http://www.kaleme.com/1389/02/04/klm-17420
کلمه:سردار سرتیپ پاسدار یدالله جوانی ، فارغالتحصیل رشته علوم استراتژیک با گرایش علوم دفاعی از دانشگاه عالی دفاع ملی است که از اشراف بالایی نسبت به مسایل نظامی برخوردار است.آنگونه که خود میگوید ابتدا در سال ۱۳۵۹ به عنوان بسیجی وارد مجموعه سپاه شده و با آغاز جنگ تحمیلی بهطور رسمی به عضویت سپاه در میآید.جوانی هم اکنون رئیس اداراه سیاسی سپاه است.وی در گفتوگوی تفصیلی با ایلنا ضمن تشریح جزییات تاسیس سپاه،به تحولات سیاسی روز از جمله حوادث بعد از انتخابات و تعطیلی دو حزب اصلاح طلب اشاره میکند و معتقد است دوم خرداد آغاز یک تهدید نرم بود.
سپاه جایگزین توتال و شل میشود
وی با اشاره به فضاسازیها علیه فعالیتهای اقتصادی سپاه و انتقاد از این موضوع گفت: امروز در سپاه این افتخار راداریم که به چنان قابلیتها و توانمندیهای دانشی دست یافتهایم که به راحتی میتوانیم جایگزین شرکتهای بزرگ خارجی شویم بهعنوان مثال با بدست گیری پروژههای بزرگ در عسلویه جایگزین توتال و شل میشویم.
رئیس اداره سیاسی سپاه با تاکید بر اینکه شرایط اقتضای رویکرد سپاه را دارد به تهدیدات نرم دشمن و اقدامات سپاه در این خصوص اشاره کرد و گفت: ما مشخصا از سال ۷۶ به بعد که اصلاحات در کشور شکل گرفت چنین رویکردی را در سپاه داریم که بخشی از فرماندهی سردار صفوی را هم شامل میشود و همجمههایی هم که نسبت به سپاه صورت گرفت از سال ۷۷ به بعد بود.
وی ادامه داد: به عبارت دیگر از نظر سپاه تفاوتی ندارد که تهدید سیاسی باشد، اقتصادی یا فرهنگی، بلکه از نظر سپاه مهم این است که توانمندی خود را در همان زمینه تهدید بالا ببرد تا بتواند با آن مقابله کرده و از انقلاب و کشور دفاع کند.
امروز دشمنان ما اعتراف میکنند که سپاه پنجمین ارتش سایبری جهان است
جوانی همچنین در خصوص فعالیت ارتش سایبری سپاه با بیان اینکه مجموعه سپاه در تاریخ حیات خود با دوراندیشی به استقبال هر آنچه که میتواند تهدیدی برای انقلاب وکشور باشد رفته است؛ تصریح کرد: پس از اتمام جنگ تحمیلی که البته به پشتیبانی استکبار از عراق این جنگ صورت گرفت، دشمن همچنان وجود داشته و تهدید رانیز نمیتوان انکارکرد. بنابراین با برآورد صورتگرفته مبنی بر اینکه دیگر هیچ کشور منطقه تهدید برای ما محسوب نمیشود جز اسرائیل و کشورهای فرامنطقهای؛ آمادگی در عرصه تهدیدات سایبری لازم تعریف شد.
وی ادامه داد: امروز دشمنان ما خود اعتراف میکنند که سپاه پنجمین ارتش سایبری جهان است.
رئیس اداره سیاسی سپاه همچنین درخصوص اینکه آیا مجموعه سپاه در طول حیات خود ریزشهایی هم داشته یا خیر با بیان اینکه ریزش و رویش برای حرکتهای اصلاحی و انقلابها امری طبیعی است گفت: ریزش یعنی اینکه افرادی از آرمانهای اصلی و ارزشها فاصله بگیرند. اما حال چرا این اتفاق میافتد و چرا عدهای از مسیر انقلابی که آرمانهایش دینی بوده و تحقق عدالت و یک حرکت الهی مثل مسیر انبیا است فاصله میگیرند؟
در دوران سازندگی دچار انحراف شدیم
وی با تاکید بر پیاده کردن الگوی اسلامی در توسعه افزود:کسانی که برای توسعه و سازندگی آمدند به اینکه توسعه باید اسلامی باشد خیلی اهتمام نورزیدند. اکثرا تحصیلکرده غرب بودند که یا نخواستند و یا نتوانستند و از الگوی اسلامی در توسعه غفلت شد و در کل در دوران سازندگی دچار انحراف شدیم اما نه در ساخت بلکه در چگونگی ساخت. یعنی در دوره سازندگی در این که باید کشور را بسازیم اشتباه نکردیم بلکه در انتخاب مدلها اشتباه کردیم به نحوی که مدلهایی که انتخاب شد عمدتا توسعه غربی بود.
وی با بیان اینکه مدلها وقتی با جامعهای که آرمانهای دینی و اسلامی دارد متناسب نباشد پیامدهای خود را به دنبال خواهد داشت، گفت: مدل توسعه غربی اصل را بر تولید میگذارد وقتی اصل بر تولید گذاشته شود سرمایهگذاری را به دنبال دارد، سپس گفته میشود طبقهای که سرمایهگذاری میکند باید امنیت داشته باشد و تسهیلات دریافت کند بنابراین به پیشرفت و توسعه منهای عدالت توجه میشود. با رفتن عدالت از صحنه برخی ارزشها هم به همراه آن میرود که این موضوع باعث شد طبقه فنسالار، تکنوکراتها بوجود آمد.
رئیس اداره سیاسی سپاه ادامه داد: در دوران سازندگی شاهد شکلگیری طبقه خاصهخواران و رانتخواران شدیم که به نظر میرسد این مقدمهای برای شکلگیری اصلاحات بود.
وی درخصوص جبهه دیگری که در مقابل سپاه قرار دارد گفت:این جبهه، جریانی داخلی است که سپاه را مورد هجوم قرار میدهد جریانی که بدنبال ایجاد انحراف در مسیر انقلاب بوده و اگرچه بخشی از آن در درون خانواده انقلاب بود. ما امروز از آنها به عنوان ریزشهای انقلاب یاد میکنیم. این جریان وقتی که سپاه را مانع رسیدن به اهداف خود که خارج از چارچوب انقلاب بوده، میبیند، شروع به تخریب میکند.
رئیس اداراه سیاسی سپاه گفت: اصلا اینگونه نیست که سپاه در مقابل مردم باشد، اینها دچار توهم شدهاند و فکر میکنند مردم با آنها هستند در حالیکه مردم با هیچکس نیستند، مردم با انقلاب، اسلام، امام و رهبری هستند، اگر فردی و حزبی فکر میکند که مردم با اوست اشتباه میکند.
سردار جوانی افزود: در مقطعی ممکن است فردی با اظهارات و مواضعی که اعلام میکند موجب شود مردم با این تصور که در خط امام است به او رای دهند اما سپس که زاویه او را با خط امام در کارهایش مشاهده میکنند؛ از او فاصله میگیرند.بهعنوان مثال در این انتخابات فردی به موسوی رای داده که حالا و پس از حوادث روی داده از رای خود پشیمان است؛ البته ممکن است فرد دیگری هم که رای داده هنوز به رای خود باقی باشد.
افرادی که ۲۵ خرداد به خیابان آمدند با کسانیکه ۳۰ خرداد به خیابان آمدند متفاوت بودند
وی تصریح کرد: افرادی که ۲۵ خرداد به خیابان آمدند اساسا با کسانیکه ۳۰ خرداد به خیابان آمدند و آن آتشافروزی را انجام دادند متفاوت بودند. آنها تصورشان این بود که واقعا تقلب شده است اما وقتی که سست بودن ادله را میبینند میفهمند که نوعی فریبکاری وجود دارد ونقشههایی در کار است. که البته این گناه مردم نیست !
وی با بیان اینکه مردم نیز به این موضوع پی بردند گفت: چرا موسوی و کروبی جرات نکرند روز ۲۲ بهمن هم به خیابان بیایند و موسوی ادعا کرد که ۲۲ بهمن یک راهپیمایی حکومتی و دولتی بود.
سردار جوانی با بیان اینکه موسوی با شعار خط امام به میدان آمد گفت: موسوی اما با شعار دیگری نیز برای کسانی که در نیویورک و لسآنجلس بودند و در ۳۰ سال انقلاب هم در هیچ انتخاباتی شرکت نمیکردند آمده، نماد سبز بستند و صف کشیدند و به موسوی رای دادند. در شرایطی که افراد با این تضاد و فاصله میآیند و رای میدهند آیا غیر از آن است که فرد با چهرههای متفاوت ظاهر شود. بنابراین این همان جریان نفاق است که عطریانفر نیز از آن یاد کرد!
وی در خصوص اینکه موسوی از درون جبهه اصولگرایان نیز حامیانی همچون مسیح مهاجری داشت با بیان اینکه ماهیت فتنه در شرایطی که عمیق باشد چنین اقتضایی دارد؛ به روایتی از پیامبر(ص) اشاره کرد و گفت: فردی میتواند در جامعه فتنه ایجاد کند که سابقه و پیشینهای داشته؛ اما با ادعای سابقه خود ،در عمل کار دیگری انجام میدهد که افراد نیز در تشخیص و انتخاب همین ظاهر و باطن دچار تردید و لغزش میشود.
جوانی گفت: امروز جریانهایی احساس میکنند که منافع دنیاییشان به خطر افتاده و این مسیر باید متوقف شود در نتیجه میآیند نظام را متهم به تقلب میکنند و یک عده نیز فکر میکنند که واقعا تقلب شده است. پس کسانی که ۲۵ خرداد میآیند در واقع میبینند که موسوی این ادعا را مطرح کرده است مثل ۳۰ هزار نفری که بر پایه ادعای طلهه و زبیر و عایشه در برابر علی(ع) جنگیدند.
وی با تاکید بر ضرورت بصیرت به عنوان عاملی که از سقوط خواص جلوگیری میکند گفت: در این قضایا سقوط هم داشتیم؛ کسانی که باید با وقوع فتنه نقشآفرینی میکردند اما به هر دلیلی سکوت کردند یا تحلیل نادرست ارائه کرده و بر عمق فتنه افزودند، سقوط کردند. همچنین کسی که باید در موضعی که باشد قرار نگیرد سقوط کرده است. موسوی نیز سقوط کرد!
تحریم سپاه خندهدار است
رئیس اداره سیاسی سپاه در بخش دیگری از این گفتوگو در خصوص اتهاماتی که اخیرا به سپاه نسبت داده میشود و بحث تحریم این نهاد ضمن بیاساس خواندن آنها گفت: تحریم سپاه مقداری خندهدار است. زیرا زمانی نیز با تحریم جمهوری اسلامی آن هم با آن موج تبلیغات نتوانستند به خواسته خود برسند؛ آیا حال انگشت نهادن به سپاه میتواند آنها را به خواستهشان برساند؟
وی در همین رابطه افزود: قطعا اینطور نیست. زیرا بعد روانی این موضوع مد نظر آنهاست؛ به نحوی که بگویند ما با کلیت جمهوری اسلامی مشکلی نداریم و با سپاه مشکل داریم.
جوانی تصریح کرد: من فکر میکنم که اینها در مورد تحریم سپاه نیز به نتیجهای نمیرسند.
وی تاکید کرد: امروز نه سپاه از نظام جداست، نه نظام از مردم و نه سپاه از مردم. نقطه قوت سپاه پشتوانه مردمی آن است اگر دشمنان فکر میکنند با تحریم سپاه به جایی میرسند ریشه در فهم ناصحیح آنها دارد.
اوباما نمیداند چه کار میکند و چه میگوید
سردار جوانی در خصوص اظهارات تهدیدآمیز آمریکا نیز با بیان اینکه فکر میکنم این تهدید نشانه استیصال و درماندگی آنها باشد، به سخنان برژنسکی مبنی بر اینکه آمریکا در برابر ایران هستهای فاقد استراتژی است اشاره کرد و گفت: سخن اوباما در خصوص تهدید ایران از روی سردرگمی است. اوباما نمیداند چه کار میکند و چه می گوید. آمریکا در ۳۱ سال گذشته در برابر ایران روز به روز در حال عقبنشینی است.
وی با بیان اینکه بسیار بدیهی است که از بکارگیری سلاح هستهای پیروزی به دست نمیآید،گفت: آمریکاییها داغ ننگی را به پیشانی دارند که تا ابد از بین نخواهد رفت و آن هیروشیما و ناکازاکی است.
رئیس اداره سیاسی سپاه در پایان اظهارات خود گفت: اوباما خیلی زود در پیشبرد آنچه که از پیش توسط کسانی که رئیسجمهور را در آمریکا به قدرت میرسانند دچار ناکامی شد و تهدید هستهای وی این برکت را داشت که ماهیت دولت وی را روشن کرد.