سعید طوسی قاری قرآن که در دو سال گذشته از سوی شاگردانش به تجاوز جنسی به آنها متهم شده بود، در یک گفتگو مدعی شده رای تبرئه او صادر شده است. ساعتی بعد از ادعای آقای طوسی، روز جمعه ۶ بهمن برخی سایتها برگه ای از رای دادگاه تجدیدنظر مبنی بر تبرئه وی را منتشر کردند.
محمود صادقی نماینده مجلس هم مدعی شد شعبه ۵۶ دادگاه تجدیدنظر تهران بدون امضای رئیس دادگاه، با رأی دو مستشار از شعبه دیگر حکم چهار سال زندان طوسی را نقض و او را تبرئه کرده است. او از «اعمال نفوذ آشکار در فرایند دادرسی» نوشت و مدعی شد حدود دو سال بود که مدیرکل دادگستری پرونده را از دادگاه گرفته بود.
محمود صادقی، نماینده مجلس ایران، تصویری منتشر کرده که به گفته او حکم دادگاه بدوی درباره سعید طوسی است. مطابق این حکم آقای طوسی در جریان رسیدگی به پرونده به “ارتباطات ناسالم با قاریان نوجوان” اقرار کرده بود.
در متنی که محمود صادقی با عنوان رای دادگاه اولیه منتشر کرده، آمده است: “نامبرده مرقوم داشتند من از امروز قول میدهم که اشتباهاتم (ارتباطات ناسالم با قاریان ممتاز) را جبران کنم و دیگر مرتکب چنین اعمالی نشوم.”
برای اطلاعات بیشتر می توانید صفحه تلگرامی ما را عضو شوید
بیش از یک سال پیش خبر شکایت خانوادههای چند کودک و نوجوان شاگرد سعید طوسی با اتهام آزار جنسی منتشر شد.
همزمان با رسانهای شدن خبر شکایتها، ادعاهایی نیز درباره اعمال نفوذ افراد مرتبط با دفتر آیتالله خامنهای به نفع سعید طوسی مطرح شد. محمود صادقی نیز جمعه شب گفت: ” از قرائن چنین برمیآید که کودک آزار قرآنی مستظهر به حمایت فرد یا افرادی است که در بیت مقام معظم رهبری نفوذ کردهاند.”
آقای صادقی همزمان با انتشار حکم دادگاه بدوی گفته است قاضی این دادگاه “با وجود فشارهای فراوان، شرافت حرفهای خود را زیر پانگذاشت و صریحا اعلام کرد این کودک آزار مستحق رأفت اسلامی نیست.”
در این حکم ادعایی دادگاه اول سعید طوسی آمده است که در آغاز پرونده دادسرا از کیفرخواست صادرشده برای او عدول کرده و برای او قرار منع تعقیب صادر شده بود، اما پس از اعتراض کسانی که به نظر میرسد شاکیان پرونده باشد، پرونده به دادگاه ارجاع شد.
این متن میگوید با توجه به اقرارهای کتبی سعید طوسی، “اظهارات و گواهی افراد متعدد در خصوص دعوت متهم از آنان برای رفتن به استخر و سونا و همچنین اعمال و حرکات زشت و ناپسند و تشویق آنها به انجام اعمالی از قبیل ماساژ دادن، برهنه زیر رختخواب خوابیدن” و همین طور “ارسال پیامکهای متعدد و حاوی متنهای مبتذل”، دادگاه او را “مستحق تخفیف و رافت اسلامی” ندانسته و به چهار سال حبس محکوم میکند.
اما در متنی که با عنوان حکم دادگاه تجدید نظر منتشر شده آمده است که “افعال انتسابی از قبیل شوخیهای رکیک و زننده و بیان مطالب غیراخلاقی و حتی ماساژ دادن و ملاعبه بر فرض اثبات نمیتوانند از ارکان متشکله بزه منتسبه محسوب گردد” و علاوه بر این شاکیان دلایل کافی برای اتهاماتشان ارائه نکردهاند و آقای طوسی هم این اتهامات را رد میکند و منظورش از “ارتباط ناسالم با نوجوانان” صرفا “شوخی و ارسال بعضی پیامکها تحت عنوان لطیفه و تقلید صدای دیگران” بوده است.
موج واکنشها
حکم تبرئه آقای طوسی موجی از واکنشها را به دنبال داشته است. منتقدان حکومت و قوه قضاییه ایران و همچنین بسیاری از نزدیکان به حکومت نیز این حکم را نشانهای از فقدان دادرسی عادلانه در ایران دانستهاند.
الهام فخاری، نماینده شورای شهر تهران، از حکم تبرئه انتقاد کرده و آن را حاوی پیام بدی برای جامعه دانسته است. او در توئیت خود نوشته است: دستمالی، ملاعبه، دستاندازی شوخیهای رکیک جنسی جرم نیست؟! قابل پیگیری نیست؟! دارید چه پیامی به جامعه میدهید؟
شهیندخت مولاوردی، دستیار ویژه رئیس جمهور ایران در امور حقوق شهروندی، بدون اشاره مستقیم به پرونده سعید طوسی از ضرورت برخورداری شهروندان از دادخواهی عادلانه و “اقناع قضایی” گفته است: حق برخورداری از دادخواهی عادلانه یکی از حقوق ۲۲گانه مصرح در منشور حقوق شهروندی است؛ به هزار دلیل کودکان به این حق مستحقترند.
برای اطلاعات بیشتر می توانید صفحه تلگرامی ما را عضو شوید
احمد توکلی از نمایندگان پیشین مجلس و از افراد نزدیک به حاکمیت به اعتمادآنلاین گفته از شنیدن حکم تبرئه “یکه خورده” است. اما در عین حال اضافه کرده است که ” من به اتفاقی که افتاده احاطه ندارم، ابتدا باید نسبت به آن احاطه پیدا کنم و سپس به موضعگیری درباره آن بپردازم”.
قدسآنلاین در عین پذیرش حقانیت حکم از قوه قضاییه برای منتشر نکردن خبر آن انتقاد کرده است.
حسین الله کرم از فعالان حزب الله و نزدیک به رهبر جمهوری اسلامی نیز پیشتر در مورد سعید طوسی موضعگیری کرده بود و خواستار مجازات وی شده بود : «بىتردید رسیدگى به این پرونده مانند دیگر پروندهها در قوه قضائیه به نتیجه خواهد رسید اما لازم است مدعىالعموم علاوه بر درخواست اشد مجازات براى طوسى، در دفاع از مکیت اسلام و قرآن و دفتر رهبرى، پرونده دیگرى علیه حامیان وى تشکیل دهد زیرا کلاسهاى قرآن در محلهها و مساجد با کاهش حضور نوجوانان روبروست و خانوادههاى تحت تاثیر مطالب فوقالذکر ممانعت دارند. ضمن اینکه دشمن مىکوشد با ارتباط دادن موضوع به دفتر رهبرى، علاوه بر وهن اسلام، محبوبیت رهبرى را کاهش دهد. آنها به خوبى مىدانند که مشروعیت دفاع از سوریه و عراق و شهادت مدافعان حرم به حکم رهبرى است، از این رو مدعىالعموم را دعوت به انجام مطالب زیر داریم:
الف- اگر فردى در دفتر رهبرى با سوءاستفاده از دفتر به حمایت از طوسى برخواسته و یا در ایام محاکمه او را در مجالسى با حضور رهبرى یا در افتتاحیه مجلس کنونى و … شرکت داده به اتهام وهن دفتر رهبرى محاکمه گردد.
ب- شورایعالى قرآن یا هر دستگاهى ازجمله صدا و سیما، مجلس کنونى و … اگر با اطلاع از پرونده اتهام طوسى، اقدام به حمایت از وى و اجراى برنامه توسط طوسى داشتهاند را به اتهام وهن مکتب اسلام و قرآن محاکمه نماید»
برای اطلاعات بیشتر می توانید صفحه تلگرامی ما را عضو شوید
تبرئه سعید طوسی البته در نوع خود اولین نمی باشد ، تبرئه های های اینچنینی در دستگاه قضایی ایران مسبوق به سابقه است. بعد از ماجرای حمله به کوی دانشگاه در سال ۱۳۷۸، فرهاد نظری، فرمانده نیروی انتظامی که به عقیده برخی عامل حمله بود، در دادگاه تبرئه شد. یا مورد دیگر تبرئه سعید مرتضوی در پرونده کهریزک بود که بعدها با اصرار یکی از شاکیان با نفوذ نهایتا به ۲۰۰ هزار تومان جریمه محکوم شد.
سرویس اخبار / ایران بریفینگ