شاباک، سازمان اطلاعات و امنیت داخلی اسرائیل، گزارشی درباره کارزار «فیشینگ» عاملان جمهوری اسلامی در لینکدین برای هدف قرار دادن کارمندان دولت و محققان موسسات تحقیقاتی در اسرائیل منتشر کرد.
عاملان جمهوری اسلامی با پروفایلهای جعلی در شبکه اجتماعیِ تجاری و اشتغالمحور لینکدین، خود را شهروندان اسرائیلی نشان میدادند و پس از آشنایی و مکالمه با اهداف خود، فایلهای آلوده در دعوتنامه یا مقاله به ایمیل شهروندان این کشور ارسال میکردند که امکان دسترسی به کامل به کامپیوتر را به هکرها میداد.
پیامهایی که هکرها ارسال میکردند همگی شخصیسازی شده بوده و از تلاشهای قبلی برای جمعآوری دادهها با تمرکز بر این اهداف پیروی میکرده است.
به گزارش شاباک، که به آن شینبت نیز گفته میشود، هوشیاری مردم اسرائیل بود که مانع از موفقیت این کمپین فیشینگ شد.
به گفته سازمان اطلاعات و امنیت داخلی اسرائیل، پس از تماس بسیاری از اهداف اسرائیلی با این سازمان، اعضای آن موفق شدند این تلاش را خنثی کنند و افزود هیچیک از این تلاشها موفق نشده.
یکی از دریافت کنندگان چنین ایمیلی، خبرنگار نظامی تایمز اسرائیل بود که در اوایل ماه ژوئیه آن را از شخصی که خود را به عنوان یک تحلیلگر شناخته شده خاورمیانه نشان میداد گرفت.
به گزارش تایمز اسرائیل، در آن ایمیل پیشنهاد به اشتراکگذاری یک مقاله تحقیقاتی مطرح شده بود اما کارکنان این روزنامه بلافاصله این ایمیل را برای بررسی به شاباک ارسال کردند.
سازمان اطلاعات و امنیت داخلی اسرائیل، شینبت، میگوید کارزار هکرهای وابسته به جمهوری اسلامی برای هدف قرار دادن کارمندان و محققان این کشور را «ناکام» گذاشته است.
این نهاد امنیتی اسرائیل روز یکشنبه هشتم مرداد در بیانیهای اعلام کرد هکرهای وابسته به حکومت ایران با راهاندازی یک کارزار سایبری از طریق «فیشینگ» سعی داشتند تا شهروندان اسرائیلی فعال در شبکه «لینکدین» را هدف قرار دهند.
بنابر اعلام «شینبت»، این هکرها با باز کردن پروفایلهای جعلی در لینکدین و جا زدن خود به عنوان «شهروند اسرائیل» در تلاش برای رخنه به کامپیوترهای شهروندان حقیقی اسرائیل و سرقت اطلاعات آنها بودند.
در ادامۀ این بیانیه آمده است که هکرهای وابسته به جمهوری اسلامی، از این طریق با جمعی از شهروندان اسرائیلی «وارد مکالمه شده و لینکهای دعوت به کنفرانسهای جعلی یا دعوت به پروژههای مطالعاتی» به ایمیل آنها ارسال کردهاند.
در سالهای اخیر، گزارشهای متعددی از تلاش هکرهای وابسته به جمهوری اسلامی برای رخنه در سیستم کامپیوتری شرکتها و نهادهای اسرائیل، اروپا و آمریکا منتشر شده است.
در مقابل، زیرساختهای ایران نیز هدف حملات سایبری قرار گرفته است؛ حمله بزرگ به سامانه سوخت در ایران که موجب اختلال در ۴۳۰۰ سامانه سوخت ایران و حمله سایبری به سامانههای شرکت راهآهن در تیرماه ۱۴۰۰ نیز از جمله مواردی بوده که به اسرائیل نسبت داده شدهاند.
تا کنون برخی گروههای هکری مرتبط با جمهوری اسلامی از جمله «بچه گربه ملوس» و «ایپیتی۳۵» افشا شدهاند.
اتهام استفاده از روش «فیشینگ» توسط هکرهای مرتبط با جمهوری اسلامی بارها پیش از این هم مطرح شدهاست.
اردیبهشتماه امسال نیز یک شرکت امنیت سایبری به نام «چکپوینت» گزارش داد هکرهای مرتبط با جمهوری اسلامی حمله سایبری جدید و پیچیدهای را علیه افرادی در اسرائیل آغاز کردهاند.
در این گزارش آمده بود که یک گروه هکری موسوم به «اجوکیتد منتیکور» با تاکتیکها و ابزارهای جدید افراد را در اسرائیل و همچنین عراق هدف قرار میدهد و اسناد کشفشده از فعالیتهای رخنه رایانهای این گروه «به زبانهای عبری و عربی است».