ایران بریفینگ / دو هفته بعد از به هلاکت رسیدن قاسم سلیمانی در حالی که همه درحال ابر قهرمان سازی از سلیمانی بودند محمد علی جعفری ، فرمانده پیشین سپاه توییت کرد که سلیمانی در سرکوب اعتراضات کوی دانشگاه و جنبش سبز نقش محوری داشته.
طرفداران قاسم سلیمانی که همواره نقش او را فقط در خارج از مرزها و با دشمنان خارجی میدانستند تاکید کردند وی مداخلهای در اعتراضات داخل کشور نداشته است.
آنها توییت را جعلی دانستند و اعلام کردند متعلق به عزیز جعفری نیست.
روز دوشنبه، ۲۱ بهمن رمضان شریف، سخنگو و مسئول روابط عمومی سپاه پاسداران نیز اظهار داشت: «محتوای توئیت منتشر شده صحت ندارد و حاج قاسم مسئولیت و حضوری در قرارگاه ثارالله نداشته است.»
رمضان شریف اکانت منتسب به جعفری را جعلی خواند، اما در کمال تعجب لحظاتی بعد خبرگزاری فارس وابسته به سپاه پاسداران اصالت این اکانت را تائید کرد.
با وجود تمام حساسیت ها اما عزیز جعفری چند روز پیش مجددا در مصاحبهای با خبرگزاری فارس گفت که قاسم سلیمانی فقط امضا کننده نامه هشدارآمیز ۲۴ فرمانده سپاه به محمد خاتمی نبود بلکه نویسنده نامه بود که بعد از اعتراضهای کوی دانشگاه در سال ۷۸ به تهدید رئیس جمهور پرداختند.
در این بین بعضی می گویند که جعفری با این کار سعی دارد اختلافات درون سپاه را به مردم نشان دهد و بعضی نیز می گویند این کار جعفری نوعی تسویه حساب با سلیمانی است.
قاسم سلیمانی اکثر دوران مسوولیت خود در سپاه را به عنوان فرمانده نیروی قدس سپاه فعالیت کرده است. نیروی قدس سپاه بر اساس تقسیم وظائف به فعالیتهای برون مرزی میپردازد و در هیچ دورهای به فرمانده کل سپاه گزارشی ارائه نکرده است.
گزارش فعالیتهای نیروی قدس به طور مستقیم به آیت الله خامنه ای تحویل داده می شد.
عزیز جعفری ابتدا خواستار اطلاع از این فعالیتها بود، اما با مخالفت شدید قاسم سلیمانی روبرو شد و همین امر آغاز اختلاف این دو بود.
قاسم سلیمانی یکی از کسانی است که با تمدید مدت ماموریت عزیز جعفری در سال ۹۶ مخالفت کرده بود و در جمعی از فرماندهان سپاه که اتفاقا افرادی چون غلامعلی رشید و حسین سلامی در آن حضور داشتند، با این امر مخالفت کرده و گفته بود که “عزیز نتوانست سپاه را به درستی مدیریت کند”
نقل قولی از قاسم سلیمانی به صورت در گوشی میان فرماندهان سپاه مطرح میشود که روزی گفته بود: “اگر احمد (احمد کاظمی فرمانده اسبق نیروی زمینی سپاه که بر اثر سقوط هواپیما کشته شد) کنارم بود، نمیگذاشتیم برخیها در سپاه بال و پر بگیرند.”
ارتباط گسترده قاسم سلیمانی با برخی از باندهای قدرت در ایران از جمله آیت الله هاشمی رفسنجانی و چهرههایی چون اسحاق جهانگیری و در مقابل ارتباط عزیز جعفری با برخی از مراجع منتقد جریان هاشمی، اختلاف این دو را گسترش داد.
کار به جایی رسید که عزیز جعفری به مرتضی الویری شهردار وقت تهران گفته بود که بدون هراس فساد مالی همسر قاسم سلیمانی را افشا کنید و من از شما حمایت میکنم. همین حمایت نیز موجب شد که گوشهای از فساد مالی همسر قاسم سلیمانی برملا گردد.
پروندهای که البته هیچ زمانی مورد رسیدگی قرار نگرفت و تنها هشداری به قاسم سلیمانی بود.
قاسم سلیمانی این اقدام عزیز جعفری را با ارائه گزارشهایی از ضعف سپاه به ویژه در پروژههای موشکی به اطلاع رهبر جمهوری اسلامی رساند و هر بار از کارشکنی فرمانده کل در امور مربوط به نیروی قدس گلایه می کرد.
در زمانی که تغییر عزیز جعفری قطعی شده بود، قاسم سلیمانی، علی شمخانی و یحیی رحیم صفوی ، به صورت مشترک غلامعلی رشید را به رهبر جمهوری اسلامی پیشنهاد کردند.
اختلافات قاسم سلیمانی و عزیز جعفری رفته رفته به کینهای میان این دو تبدیل شد.