طرحهای جدید وزارت اطلاعات در خصوص امنیت فضای مجازی
ایران بریفینگ- به گزارش منتشر شده در وبسایت ایران سایبر سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی گفت: یکی از بخشهای مورد بحث جلسه امروز کمیسیون، امنیت فضای مجازی و نحوه حفظ امنیت و پالایش آن است که در این زمینه وزارت اطلاعات برنامههای سنگینی دارد زیرا تهدیدات این بخش متوجه صنایع زیربنایی و مادر میشود و نیازمند حمایت است.
حسینی در گفت وگو با خبرگزاری خانه ملت درباره برگزاری جلسه کمیسیون اظهار داشت: «جلسه کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با حضور معاونان وزارت اطلاعات جهت بررسی بودجه و اعتبارات دستگاه امنیت تشکیل شد. در این جلسه که قائم مقام وزارت اطلاعات نیز حضور داشت، هر یک از معاونین گزارشی از فعالیتهای قسمت های خود دادند و دورنمایی از برنامه های آینده بخش خود ارائه کردند. همچنین تنگناها و مشکلات بخش های خود را نیز توضیح دادند.»
به گفته ی سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در این جلسه اشارهای نیز به شرایط امنیتی کشور شد. وی اظهار داشت:« جمهوری اسلامی ایران به اعتراف قدرت های مخالف و دشمنان با ثبات ترین کشور در میان کشورهای امن منطقه محسوب میشود و کلیه شاخص های امنیتی هم این موضوعات را تائید میکنند.»
در این جلسه معاون امنیتی وزارت اطلاعات اشارهای به فعالیت های گروههای تروریستی، تکفیری از جمله داعش داشت و گفت شرایط تحت کنترل کامل است به طوری که کلیه تلاش های تروریستی آنها در غرب، شرق، جنوب و جنوب شرقی مهار و متلاشی شد. سایر گروه های تروریستی مانند جیش العدل و امثال آنها نیز تحت نظر کامل هست و با هر نوع نا امن سازی آنها قاطع برخورد شده و خواهد شد. در حوزه گروهها و حلقههای انحرافی و همچنین در مبارزه با قاچاق مواد مخدر سازمان یافته، وزارت اطلاعات برنامه های گسترده و دقیقی دارد و موفقیت های چشمگیری را نیز تا کنون به دست آورده است. اقتدار امنیتی جمهوری اسلامی ایران امروز در حدی است که تهدیدات امنیتی را در خارج از مرزها مدیریت میکند.
جمهوری اسلامی مدتهاست مخالفان خود اعم از اقلیت های قومی و مذهبی بخصوص ساکنان مناطق سنی نشین را به شدت تحت فشار و تبعیض قرار داده و هرگونه مخالفت و اعتراض آنها را با سرکوب گسترده و دستگیری به اتهاماتی همچون تجزیه طلبی، ارتباط با گروههای تروریستی و تکفیری پاسخ می دهد.
نقوی حسینی در ادامه اظهارات خود گفت: «یکی از بخش های مورد بحث امنیت فضای مجازی و نحوه حفظ امنیت و پالایش آن است که در این زمینه وزارت اطلاعات برنامه های سنگینی دارد، زیرا تهدیدات این بخش متوجه صنایع زیربنایی و مادر میشود و نیازمند حمایت است.»
سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی افزود: «در پایان پیشنهاداتی مبنی بر تقویت و حمایت اعتباری و بودجهای ارائه شد که در کمیسیون تلفیق بودجه پیگیری شود. در ادامه جلسه با حضور مسئولین وزارت کشور بودجه و اعتبارات وزارت کشور نیز مورد بررسی قرار گرفت.
نفوذ در پوشش فعالیتهای اقتصادی، اجتماعی و هنری
محمود علوی، وزیر اطلاعات جمهوری اسلامی، آبان ماه سال گذشته (۱۳۹۴) در جلسه شورای اداری استان کردستان در همین رابطه گفت: «در شرایط کنونی جامعه که کشور بیشتر در معرض آسیب است، باید مراقب باشیم و کسانی را که در راستای اهداف دشمن حرکت میکنند، شناسایی کنیم». وی افزود: «در کنار این مهم باید عناصر نفوذ و منافذی را که در پوشش فعالیتهای اقتصادی، اجتماعی و هنری بخواهند به نظام در راستای منافع خود ضربه بزنند بشناسیم».
به فاصله کوتاهی پس از تشکیل جلسه کمیسیون امنیت ملی مجلس با حضور معاونان وزارت اطلاعات، سعید منتظرالمهدی، سخنگوی نیروی انتظامی جمهوری اسلامی (ناجا)، از “شناسایی و برخورد با ۳۰۰ کانال اینستاگرامی و تلگرامی” خبر داد که به گفتهی او “در حوزههای مدلینگ، همسریابی، دوستیابی، صیغه و … اقدام به سرقت و اخاذی از شهروندان کرده بودند”. سخنگوی ناجا افزود: «۲۴ درصد از جرائم مربوط به این حوزه است که بالای ۹۰ درصد آن کشف میشود».
اواسط ماه گذشته (آذر) نیز محمد جعفر منتظری، دادستان کل کشور، گفته بود: «دشمن از این فضا [فضای مجازی] برای ضربه زدن به دین و فرهنگ جامعه استفاده کرده و به نوعی شبیخون زده به مقدسات کشور و علیه ما یک جنگ نرم راه انداخته است که باید با آن مقابله کنیم». به گفتهی منتظری، پلیس فتا “به ناچار” هر هفته ۱۳ تا ۱۴ هزار شبکه رایانهای را که “مرتکب جرم میشوند” فیلتر میکند.
دادستان کل کشور یکی از علتهای افزایش جرایم سایبری را “تهاجم فرهنگی که دشمن تدارک دیده” عنوان کرده بود. دادستان کل کشور همچنین گفته بود: «استفاده از فضای مجازی از ضروریات زندگی در سطح جهان است. فناوری خوبی است و میتوان در بخشهای مختلف از این تکنیک استفاده کرد اما متاسفانه این فضا از طریق جریاناتی در خارج کشور مورد هجمه قرار گرفته تا به نظام جمهوری اسلامی ایران ضربه بزند».
نشدید کنترل به قصد مقابله با “نفوذ”
در هفته های گذشته رسانهها از احضار و بازجویی مدیران چندین کانال شبکه اجتماعی تلگرام در ایران خبر دادند. همزمان پلیس ایران اعلام کرد که کانالهای تلگرامی با بیش از ۵ هزار دنبالکننده، موظف هستند برای فعالیت خود مجوز بگیرند.
به نظر می رسد در آستانه تحولات آینده و انتخابات ریاست جمهوری سال آینده روند کنترل فضای مجازی و محدودیتها افزایش چشمگیری پیدا خواهد کرد .سازو کارهای محدود کردن مردم از سوی جمهوری اسلامی با تسلط بیش از حد بر فضای مجازی از سوی نهادهای نظامی و امنیتی باعث می شود روز به روزبر تعداد افراد ی که به دلیل آنچه از سوی حاکمیت جرایم رایانه ای خوانده می شود راهی زندانها شده و با احکام سنگین در آنجا می مانند افزوده خواهد شد.
در اینباره بیشتر بخوانید:
برخورد تازه با ۳۰۰ کانال تلگرامی و اینستاگرامی دستگیری ۱۲۰۰ نفر در هشت ماهه نخست سال ۹۵ تحت عنوان «مجرمان فضای مجازی»
حمله فرهنگی دشمن دادستان کل کشور : فضای مجازی جای حمله به مقدسات شده است
طرحهای جدید وزارت اطلاعات طرحهای جدید وزارت اطلاعات طرحهای جدید وزارت اطلاعات طرحهای جدید وزارت اطلاعات