ایران بریفینگ / دبیر شورای عالی امنیت ملی ایران روز چهارشنبه دولت ایالاتمتحده را به ارتباط با گروه حکومت اسلامی، داعش، متهم کرد و گفت که نیروهای آمریکا در سوریه و عراق، رهبران این گروه را از «محاصره» ارتشهای این ۲ کشور «نجات» دادهاند، هواپیماهای آمریکایی بهکرات و علیرغم داشتن اطلاعات دقیق از حضور تروریستها در مناطق مشخص، حاضر به انجام عملیات هوایی علیه آنها نشدند و در مواردی برای آنها بارریزی داشتهاند.
علی شمخانی این اتهام را روز چهارشنبه، چهارم مهرماه، در نخستین نشست دبیران و مشاوران امنیت ملی کشورهای منطقه با شرکت روسیه، چین، هند، افغانستان و ایران مطرح کرد.
وی همچنین افزود که هواپیماهای آمریکایی «سران داعش را از محاصره ارتشهای سوریه و عراق نجات دادهاند».
جمهوری اسلامی بارها آمریکا را به تشکیل و حمایت از گروههای تندرو در خاورمیانه متهم کردهاند و اظهارات امروز شمخانی در این زمینه را میتوان یکی از صریحترین اتهامهای جمهوری اسلامی به آمریکا در این زمینه دانست.
دبیر شورای عالی امنیت ملی ایران با هشدار در مورد افزایش «تهدید تروریسم»، اضافه کرد که «کماکان هزاران تروریست در سوریه و دیگر کشورها باقیماندهاند و آینده و ثبات منطقه را در صورت عدم مقابله جدی با مخاطره مواجه خواهند ساخت.»
شمخانی همچنین در این نشست به حمله مسلحانه به مراسم رژه در اهواز اشارهکرده و بدون اشاره به نام خاصی، برخی کشورها را به دلیل «استفاده ابزاری از تروریسم با حمایت مالی سیاسی و لجستیک، تولید و اشاعه مبانی اعتقادی انحرافی و تکفیری و دخالت در امور داخلی کشورها و اشغالگری به بهانه تروریسم» به اتخاذ «استاندارد دوگانه» در این زمینه متهم کرد و این حادثه را «تلاش سازمانیافته جریان تروریسم و حامیان آنها برای ایجاد ناامنی» در منطقه توصیف کرد.
مقامهای جمهوری اسلامی، آمریکا، عربستان و امارات متحده عربی را به دست داشتن در حمله اهواز متهم میکنند. عربستان و آمریکا این اتهام را رد کردهاند.
اظهارات شمخانی و متهم کردن آمریکا و عربستان و امارات در این حادثه در حالی است که نقوی حسینی عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در اظهاراتی تند در مورد نقش نیروهای امنیتی در این حادثه گفته است: باید گفت که در تأمین امنیت و حفاظت و حراست محیط برگزاری مراسم رژه در اهواز خیلی ضعف داشتیم.
نقوی حسینی در خصوص جلسه بررسی حادثه تروریستی رژه اهواز در کمیسیون امنیت ملی مجلس که با حضور وزرای کشور و اطلاعات، نمایندگان دستگاههای ذیربط ازجمله ارتش، سپاه و نیروی انتظامی و نیز استاندار خوزستان برگزار شد، ضمن انتقاد از وضعیت امنیتی مراسم رژه گفت: در این جلسه ۲ فیلم تأثرآور به نمایش گذاشته شد که بسیار همه ما را متأسف کرد چون ۴ تروریست بهراحتی ۱۲ دقیقه تیراندازی کرده، رفتوآمد داشتند، خشاب خود را عوض کردند و باهم صحبت میکردند و هیچکس به آنها حتی شلیک هم نکرد.
نقوی حسینی افزود: این جای تأسف دارد که اینها در این مدت بهراحتی حرکت کردند و حتی به مجروحین تیر خلاص میزدند، این فیلمها نشان میداد که ضعف از خود ما است. امنیت محل برگزاری رژه باید کاملاً تأمین میشد. حفاظت باید حضور پیدا میکرد. رفتوآمدها را کنترل میکرد. فضای سبز پشت جایگاه خالی از هر نوع نظارتی بود و تروریستها خیلی راحت ازآنجا میآیند و مردم را به رگبار میبندد.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس تأکید کرد: بهطورقطع ضعفهایی داشتیم و کمیسیون تأکید بسیار جدی داشت که ما از این ضعفها نمیگذریم و دستگاهها باید پاسخگو باشند. حتماً کمیسیون امنیت ملی موضوع را پیگیری میکند و کسانی که در تأمین امنیت محیط برگزاری رژه کوتاهی کردهاند، حتماً مشخص و اعلام خواهند کرد.
نقوی حسینی گفت: یکی از این تروریستها در فیلمها مشخص است که صبح قبل از شروع رژه راحت در محل حضور یافته و بررسی عملیاتی میکند. یکبار خیابان محل برگزاری رژه را تا انتها میرود. همان خیابان را برمیگردد.
وی ادامه داد: این تروریست بررسی میکند که از کجا بیایند و از کجا بروند و در آنجا هیچ نیروی امنیتی و نظارتی حضور ندارد که این فرد چرا آمد در خیابان دور زد و رفت. یا اینکه اعلام شد خانه تیمی آنها شناسایی و ۲۲ نفر بازداشت شدند. سؤال این است که چرا این ۲۲ نفر بعد از عملیات شناسایی شدند؟ اطلاعات که نباید بعد از عملیات برود ببیند خانه تیمی آنها را کشف کند.
- ایران میگوید حوثیها اجازه کمکرسانی به کشتی یونانی را دادهاند
- سپاه استان اصفهان: بر اثر نشت گاز در یکی از مراکز سپاه، یک نفر کشته و ۱۰ نفر مصدوم شدند
- علی خامنهای گزارش مسعود پزشکیان دربارهٔ هماهنگی کابینه چهاردهم با او را تأیید کرد
- وکیل پروندهٔ جانباختگان هواپیمای اوکراینی میگوید حکم دادگاه نظامی در دیوان عالی نقض شده است
- دو هزار میلیارد تومان؛ هزینههای اربعین در بودجه و منابع عمومی کشور