انتخاب «صادق زیباکلام» برای گرفتن جایزه «آزادی بیان» خبرگزاری «دویچه وله» با واکنش انتقادآمیز عدهای از کاربران شبکههای مجازی روبه رو شده است. آنها با هشتگ «#shameondw»، به این انتخاب واکنش نشان دادهاند.
صادق زیباکلام بارها در مصاحبههایش عنوان کرده است که تا پای جان از نظام جمهوری اسلامی دفاع و اگر نهادهای اطلاعاتی و امنیتی جمهوری اسلامی از او بخواهند سکوت کند و با رسانههای خارجی مصاحبه نکند، حتما اطاعت میکند. کاربران این گفتههای او را مخالف آزادی بیان میدانند.
صادق زیباکلام به دلیل مصاحبهای که درباره اعتراضات دی ماه با دویچه وله انجام داده، در دادگاه بدوی به ۱۸ ماه حبس محکوم شده و حالا در انتظار دادگاه تجدید نظر است. «ایران وایر» از او درباره جایزه دویچه وله و انتقاداتی که به خاطر گرفتن این جایزه مطرح میشود، پرسیده است.
عدهای از کاربران شبکههای مجازی به این که جایزه آزادی بیان دویچه وله به شما تعلق گرفته است، انتقاد کرده و هشتگ #shameondw راه انداختهاند. فکر میکنید این انتقادها برای چیست؟
- عدهای معتقدند که هیچ امیدی به آینده این نظام نمیرود و این نظام اصلاحناپذیر است و امکان هیچ تغییر و تحول مثبتی در داخل آن نیست. بنابراین، میگویند به جز برکناری این نظام، آلترناتیو دیگری نداریم. آنها نه تنها به خاطر گرفتن جایزه دویچه وله من را محکوم میکنند بلکه به خاطر نقش من در انتخابات ریاست جمهوری در سال گذشته و یا در انتخابات مجلس شورای اسلامی در سال ۹۴ من را سرزنش و به وابستگی به نظام، به رژیم و به سیستم متهم میکنند. سوالات درستی هم میپرسند. من این انتقادها را میپذیرم. راستش هر چه فکر میکنم، واقعا رویم نمیشود توی چشم مردم نگاه کنم و بگویم بیایید سال ۹۸ در انتخابات شرکت کنید.
شما بارها در مصاحبههایتان گفتهاید من در هر شرایطی از نظام دفاع میکنم؛ احتمالا به این دلیل شما را مهره نظام میدانند.
- امروز، شانزدهم اردیبهشت ۹۷، باز هم میگویم من با تمام وجود از نظام دفاع میکنم و حتی یک قدم هم جلوتر میآیم و خیلی آشکار و صریح میگویم که اگر این نظام در معرض سقوط قرار بگیرد- منظورم از این نظام، همین مجلس شورای اسلامی، همین مقام معظم رهبری، همین شورای نگهبان، همین روزنامه کیهان و مابقی است- اگر همین نظام دچار بحران شود و من ببینم در شرف سقوط است که یا در نتیجه خیزش مردم در داخل کشور و یا حمله امریکا، اسراییل و.. به کشور باشد، من شرمنده شما و شرمنده خیلی از مردم ایران هستم، ولی با تمام وجود از نظام دفاع میکنم. من از اسلحه و فشنگ و…متنفرم اما اگر پایش بیفتد، اسلحه هم دست میگیرم و از نظام دفاع میکنم که سقوط نکند.
- برای اطلاعات بیشتر می توانید صفحه تلگرامی ما را عضو شوید
شاید فکر کنید که صادق زیبا کلام پز روشنفکری می دهد و یا دروغ می گوید که حاضر است اسلحه به دست بگیرد و اصولا او و اسلحه با هم فاصله ها دارند ! اما اینچنین نیست او در ابتدای انقلاب و اعتراضات کردهای ناراضی در غرب کشور هم اسلحه بر کمر بست و به کردستان رفت !
امیر فرشاد ابراهیمی روزنامه نگار درباره آن روزهای زیبا کلام می نویسد : خیلیها صادق زیباکلام را با عنوان استاد علوم سیاسی میشناسند تا یک مدیر اجرایی. اما این استاد دانشگاه در ابتدای انقلاب دستی بر آتش کارهای اجرایی داشت اسلحه بر کمر در کردستان بود و حتی یکبار هم توسط فرقه دموکرات کردستان ربوده شد اما پس از چند روز آزاد شد ، آزادی ای که البته مشکوک بود و جعبه سیاه زندگی اوست !
زیباکلام نحوه ربوده شدن خود را اینگونه بیان میکند: چند مرد مسلح که سر و صورت خود را پوشانده بودند، به داخل فرمانداری آمدند و مرا بهدرون یک اتومیبل که خارج از فرمانداری بود هدایت کردند. بعد از گذشت سه ساعت، در محلی که تا کنون ندیده بودم، با گروهی از سران حزب دموکرات کردستان روبرو شدم و با آنها به مذاکره پرداختم. دکتر زیباکلام با ذکر اینکه من پیشنهاد ها آن ها راشنیدم و صد در صد امیدوارشدم که صلح و آرامش، فقط از راه مذاکرات سیاسی به کردستان باز خواهدگشت. زیبا کلام اعلام کرد که به تهران باز خواهد گشت تا شرایط منطقه را به دولت، ارتش و مقامات مسئول گزارش کند. خود او در مورد این ربایش مشکوک می گوید : «این اتفاق باعث شد که خلخالی و حسنی و خیلیهای دیگر، از جمله عزتالله سحابی و هاشم صباغیان، به من مشکوک شوند و و تصریحاً و تلویحاً بگویند زیباکلام به نفع دموکراتها کار میکند» و این تصویر ایجاد شد که زیباکلام جاسوس دموکراتها است و به این ترتیب مذاکرات با حزب دموکرات کردستان متوقف شد.
او در یکی از مصاحبه های خود از الله کرم اینگونه تجلیل می کند : فردی است که اگر او و امثال او نبودند این کشور چیزهای بسیاری کم داشت !