحانی در سال 92 بود، اما به مثابه بسیاری دیگر از وعده ها، این دولت نه تنها نتوانست دست مداخله جوی سپاه را از تمامی عرصه ها در کشور کوتاه کند بلکه افزایش بودجه و واگذاری ابرپروژه ها به آن را در دستور کار خود قرار داد.
نماینده ولی فقیه در ادامه سخنان خود، «نفوذ» را «راهبرد خصمانه دشمن در مواجهه با انقلاب اسلامی» خواند و گفت: «نگرانیها از این است که دشمن با تمرکز روی افکار مردم و دولتمردان بتواند بر آنها تأثیرگذاشته و اهداف خود را از این طریق دنبال کند.»
وی «خط بطلان کشیدن» بر تمامی دستاوردهای انقلاب اسلامی را از نتایج «تسلیم شدن» در برابر «زیاده خواهی» دشمن توصیف کرد و گفت هر آنچه که پس از پیروزی انقلاب اسلامی بدست آورده ایم در سایه ایستادگی در برابر قدرت های سرکش و زوگو و در راس آنها آمریکا می باشد.
«تسلیم شدن در برابر دشمن» در ماه های اخیر، تعبیری است که توسط سران نظامی ایران در جهت انتقاد از سیاست های جدید خارجی ایران و تعامل با جهان در اظهارات سران نظامی ایران به کرات استفاده می شود.
“محمدرضا نقدی” رییس سازمان بسیج طی سخنانی با خطاب کردن مسئولین دولت با عنوان «نفوذی ها» بیان کرد: «این نفوذی ها با سیاه نمایی وضع معیشتی و فرهنگی مردم، سعی در القاء روحیه شکست و ناامیدی داشته و راه حل مشکلات را در ایجاد روابط دوستانه با غرب و به ویژه آمریکل معرفی می کنند.»
رهبر جمهوری اسلامی ایران در این خصوص با بیان اینکه «دشمن به دنبال تسلیم شدن نظام اسلامی است و با کوتاه آمدن در مقابل او، دشمنی ها برطرف نمی شود.» موضع خود را مشخص نموده است. علی سعیدی: برجام 2 علی سعیدی: برجام 2 علی سعیدی: برجام 2 علی سعیدی: برجام 2 علی سعیدی: برجام 2 علی سعیدی: برجام 2 علی سعیدی: برجام 2 علی سعیدی: برجام 2 علی سعیدی: برجام 2 علی سعیدی: برجام 2 علی سعیدی: برجام 2 علی سعیدی: برجام 2 علی سعیدی: برجام