اعضای کنگره ایالات متحده آمریکا طرحی را برای ممنوع کردن مستقلانه اقدام احتمالی کاخ سفید به منظور حذف نام سپاه پاسداران انقلاب اسلامی از فهرست «تروریستی» ارائه دادند.
«واشنگتن فری بیکن» امروز خبر داد، به یک نسخه کپی از طرح پیشنهادی فوری «برایان ماست» و اسکات پری» دو عضو جمهوریخواه مجلس نمایندگان آمریکا دسترسی یافته است که موضوع آن ممنوع کردن تلاش احتمالی دولت بایدن برای برداشتن تحریمهای مربوط به سپاه در راستای توافق جدید هستهای با ایران است.
این طرح قرار است با قید فوریت در کنگره آمریکا به رای گذاشته شود.
برایان ماست نماینده فلوریدا در مجلس نمایندگان آمریکا به همراه اسکات پری نماینده پنسیلوانیا در این مجلس، امروز دوشنبه طرحی با عنوان «قانون جلوگیری از مماشات با تروریست ها توسط حامیان تروریسم» ارائه دادند. این طرح در صورت تبدیل شدن به قانون، کاخ سفید را از حذف سپاه از فهرست سازمانهای تروریستی خارجی بدون تایید کنگره منع میکند.
لازم به یادآوری است که دموکراتها با چند کرسی بیشتر از جمهوریخواهان، اکثریت مجلس نمایندگان را در اختیار دارند و در مجلس سنا هم به لطف حضور «کامالا هریس» معاون رئیسجمهور آمریکا به عنوان رئیس مجلس سنا، ترکیب این مجلس 51 سناتور دموکرات در برابر ۵۰ سناتور جمهوریخواه است.
برایان ماست عضو جمهوریخواه کنگره آمریکا در مصاحبه با وبگاه واشنگتن فری بیکن، به شدت به مواضع دولت دموکرات جو بایدن در قبال ایران و مذاکرات وین تاخته و هرگونه مماشات با جمهوری اسلامی را در جهت تضعیف متحدان آمریکایی همچون اسرائیل و عربستان دانست.
این قانونگذار عضو کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان آمریکا گفت: «رئیسجمهور بایدن نه تنها آشکارا قانون اساسی را که به آن سوگند یاد کرده دور میزند، بلکه آمریکاییها را نیز در تلاش برای راضی کردن تروریستها در معرض خطر قرار میدهد. از آنجایی که رئیسجمهور از انجام سوگند ریاستجمهوری خودداری میکند، ما این طرح را ارائه میکنیم تا او را از اتخاذ تصمیمات اجرایی در مورد امنیت ملی مانند حذف سازمانهای تروریستی شناخته شده از فهرست، منع کنیم».
در طرح پیشنهادی او و اسکات پری آمده است که امکان برداشتن نام سپاه پاسداران انقلاب اسلامی از فهرست ادعایی تروریسم وجود ندارد مگر با تصویب آن در هر دو مجالس نمایندگان و سنای آمریکا.
این طرح پیشنهادی با حمایت «مری میلر» و «جف ون درو» دو قانونگذار دیگر جمهوریخواه مجلس نمایندگان برای بررسیهای بیشتر به کمیته روابط خارجی این مجلس ارائه شده است.
این طرح در شرایطی ارائه شده که طی هفتههای اخیر اظهارنظرهای زیادی درباره وضعیت جاری در رابطه با مذاکرات وین با موضوع برجام مطرح شده است.
پیش از این و به دنبال انتشار اخبار تأییدنشدهای مبنی بر احتمال تصمیم آمریکا برای حذف کردن نام سپاه پاسداران انقلاب اسلامی از فهرست سازمانهای تروریستی این کشور، «نفتالی بنت» نخستوزیر و «یائیر لاپید» وزیر خارجه اسرائیل از دولت آمریکا خواستند که نام سپاه را از لیست سازمانهای تروریستی خود حذف نکند.
آنها در بیانیهای مشترک اعلام کردند: «سپاه پاسداران یک سازمان تروریستی است که هزاران نفر از جمله آمریکاییها را به قتل رسانده است. برای ما سخت است باور کنیم که ایالات متحده تعریف خود را به عنوان یک سازمان تروریستی حذف کند».
مقامهای کشورهای عربی نیز همچون عربستان سعودی،امارات متحده عربی و اردن نیز در روزهای گذشته در نشستی مشترک با اسرائیل هرگونه توافق با جمهوری اسلامی و یا خروج سپاه پاسداران از لیست سازمانهای تروریستی را بحرانی شدن منطقه و تقویت گروههایی همچون انصارالله یمن و حزب الله لبنان دانستند و کاخ سفید را از انجام آن برحذر دانستند.
ازسوی دیگر سعید خطیبزاده سخنگوی وزارت خارجه ایران امروز دوشنبه ۱۵ فروردین ماه درباره وضعیت جاری در رابطه با مذاکرات وین به منظور رفع تحریمهای ایران صحبت کرد. خطیب زاده با بیان اینکه توافق بسیار در دسترس است، اگر آمریکا بداند که ما از خطوط قرمز خود رد نمیشویم، تصریح کرد: کل توافق معطل تصمیم سیاسی واشنگتن است. ما ملت صبوری هستیم، ولی تا ابد صبر نمیکنیم.
سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی تلویحا شکست و توقف مذاکرات وین را اعلام کرد و آمریکا را مسئول آن معرفی کرد.
مذاکرات وین با هدف اعمال مجدد محدودیت بر برنامه اتمی ایران و رفع تحریمهای ایالات متحده از یک سال گذشته شروع شد و پس از وقفهای که در زمان تغییر دولت جمهوری اسلامی رخ داد، از سر گرفته شد.
این مذاکرات از ماه گذشته متوقف شده و طرفها یکدیگر را مسئول را آن معرفی میکنند.
رفع تحریم از نهادهای زیر نظر خامنه ای رهبر جمهوری اسلامی و سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و خارج کردن آن از فهرست “سازمانهای تروریستی خارجی” آمریکا یکی از خواستههای ایران است که آمریکا آن را مرتبط با برنامه اتمی ندانسته و با آن تاکنون موافقت نکرده است.